Zijn dikke haren fijn!?

Door het artikel van Eilish kwam ik ineens op het idee om een artikel te schrijven over het hebben van ‘dikke’ haren! Dus vandaag 14 feitjes over dikke haren! Zijn dikke haren echt zo fijn en leuk als iedereen met dunne haren denkt? Je leest het vandaag!

Ik heb maar liefst 14 feitjes over het hebben van dikke haren gevonden! Here we go!

– Dikke haren zijn echt heerlijk warm over je schouders als het koud is. Ik maak hier dan ook goed gebruik van met carnaval als ik buiten ben zonder jas.

– Iedereen wil je haar voelen. “Is het echt zo dik?”

– Daarbij wil ook iedereen het vergelijken met haar eigen haar. Voornamelijk even kijken welk deel van mijn haar gelijk staat aan het haar van hun. (Het gezicht wat ze trekken als ze ontdekken dat dat maar een klein deel is van mijn haar is vaak hilarisch!)

– Maar ook onbegrip vanuit mij dat zo’n klein beetje haar je hele hoofd kan vullen. Als ik het deel vast houd wat vergelijkbaar is met de dikte van sommige mensen denk ik altijd. Wow, hoe kun je hier een hoofd mee vullen?! Maar het schijnt te kunnen haha!

– Mensen vinden het leuk om aan je haar te zitten en je krijgt dan ook regelmatig de vraag: Mag ik het vlechten? Mag ik het kammen? > Op een bad hair day oke! maar niet als ze goed zitten!

– Palmstaartjes waren vroeger niet mogelijk, ze bleven niet echt overeind staan maar het hing altijd wat zielig naar beneden waardoor het al gauw gek eruit zag :(

– In de zomer is het HEET. Losse haren is echt killing wanneer de temperatuur boven de 25 graden komt.

– Je weet in de zomer niet wat je met je haar aan moet, in een staart? In een (veel te grote) knot? In een vlecht? Toch maar weer los? Struggles!

– Doordat het zo zwaar is hangt het altijd maar. Alleen tientallen schuifspeldjes kunnen het nog enigszins overeind houden als je het op wil steken. Ze terugvinden in je haar is nog wel eens een probleem! ;)

– Je haar aan een kant doen ziet er al gauw een beetje gek uit. Aan de ene kant niets, aan de andere kant volle bos. (Zie foto)

– Je haar stijlen duurt echt eeuwen, net als krullen trouwens. Je bent er al gauw zo’n drie kwartier tot een uur mee bezig. Hallo tijdrovende klus.

– De wind, de wind is een drama. Het waait heel je haar in een grote klit en het waait in je gezicht en het zit echt overal! Aaaaaah….

– Vele (onbekende) mensen maken spontaan de opmerking: Wauw wat heb jij dikke haren!? Mooi zeg! of Wauw wat een mooie bos! (dat is dan weer heel erg lief en leuk om te horen)

– Vele mensen zeggen tegen je: Ik wil ook dikke haren! Al kunnen ze dat misschien beter aan de kapper vragen ;)

Liefs, Sophie

Ik ben benieuwd! Herken jij jezelf in iemand met dikke haren? Of juist als iemand met ‘dunnere’ haren? Weet jij nog een feitje?

 

22 comments

 1. Héél herkenbaar! Als ik bij de kapper kom, hoor ik altijd: “Wat heb jij een mooie, dikke bos haar.” En vervolgens pakken ze het beet in een staart en trekken eraan. Haha! En wat jij zegt: in de winter is het heerlijk, in de zomer killing!
  Renske schreef onlangs …Tip – Trivia Crack

 2. Ik heb ook redelijk dik haar, en krijg ook vaak de opmerking ‘wow, jij hebt best dik haar’. En vervolgens hebben ze al een pluk te pakken … Stijlen en krullen doe ik ook amper!
  Esther schreef onlangs …Walk-in closet

 3. Bij de kapper altijd oh wat heb je dik haar.. in de winter is het heerlijk maar in de zomer vind ik het wel echt veelte warm mijn bos met haar. Heeft voor en nadelen!

 4. Hahaha ben ik niet de enige die zich altijd afvraagt hoe met zo’n dun bosje het hele hoofd gevuld kan zijn…. ;) Van de kapper krijg ik het ook vaak te horen, ja klopt, fijn dat je me er nog even aan herinnerd.. Haha.
  X Emma
  Emma schreef onlangs …Outfit | Wedding

 5. Ik heb heel gemiddeld haar, maar wel weer een enorme bos krullen, daar heb ik ook een haat liefde verhouding mee (en krijg ik ook veel opmerkingen over ;))

 6. Oh, ik wil wel ruilen! Ik heb heel fijn & heel erg lang haar waardoor het altijd futloos naar beneden hangt… Zou het wel willen knippen (maar het is nu zo mooi lang) en dan weet ik nog niet zeker of het wel meer volume zou krijgen… Dilemma!

 7. Haha, super herkenbaar! Ik vind zelf dat ik niet zo’n dik of onwijs veel haar heb, dat is omdat ik het gewend ben, maar ik hoor echt zo vaak dat ik super dik of veel haar heb. Ik denk dan altijd ‘uh, nou valt wel mee..’ Maar af en toe is het ook zo irritant, zeker wanneer het warm is. Of als je het wilt kamer wanneer het nog nat is, drama!

 8. Erg herkenbaar! In de zomer is het alleen killing met dat warme weer. Ik heb ook ooit mijn haar een stuk korter moeten laten knippen omdat het gewoon te zwaar was en ik last had van mijn nek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge