Waarom mijn mama zo geweldig is!

Vandaag is het Moederdag! De dag waarop vele moeders in het zonnetje gezet worden door hun gezin. Zo ook mijn mama! Vandaag 11 redenen waarom mijn mama de allerbeste is!

Een zondag vol liefde voor mama! Ik heb 11 feitjes verzameld waarom mijn mama zo geweldig is! Oh en mam, als je dit leest: Fijne Moederdag! :) Op naar de feitjes!

– Mama boort, schroeft, installeert en pakt bijna alle klusjes van papa bij de taken die ze eerst altijd al deed. Ze vindt het helemaal niet fijn om hulp te vragen dus ze probeert alles zelf te repareren hier in huis en het lukt haar vaak ook nog eens. (Door een geniale ingeving van papa zegt ze dan hihi) Ze heeft het dus superdruk maar ze doet het toch maar weer allemaal! Iets waar ik heel trots op ben. Ik moet ook echt eens leren om lampjes te vervangen en meer klusjes over te nemen…

– Elke dag staat er weer heerlijk eten op tafel. Mama kan heerlijk koken, vooral de lasagne is bij vele een favoriet! We eten nooit super spectaculair maar dat hoeft ook niet! Simpel kan ook lekker zijn!

– Iedereen is welkom in ons huis. Mama vindt bijna alles goed op één voorwaarde, als het ons maar een plezier doet.

– Mama staat altijd voor mij en mijn zusje klaar. Dat vind ik enorm waardevol. Mama is vaak thuis dus zodra ik ergens mee zit kan ik het meteen bij haar kwijt! Zo fijn om meteen alles kwijt te kunnen bij iemand die je 1000% vertrouwt en altijd het beste met je voor heeft!

– Als ik weer eens iets kwijt ben dan weet mama het altijd weer te liggen! Zou ik die eigenschap later ook eindelijk krijgen?

– Toen papa nog leefde heeft mama 24/7 voor hem gezorgd. Met name vanaf januari. Vanaf toen ging het slechter met papa. Toen hij voortaan beneden moest blijven slapen verhuisde mama ook mee naar de woonkamer, ze hielp hem waar dat kon en was er altijd. Ik vind het ontzettend knap dat mama twee dikke maanden voor papa heeft gezorgd zonder het ook maar een keer op te geven of aan zichzelf te denken. Dat vind ik onvoorwaardelijke liefde!

– Als ik weer eens dreig te laat te komen voor de bus door een of andere reden brengt mam mij razendsnel met de auto naar de bushalte of het dichtstbijzijnde trein station zodat ik no matter what toch op tijd op school zal komen. Zonder dit zou ik echt al vaak te laat zijn gekomen. Ik ben haar dus enorm dankbaar voor het feit dat ze binnen een paar tellen in de auto springt om me weg te brengen en ik besef me maar al te goed wat voor luxe dat is!

– Bijna elke thuiswedstrijd staat mama langs de zijlijn van het hockeyveld. Eerst stond papa altijd bij mij te kijken en mam bij mijn zusje. Nu komt ze bij beide bijna elke thuiswedstrijd en soms zelfs als we uit moeten. Dat vind ik altijd erg fijn. Ik ben dan wel druk bezig met het spel maar het idee dat er iemand voor jou staat is gewoon heel erg fijn.

– Mama is mijn beste vriendin! We lachen ons suf, praten over alles, zien elkaar heel vaak en ik kan mam vertrouwen. Ik denk dat ik me geen betere vriendin kan bedenken!

– Beide vinden we naar de stad gaan en kleren kopen echt vreselijk. Ondanks dat is winkelen met mama geweldig. Als mama en ik samen kleren kopen en we hebben er beide geen zin in (wat vaak voorkomt) komen de flauwste grappen naar boven en lachen we heel wat af! Maakt het shoppen meteen wat leuker.

– Ze zet de schouders eronder en gaat ervoor. Hoe moeilijk het ook is zonder papa. Daar heb ik ontzettend veel bewondering voor! Je moet het maar kunnen om ineens twee taken te vervullen als ouder zijnde.

Vandaag heb ik dan ook mijn best gedaan om mama in het zonnetje te zetten ;) Ik vind het ontzettend leuk om iets te verzinnen waar ik mama mee kan verassen! Ik kan niet wachten om haar gezicht te zien als ze het allemaal ziet. Hoewel ik vroeger kadootjes bedenken een ramp vond gaat het me nu steeds beter af met mijn creativiteit! Heb ik toch niet de verkeerde studie gekozen ;) Vorig jaar had ik voor haar een dienblad met foto’s met allemaal kleine dingetjes erop waar ze van kan genieten, een tijdschrift, chocolaatjes, zoutjes, een sjaal en nog wat dingetjes! Ik had ze verzameld onder het motto van : Genieten begint bij kleine dingen. Aangezien genieten van het leven niet van toepassing was toen papa net twee maanden overleden was. Dit jaar heb ik weer iets nieuws bedacht onder een nieuw motto namelijk: Als het leven eventjes niet zonnig lijkt moeten we het zonnig maken! Ik zal het jullie laten zien in ’things that made me happy in… Mei!’. Ik ben er namelijk nu al trots op zonder mama’s reactie (oeps haha).

Liefs, Sophie

Waarom is jou mama de allerbeste? Waar ben jij haar dankbaar voor? Hoe zet jij haar in het zonnetje vandaag?

Ondanks dit vrolijke liefdevolle artikel wil ik iedereen, die deze dag zonder moeder door moet brengen heel veel sterkte wensen. Hopelijk kun je de dag door komen met familie of andere afleiding!

23 comments

 1. Wat schrijf je ontzettend lief over je moeder! Heel fijn dat je zo’n mooie hechte band hebt. Geniet van vandaag meid, samen met je moeder en zusje!

 2. Mooi om te lezen dit lijstje.. :-) Je boft maar met zo’n lieve moeder!

  (Al moet ik zeggen dat er natuurlijk helemaal niemand tegen de mijne op kan, haha!)

  Veel liefs, Kim

 3. Wat een supermooie blogpost! Echt prachtig om te lezen hoe je moeder zo’n goede steun voor jou en je zusje is, en jullie ook zo veel lol kunnen hebben samen. Geef je moeder maar heel veel knuffels en liefde vandaag, dat heeft ze zeker verdiend!

 4. Wat lief! En zo leuk dat je zo’n goede band hebt met je mama en dat jullie als beste vriendinnen zijn! De dood van je papa zal jullie waarschijnlijk nog dichter bij elkaar gebracht hebben. Geniet er vandaag lekker samen van!

 5. Wat een super lief artikel, je moeder boft met zo’n leuke dochter haha! Hopelijk hebben jullie een fijne dag (gehad) vandaag

 6. Wauw wat liefdevol. Je mag blij zijn met zoon moeder en zij mag trots op jou zijn.
  mijn moeder is de beste omdat zij mijn aller beste vriendin is ♡

 7. Wat een lief bericht! Klinkt alsof je een hele lieve moeder hebt!

  Ik heb ook geluk want ik heb (ook) de aller liefste moeder van de hele wereld! :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge