Vakantie Mallorca – De mooiste strandjes!

wpid-2015-10-03-11.42.31-1.jpg.jpeg
Vandaag weer een zonnig artikel! Nadat we twee mooie stadjes hadden bezocht besloten we de dag erop toch een auto te huren. Mama overwon de angst om te rijden in het buitenland en aan het einde van de dag was ik dan ook supertrots!  Ze had maar mooi de gehele oost kust afgereden langs mooie strandjes. Zonnebril al op, zomerkriebels in je buik? Ik neem jullie mee!

wpid-2015-09-29-06.34.10-1.jpg.jpeg
We huurden voor één dag een auto. Dit kon gelukkig allemaal geregeld worden bij de receptie van het hotel. We vertrokken al vroeg in de morgen, mam achter het stuur, ik er naast met de kaart op mijn schoot en mijn zusje had de gehele achterbank voor zichzelf. Gelukkig zat er ook een Nederlandse(!) navigatie in de auto maar het was wel fijn om de kaart te hebben voor het overzicht, here we go!

wpid-2015-07-31-02.41.34-1.jpg.jpeg
De eerste stop, Cala Millor. Jeetje, wat was het daar prachtig aan het strand. Dit plekje op de boulevard was heerlijk rustig en ik genoot van het geluid van de zee, de stralende zon en het moment! Heerlijk, dit is vakantie!

wpid-2015-09-29-06.34.11-1.jpg.jpeg
Volgende stop, Porto Cristo. Hier stapte we uit om een wandeling te maken richting het strand. Het was écht prachtig om te zien van boven af. Het water was zo ontzettend blauw en aan de kant waar wij liepen waren prachtige rotsen met groen. We wandelden naar beneden richting het strand en vervolgens via de weg weer omhoog. Wat heeft Mallorca toch mooie baaitjes!

wpid-2015-09-29-06.34.13-1.jpg.jpeg
Bij de volgende stop verbleven we wat langer. We reden namelijk helemaal richting het zuiden van het eiland. Uiteindelijk vonden we dit prachtige baaitje, genaamd: Es domingos Grans. Het was er erg toeristisch aangezien er een hotel dicht bij gelegen was. Gelukkig vonden we gauw een plekje op het zand en besloten we een duik te nemen! Na een uurtje hadden we enorme trek en bestelden we een pizza bij een restaurantje bij de baai. Tijdens het eten was dit ons uitzicht op de baai, niet heel vervelend ofzo! ;-)

wpid-2015-09-29-06.34.14-2.jpg.jpeg
We besloten nog zuidelijker te gaan en kwamen verschillende heuvels tegen. Echt heeeeeel apart om dit zo te zien als je in de auto zit haha, achtbaanfeeling!

wpid-2015-09-29-06.34.16-1.jpg.jpeg
In Cala d’or parkeerden we de auto en we besloten wat mooie baaitjes te zoeken. Onderweg bloeiden de mooiste bloemen. Bougainville blijft wel echt favoriet voor mij! Deze bloem geeft het ultieme vakantie gevoel aangezien ik het dan áltijd zie en bovendien is het echt schitterend wanneer het vol in bloei staat!

wpid-2015-07-31-02.41.32-1.jpg.jpeg
We reden eerst nog een poosje maar daarna besloten we te lopen. Toch konden we niet echt een mooi strandje vinden (iets met eenrichtingsverkeer en doodlopende straatjes). Toen we aan het einde van de zoveelste doodlopende straat een prachtig uitzicht hadden (zie bovenste foto!) over zee en we een heerlijk briesje voelden was dat toch geen straf!

wpid-2015-09-29-06.34.18-1.jpg.jpeg
We besloten een ander baaitje te zoeken én met succes! Dit baaitje was wederom prachtig én bevond zich in Cala d’or. Houd je dus van baaitjes (enigszins toeristisch) dan is Cala d’or zeker een aanrader om te verblijven! Gelukkig was er bij dit baaitje schaduw en besloten we om in de schaduw te genieten van het mooie baaitje mét Pringles. Jummie! We hadden genoeg zon gezien voor vandaag en gingen rond het einde van de middag weer terug naar Ca’n Picafort, waar we verbleven. De terugweg gingen we door het binnenland en daar was het echt heeeeel weids. Afgezien van weilanden en hooibalen was er weinig anders te zien, gelukkig kregen we geen autopech op dat moment haha! ;-)

wpid-2015-10-03-11.43.25-1.jpg.jpeg
Oh én dit was onze auto! Daar kun je dus prima mee rijden langs de oost kust van het eiland.

Vol trots en vermoeidheid van de vele indrukken kwamen we tegen de avond weer aan bij ons hotel. Het was een fijne, vermoeiende dag maar ik had het zeker niet willen missen! Mooie baaitjes en/of stranden zijn voor mij toch wel de kers op de taart wat betreft vakantiegevoel haha :-) Oh én de overwinning van mama natuurlijk, daar mochten we ’s avonds wel een drankje op drinken! Ik ben nog steeds trots op dr dat ze het gewoon heeft gedaan!

Ik moet toegeven dat ik het de terugweg wel enorm moeilijk heb gehad. Met moeite kon ik mijn tranen verbergen die eigenlijk het liefst over mijn wangen wilden stromen. Het rijden door de bergen en het bezoeken van mooie baaitjes was helemaal jou ding. Verdorie pap, wat heb ik je gemist die dag!

Liefs, Sophie

Kan jij ook zo genieten van mooie baaitjes en natuur of houd jij meer van stadjes/steden?

5 comments

  1. Baaitjes en natuur vind ik altijd zo fijn om heen te gaan. Heel rustgevend, op de één of andere manier. Steden vind ik ook echt wel mooi, maar als ik écht moest kiezen, ga ik toch liever voor de rust van de natuur :)
    Claire schreef onlangs …Eetdagboek #1

  2. Wat moooi! Ik was alleen in Magaluf, beetje sneu, maar we konden geen auto huren en het was te warm om anders nog te reizen. Magaluf zelf vond ik niet zo’n aanrader, maar het water was wel heel blauw en het zand lekker zacht.

  3. wat een mooie foto’s en wat kun je leuk schrijven leuk om te lezen.
    Knap van je moeder dat ze zelf reed. Ik wil daar ook graag heen met mijn zus maar ben bang om daarspeld bochten en smalle weggetjes te rijden. Hoe is dat daar? Ik zag die weg bij die heuvels die is echt prachtig maar bij Cala d’or is dat wel anders zeker?
    Ga door hoor met je mooie verhalen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge