Vakantie Mallorca – De bergen in!

wpid-2015-10-04-01.03.38-1.jpg.jpeg

Aangezien we toch al zo fanatiek bezig waren na het bezoeken van twee stadjes, en heel veel strandjes besloten we er nog een derde dag achteraan te plakken. Deze derde achtereenvolgende dag gingen we mee met een organisatie. Mam wilde absoluut niet rijden in de bergen – wat ik overigens gelijk begrijp, ik bedoel; rijden in het buitenland was al een grote stap! – dus stonden we op een vrijdagochtend in alle vroegte te wachten op de bus die ons die dag zou vervoeren. Ga je mee?

Na veel gedoe met een aantal gasten die niet klaar stonden/ niet te vinden waren kon de reis richting de bergen beginnen. We waren door dit voorval met een kleine groep wat echt heel fijn was. Overigens was de gids Nederlands wat we speciaal voor mijn zusje heel erg graag wilden. Het was deze dag echt absurd warm, de temperatuur tikte de 37 graden aan. Dit mocht de pret niet drukken en gewapend met vele flesjes water begonnen we de dag.

wpid-2015-10-04-01.03.37-1.jpg.jpeg
De eerste stop van de dag was het klooster van Lluc. Hier kregen we eerst een kleine rondleiding van de gids en daarna een uur vrije tijd. Tijdens die vrije tijd besloten wij een berg te beklimmen die tot op heden wordt gebruikt om de kruistocht na te bootsen. Een soort van Passion maar dan een stuk minder modern én op blote voeten. Oh en als je het wil weten, het pad bestond uit mini rotsen en veel stenen. Au dus! Gelukkig hadden wij wel schoenen aan tijdens het beklimmen van deze berg. Het uitzicht boven op was enorm mooi zo midden in de bergen!

wpid-2015-10-04-01.03.35-1.jpg.jpeg
Na het klooster van Lluc reden we door naar een bron midden in de bergen genaamd: Gorg Blauw. Deze bron is er voor als de inwoners van het eiland geen water meer hebben. Het water was trouwens echt prachtig blauw wat je niet zo heeel goed ziet op deze foto.

wpid-2015-10-04-01.03.25-1.jpg.jpeg
Na de Gorg Blau kwam de serpentine weg, een échte aanrader voor als je in Mallorca bent! Vele fietsen de berg op (al zou ik zeker kiezen voor dalen!) en het is echt fantastisch hoe de wegen kronkelen door de bergen! Als je ziet wat er nog gereden moet worden en hoe stijl het allemaal is in combinatie met die bochten. Het was een hele ervaring om er door heen te rijden! De gids vertelde ons trouwens dat er vele auto reclame’s hier worden opgenomen! Begrijpelijk!

wpid-2015-10-04-01.03.34-1.jpg.jpeg
Eenmaal aangekomen in Sa calobra besloten we eerst even te lunchen. We genoten van een bord pasta en besloten daarna de plek te ontdekken. Het water was prachtig en het wandelen in de grot was heerlijk verkoelend aangezien de temperatuur al aardig op begon te lopen. Er waren vele bootjes in het water waarop ik enorm jaloers was. Hoe lekker is het om op zo’n bootje te zitten met zo’n temperaturen!

wpid-2015-10-04-01.03.31-1.jpg.jpeg
Eenmaal uit de grot kon je naar een klein strandje komen. Dat bleek alleen iets wat te veel gevraagd zodra we één stap uit de schaduw zetten. Jeetje, het was ZO heet. Er lagen miljoenen rotkiezels die zo lekker in je sandaaltjes schieten en het was zo ontzettend heet dat mijn zusje onder een struik bleef zitten. (Het enige plekje schaduw in een straal van 100 meter…). We besloten na het maken van de foto dan ook maar weer gauw terug te gaan naar de plek waar de boot zou vertrekken. Te heet dit!

wpid-2015-10-04-01.03.32-1.jpg.jpeg
Mama besloot dat het een goed plan was om een ijsje te gaan eten in de schaduw en daar had niemand iets op tegen! Dat ik op deze foto kapot ging van de hitte en eigenlijk mijn haar dolgraag af zou knippen is dat er gelukkig niet helemaal aan af te zien haha!

wpid-2015-07-31-02.41.23-1.jpg.jpeg
Van de bus op naar de boot. Na twee uur vrije tijd in Sa Colabra gingen we op de boot verder. We waren wat aan de late kant en dachten er goed aan te doen om op het dek te blijven zitten. De zon scheen ontzettend fel en het was bloedje heet, een super slecht idee dus! Nadat ik me helemaal misselijk begon te voelen besloten we maar gauw uit de zon te gaan. De boottocht was verder enorm mooi maar doordat ik me zo ziek voelde heb ik er niet optimaal van kunnen genieten.

P1160626
Toen we aankwamen in Port de Soller hadden we een half uur vrije tijd. We spendeerden de tijd op een bankje in de schaduw van een palmboom. Ik voelde me nog steeds niet helemaal goed door de hitte en de sterke zon. Toen mam vroeg wat ik nog graag zou willen zei ik hopeloos dat alleen een flesje met ijskoud water me onwijs goed zou doen. Mam zei direct, “Dan gaan we die halen!” Zo haalden we nog snel nieuw koud water en ik voelde me een stuk beter na een aantal slokken. Gelukkig! Wat is mijn mama toch een schat :D (jup mam, echt!)

wpid-2015-10-04-01.03.27-1.jpg.jpeg
Buiten stond de tram al klaar die ons van Port de Soller naar Soller zou vervoeren. Het was een oude tram waar het heerlijk door heen waaide, dat deed me goed! Ik voelde me steeds een beetje beter en ik genoot van het uitzicht. We reden langs het water, door hele plantages met citroenen en sinaasappels, vijgen, e.d., oude wijkjes en nog zoveel meer tot aan Soller. Zo zie je echt hoe de mensen daar leven!

wpid-2015-10-04-01.03.28-1.jpg.jpeg
In Soller stapten we over op de trein. Ik had een heel bankje voor mezelf alleen in deze trein wat ontzettend prettig was aangezien ik me nog niet helemaal lekker voelde. Het treintje reed ons door de bergen richting Palma. De natuur was prachtig onderweg!

wpid-2015-10-06-09.21.19-5.jpg.jpeg
Soller vanaf het treintje! Het treintje bracht ons van Soller naar Palma. Vanaf Palma vertrokken we weer met de bus naar onze verblijfplaats.

Het was al met al een geweldig dag die ik absoluut niet had willen missen! De eilandentour wordt door vele organisaties aangeboden, dus als jij er ook niet zo van houdt om zelf de bergen in te trekken met de auto of de dan is dit zeker een aanrader. Je krijg genoeg vrije tijd bij alle stops om uit te rusten en wat rond te wandelen. Wil je echter wat langer in de stadjes verblijven dan raad ik je aan om zelfstandig te gaan!

Voor mij was de serpentine weg wel echt een hoogtepunt! Zo ontzettend gaaf met al die haarspeldbochten! Oh en éentje had zelfs de naam: Spaghetti bocht! Fancy! Kortom, een dag om nooit te vergeten!

Liefs, Sophie

Welk uitstapje op vakantie herinner jij je nog heel goed van jouw vakantie?

10 comments

  1. Wauw wat een prachtige omgeving! Ik ben zo dol op bergen. Het leukste berg-bezoekje was een paar jaar geleden in de Alpen, ik vond het zo mooi, eigenlijk had ik er wel voor altijd willen blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge