Mijn nieuwe aanwinst: een wereldkaart


Het voordeel van op kamers zitten, is dat je ineens een extra ruimte hebt om spullen kwijt te kunnen die voorheen geen plekje hadden in je slaapkamer. Zo hangen er inmiddels al heel wat foto’s van leuke momenten en ben ik trots op de plantjes die (nog steeds!) in leven zijn. En nu, nu kreeg ik de kans om onder andere mijn geliefde IJsland een plekje te geven op mijn kamer.

Ofja, niet alleen IJsland, maar de hele wereld! Via Wereldkaarten.nl mocht ik een grote wereldkaart naar keuze uitkiezen op canvas. Deze past perfect op de boekenkast hier in mijn kamer in Nijmegen. Aangezien de muren van mijn kamer hier erg hoog zijn, past een grote wereld kaart met gemak.

Er was zoveel keuze, van pasteltinten en oude wereldkaarten tot hele kunstzinnige wereldkaarten. Hoewel ik kunstzinnige wereldkaarten me ook enorm aanspreken, besloot ik toch voor een variant te gaan waarop wat meer informatie te vinden was. Naast de landen, staan ook de wateren benoemd. Oh én niet geheel onbelangrijk, waar IJsland in ieder geval op stond ;-) Daarnaast heb ik op mijn kamer natuurlijk een hele grote gele muur. Vandaar dat ik besloot de wereldkaart wat rustiger te houden. Deze zwart/witte variant is dus echt perfect!

De wereldkaart is van canvas en hierdoor kan hij op zichzelf staan. Dat is enorm handig! Ik heb namelijk zelf ook een wereldkaart als een poster, maar het zoeken naar een lijst die daar omheen past is toch best lastig. Hoewel een deel van de print nu niet helemaal zichtbaar is omdat deze om de rand is gevouwen, stoort het me niet.

En nu staat deze wereldkaart van 80x60cm dus al een tijdje op mijn boekenkast te stralen tegen mijn gele muur. Nu nog hopen dat ik veel van deze landen ooit nog eens in het echt mag zien ;-)

Oh, en ben je benieuwd hoe de rest van mijn kamer eruitziet, kijk dan even hier! 

Liefs, Sophie

Heb jij een wereldkaart (gehad)? 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge