Bewust leven doe je zo

Snapchat--3414943369849738282-001

Ik heb geleerd met vallen en opstaan, hoe je bewust(er) kan leven. En nee, dan heb ik het niet over gezonder leven. Daarvoor kun je namelijk beter bij iemand anders zijn ;) Ik heb het over die andere ‘bewust’. Het afgelopen jaar ben ik alles in het leven zoveel meer gaan waarderen en ben ik bewuster gaan leven. Ik wil jullie er graag bij helpen! Dus bij deze 5 tips om bewust(er) te leven! Leef jij ook bewust?

Leef in het nu
Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. In het ‘nu’ leven is voor vele erg lastig. Ook ik ben iemand die graag vooruit kijkt, heel veel inplant en ook weer terugkijkt naar het verleden. Toch heb ik het afgelopen jaar geleerd om vaker stil te staan in het leven. Geniet is van vandaag, het leven loopt zoals het gaat – of andersom natuurlijk ;) – en je kunt er vaak weinig aan veranderen.

Ga er voor!
Én als je het wel kunt veranderen, ga er dan aan werken. Echt, als je iets wil veranderen in je leven ga er voor. Wie weet is het morgen of volgende week al te laat, heb je er geen tijd meer voor, etc. Jij bent de enige die het verschil kan maken in je eigen leven. Ben niet bang om hulp te vragen, jij zou toch ook graag iemand helpen!?

Stel niet te veel uit
Als jij graag die ene droomreis wil maken, een blog wil starten, wil stoppen met je studie omdat je het niet leuk vind, die ene wens uit wil laten komen, etc. Wacht niet! Soms is er geen ‘later’ of -zoals ik al eerder zei- dat het door omstandigheden ineens niet meer mogelijk is. Je kunt nog altijd beter spijt hebben van iets wat je wél hebt gedaan dan iets van wat je niet hebt gedaan (in de meeste gevallen dan).

Geniet
Geniet van het zonnetje dat schijnt, de bloemetjes in huis, dat lekkere kopje thee bij thuiskomst, dat leuke tv-programma op tv, de glimlach van iemand anders, de belangstelling die iemand toont. Bij mij vielen deze dingen me niet eens op in het leven, ze hoorden erbij. Nu kan ik er wel écht van genieten. De kleine gelukmomentjes maken op dit moment zelfs mijn dag! Ik kan er enorm van genieten om in het zonnetje te zitten/wandelen, op de bank te ploffen na een drukke dag of dat heerlijke avondeten. Het leven wordt er zoveel mooier op als je de kleine dingen nóg meer waardeert! Ik beloof het je. Ook het verzamelen van geluksmomentjes elke maand helpt me elke keer weer herinneren dat ik van meer kan genieten dan ik ooit had gedacht.

Nee zeggen
Weet je grenzen, zoek ze (soms) even op en verleg ze indien mogelijk. Ga uitdagingen aan in het leven maar durf nee te zeggen wanneer iets jou grens overschrijd of als je ergens geen zin in hebt. Jij bepaalt wat je doet in jou leven en niet iemand anders. Het is heus niet erg om eens iets af te wijzen en iets te gaan doen waar jij wel zin in hebt.

Ik hoop jullie vandaag geinspireerd te hebben. Bewust leven begint met kleine stapjes!

Leef jij bewust?

27 comments

  1. Meestal realiseer je je zoiets pas als je iets hebt meegemaakt. De meesten nemen dingen vaak voor zekerheid aan, maar zo werkt het helaas vaak niet. Ik probeer ook zoveel mogelijk de dingen die ik wil doen, direct te doen, juist om niet later spijt te krijgen…

  2. Prachtig artikel geschreven en helemaal met je eens. Ik zeg altijd zo dat het leven een gift is en geen gegeven recht, helaas leven mensen daar niet altijd naar. Pas wanneer er iets in je leven gebeurt waardoor je met je neus op de feiten wordt gedrukt: leer je deze waardevolle levensles

  3. Goed artikel. Ik probeer na het overlijden van een dierbaar iemand in mijn omgeving nu ook elke dag te genieten van de kleine dingen, lekker koken met mijn moeder, een stukje fietsen, wakker worden met de zon in mijn gezicht, dat soort kleine dingen, want als je het opeens niet meer hebt, dan weet je pas wat je mist.

  4. Heel mooi artikel! Ik vind het zelf altijd erg leuk om met mindfulness bezig te zijn. Het helpt me vaak om meer rust te vinden en bewust te worden van mijn eigen gevoel. Vaak gaan dingen in alle drukte en stres vanzelf en soms is het dan juist fijn om even een momentje stil te staan bij alles om je heen en tot rust te komen :).

  5. Ik leef over het algemeen best bewust. Ik vind het alleen soms moeilijk om nee te zeggen en om te genieten. Voor je het weet mis je iets of laat je je teveel meeslepen in dat moment x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge