Verrassing!

wpid-2015-10-28-11.59.10-2.jpg.jpeg
Daar stond ik dan ineens voor onze voordeur en de zenuwen gierden door mijn lijf, echt waar ik vond het super spannend. Nog nooit eerder heb ik iemand zo spontaan verrast met een bezoekje. Ik drukte op de bel en ineens bedacht ik me, wat ga ik zeggen!?

Ik wist geeneens wat ik wilde zeggen terwijl ik hier toch zeker wel twee maanden de tijd voor heb gehad. Zodra ik namelijk te horen kreeg op welke dag in de week ik vrij was, om thuis te werken aan mijn onderzoek, had ik mijn plannetje al klaar. Ik zou mama gaan verrassen op haar verjaardag. (Voor de nieuwe volgers, ik loop van maandag tot vrijdag stage in Amsterdam en zit op kamers in Amstelveen terwijl ik kom uit Brabant)

Zo gezegd zo gedaan. Daar stond ik dan iets over 18.00u in het licht van ons huis voor de voordeur. Zonder verder na te denken ging mijn hand naar de bel. Shit, wat ga ik nu doen en zeggen!?

Mijn zusje deed open en ik zag haar mond opengaan van verbazing. Snel deed ik een stille ‘sssst’ met mijn vinger en ik zei heel zachtjes, “ roep mama”. Een grijs van oor tot oor verscheen op mijn zusjes gezicht terwijl mama ook kwam kijken wie er aan de deur stond.

De lach, de verbazing, verwondering en alles daarom heen omdat ik daar zomaar ineens stond was het allerfijnste wat je ooit mee kunt maken. Mama was zo verrast en blij dat ik er gewoon bij zou zijn op haar verjaardag. Ze had natuurlijk verwacht dat ik in Amsterdam zou blijven. Ik kreeg er gewoon tranen van in mijn ogen toen ze zei, “Nu zijn we toch een beetje compleet”.

Van het plannetje waren alleen mijn vriend en twee tantes op de hoogte. Want ik had natuurlijk mijn cadeautjes voor mama al klaar! Pas als je de jarige kunt verrassen met cadeautjes is de verjaardag compleet. Met mijn zusje en mijn vriend gaf ik mama een nieuwe portemonnee en via een heel plan konden ook de petekinderen van mama, mijn moeder verrassen met een tas die ik had uitgekozen. Ze was er heel erg blij mee (gelukkig maar ;-)!).

Het was fijn om de hele familie weer eens te zien, veel te kletsen over mijn stage en het leven in Amsterdam. Daarnaast ben ik ook heel blij dat ik mama heb kunnen helpen met het eten en drinken. Dat is toch altijd een karweitje als er ongeveer 20 mensen op bezoek zijn.

Die extra ‘dankjewel’ van mam die ik nog kreeg voordat we naar bed gingen liet mijn mondhoeken toch wel even opkrullen. Wat kan het je ontzettend gelukkig maken om iemand zo op deze manier gelukkig te maken. Het kostte mij helemaal niets anders dan tijd en moeite. Het is dan ook ontzettend fijn om zo warm te worden ontvangen!

Mocht je ooit twijfelen om iemand te verrassen dan raad ik het je echt aan. Je wordt er zo gelukkig van als je iemand zo kan opvrolijken! Zelfs ik wordt nu nog helemaal ‘happy’ als ik er aan terug denk!

Liefs, Sophie

Heb jij ook ooit iemand verrast?

Twitter | Instagram | Facebook | Bloglovin

18 comments

  1. Wat ben jij een ongelofelijke lieverd! Superleuk en fijn dat je je mam zo hebt kunnen verrassen. Lijkt me heel bijzonder als er ineens iemand voor de deur staat terwijl je diegene absoluut niet verwacht! Fijn dat het zo’n geslaagde verrassing was <3

  2. Aaah! Wat een toffe verrassing: ik begrijp volkomen waarom je moeder hier erg blij van werd topper <3 Ik ben zelf ook gek op mensen verrassen: zo ga ik mijn lieve collega volgende week verrassen met een cadeau, terwijl hij dit helemaal niet verwacht haha! Dat gevoel dat je iets liefs doet wat die persoon totaal niet verwacht is priceless. Superleuk in ieder geval meis. X

  3. Wat ongelofelijk lief van je! :) En natuurlijk nog gefeliciteerd met de verjaardag van jouw moeder!

    Iemand verrassen vind ik zelf ook altijd leuk, vooral als het in de smaak valt. Daar kan ik echt van genieten! Andersom is een ander verhaal, haha. Aangekondigde verrassingen kan ik niet zo goed hebben, dan word ik zenuwachtig en een beetje irritant (tja, ik doe er natuurlijk alles aan om erachter te komen wat de verrassing is :’)).

  4. Wat lief dat je ineens voor de deur stond om je moeder te verrassen! Ik kan begrijpen dat ze daar heel blij van werd! Ze heeft maar geluk met zo’n lieve dochter. :)

  5. Wat ongelooflijk lief van je! Heel begrijpelijk dat je moeder daar blij van werd. Mensen verrassen is zo leuk hè?! Ik vind het leuk om iemand te verrassen op een moment dat degene het totaal niet verwacht. Ik geef bijvoorbeeld ook veel liever cadeautjes dan dat ik ze krijg. Ik vind de reactie enz. dan zo waardevol <3

  6. Geweldig geschreven, ik kon mij de reactie van je moeder en zusje helemaal voorstellen. Dat warme gevoel wat je dan van binnen krijgt geeft je ook weer een goed gevoel! Ik heb vanavond mijn moeder (en mijn vader stiekem ook een klein beetje terwijl hij er wel van op de hoogte was) nog verrast. Samen met mijn zus en vader heb ik een heel plan samengesteld om mijn moeder te verrassen met een concert van de Edwin Evers Band. Zij heeft het sinds Kerst er al over dat ze daar graag nog eens heen wil en ik wilde haar vanaf vorig jaar al verrassen met een concert omdat ze altijd voor iedereen klaarstaat en zichzelf wegcijfert. Toen heb ik vanavond de tickets besteld en de datum op onze familieplanner gezet. Na een mislukte eerste poging om haar achter de verrassing te laten komen, zag ze het bij de tweede poging wel en gebeurde er hetzelfde als wat jij hierboven hebt beschreven. Ze wist niet goed hoe ze moest reageren maar haar glimmende ogen zeiden al genoeg! 😊 Meer over deze verrassing kun je nog lezen op mijn blog die deze week een keer online komt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge