Update: herdenken, stage en mijn blog

Het is zondagavond en ik moet nu nog het artikel schrijven voor morgen. Ik had al een idee voor een artikel maar het werd niet zoals ik in mijn hoofd had. Vandaar dat ik, als perfectionist, het hele plan heb geschrapt en er nu maar een kletsartikel van ga maken! Er is immers genoeg om jullie van op te hoogte te houden!

Eerst wilde ik graag wat schrijven over 4 mei, dodenherdenking. Ik vind het toch gek om daar niet bij stil te staan op mijn blog. Niet dat het heel sterk in verband staat met wat ik heb meegemaakt maar toch. Het voelt niet goed om gewoon een ander artikel te plaatsen met alleen maar vrolijkheid of juist mijn eigen verdriet. De tweede wereld oorlog, zodra de geschiedenisles daar over ging was ik een en al oor. Ik vond het razend interessant en ik wilde er zoveel mogelijk over weten. Ik was altijd al zo iemand die graag het waarom wilde weten en met honderden vragen in mijn hoofd rondliep. Waarom is er zo gehandeld, wat is de reden dat dit is gebeurt? Helaas zal ik nooit een antwoord krijgen op al deze vragen. Bovendien kan de tijd niet worden teruggedraaid met de kennis van nu. Toch zijn er nog steeds mensen die deze afschuwelijke beelden nog op hun netvlies gebrand zien staan. Hun hebben dingen gezien die niemand wilde zien. Dat vind ik naast alle overledenen ook iets om bij stil te staan. Hun hele leven is getekend door de beelden die zij hebben gezien. Ik kan het me amper voorstellen. Ook toen ik in Berlijn was heb ik een bezoek gebracht aan het holocaust monument. Het is toch wel een beetje apart om daar door heen te lopen als je de reden van dit grote kunstwerk bedenkt. Waar denk jij aan bij de dodenherdenking?

Ook is vrijdag de meivakantie begonnen. Voor mij, als Hbo-student, is deze maar een weekje. Niet erg want ik vind al die dagen echt heel irritant. Waarom? Omdat de deadline gewoon blijft staan en we nog zoveel voor ons project moeten doen in de vakantie! Weinig echte vakantie voor mij dus. Ook moet ik mijn stage nog regelen want die deadline komt ook steeds dichterbij. Het duurt zo lang voordat bedrijven terugmailen, of ja zo voelt het voor mij gewoon. Ik begin nu toch wel lichte druk te voelen om nog meer stage bedrijven te mailen enzo dus daar kan ik mijn overige tijd in de vakantie mee besteden. Er is ook goed nieuws voor degene die zo benieuwd waren hoe het nu is met de stages in Berlijn: gelukkig heb ik al een online Skype sollicitatiegesprek in de pocket! Dat vind ik trouwens echt mega eng! Ik bedoel stel je voor: Je zit daar achter je laptop en dan hoor je de welbekende verbindingstune en ineens zie je een of ander iemand van een bedrijf en dan moet je nog iets zeggen. Ten eerste heb ik geen idee hoe diegene eruit ziet die ineens op mijn scherm komt en ten tweede, normaal kun je een hand geven en jezelf voorstellen maar hoe werkt dit via Skype!? Ik ben er nu al stikzenuwachtig voor haha! Dadelijk is de verbinding slecht, kan ik hem/haar niet verstaan of kan ik ineens geen Engels/Duits meer praten. Je leest het, veel spanningen dus! AAAAH.

Dan nog even iets over mijn blog. Een tijdje geleden schreef ik vol enthousiasme een artikel dat ik voortaan vier keer in de week zou gaan posten. Nu merk ik dat dit naast school toch wel veel is. Vooral omdat ik nu de stage deadline ook al in mijn nek voel hijgen ga ik dus maar weer even terug naar drie artikelen. Het was toch een stap te veel om nog een extra artikel erbij te typen. Ik hoop niet dat ik jullie nu erg teleurstel. Hopelijk kan ik dit na al deze drukke weken wel weer oppakken maar dan merken jullie dit vanzelf! First things first, dus eerst even zorgen dat ik mijn stage heb geregeld. Want hé waar een wil is is een weg! Ik wil dol dol dolgraag naar het buitenland op stage (voor zover je Duitsland buitenland kan noemen.) Dit is de allereerste keer dat ik de lat voor mezelf weer terugleg. Ik houd er namelijk van om de lat alleen maar hoger te leggen en doe dit dan ook maar al te graag. Het is dus best wel een dingetje dat ik vanaf nu ook eens wat minder van mezelf mag verlangen dus het kan zijn dat er soms toch een artikel online komt op maandag omdat ik het niet kan laten, ik vind het zo moeilijk om te accepteren dat ik niet kan blijven groeien. Maar soms is een beetje rust ook niet slecht ;)

Zaterdagavond ging ik met mijn collega’s van de Albert Heijn op stap. Dat was weer even wennen zeg, sinds papa er niet meer is ben ik heel weinig op stap gegaan. Ik had gewoon niet meer zo de behoefte en ik vind het super moeilijk om vrolijk te doen. Dadelijk denken mensen dat het weer allemaal oké gaat met mij en dat ik papa ben vergeten. Dat wil ik helemaal niet. Zaterdag heb ik dus toch de stap gezet en ben ik meegegaan naar België. Gelukkig heb ik me de hele avond goed vermaakt en ging het beter dan verwacht. Dat ik niks gewend ben was me gisteren dan weer meer dan duidelijk. Heb de halve zondag in bed gelegen omdat ik zo moe was -echt een verpesting van je dag- maar ik heb weer een stap gezet naar het leven wat ik eerst had én het was gezellig. Ik weet zeker dat pap het top vind dat ik (eindelijk) weer eens de deur uit ging voor lange tijd. Sorry pap dat het zolang heeft moeten duren! Hopelijk kan ik over een tijd weer genieten van alle ‘normale ‘ dingen in het leven.

Liefs, Sophie

Wat ga jij doen in de meivakantie?

13 comments

 1. Ik vind het mooi dat je zo geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog. Het is zeker ook belangrijk om stil te staan bij de mensen die alles zo hebben zien gebeuren… Heftig hè?

  Liefs

 2. Natuurlijk is het niet erg als je een artikel minder schrijft! Het is belangrijker om school eerst af te ronden. En daarbij lees ik persoonlijk liever 3 artikelen waar alle tijd voor is genomen dan 4 die snel snel moesten! Ook weet ik zeker dat je papa het supergoed vindt dat je weer eens op stap bent gegaan! Ik ben blij om te lezen dat het zo steeds wat beter met je gaat! Je bent een kanjer!
  Loes schreef onlangs …Weer wat stapjes vooruit

 3. Ik moet ook nog een stage vinden. En k heb nog maar 1 maand les en dan nog tentamens en het is alweer zomervakantie. Echt de tijs vliegt. Ook nogal stress hier. Moet de brief straks ook maar eenw opstellen. Ik plaats elke dag een artikel en dat is inderdaad behoorlijk lastig.. maar ik kan het nog niet loslaten haha.

 4. Aah wat een goed nieuws dat je een online sollicitatie gesprek hebt! Het komt vast goed, echt! In het echt kan je struiken of weet ik veel wat, daar heb je nu geen last van! Denk goed aan jezelf. Jij bent veel belangrijker dan wat dan ook, dus als dat betekend dat je een artikel minder moet schrijven, is dat dan maar zo! Goed dat je toch mee op stap bent gegaan! <3
  Denise schreef onlangs …Ik word beroemd!!

 5. Ik vind de Tweede Wereldoorlog ook ontzettend interessant. Mede omdat mijn opa en oma dit hebben meegemaakt en ik vele verhalen van hen heb gehoord. Dodenherdenking is voor mij ook een moment om stil te staan bij alle andere slachtoffers. Of ze nu daadwerkelijk overleden zijn of getuigen zijn van, ik vind het belangrijk hier stil bij te staan. Net als bij de vrijheid die wij hier in Nederland wel hebben. :) Super trouwens dat je een sollicitatiegesprek via Skype hebt binnen gesleept! :D
  Renske schreef onlangs …Mijn kiekjes #5

 6. Ik vind de Dodenherdenking ook belangrijk. Mijn vader heeft het (een soort van) meegekregen, omdat hij tijdens WO II was geboren. Hij hoorde er dus vooral verhalen over toen hij wat ouder werd. En die verhalen vertelt hij mij weer.

  Spannend van je stagegesprek! Via Skype lijkt het mij ook wel een stuk enger!

  Helaas hebben wij geen meivakantie, maar bijna geen een college is verplicht, dus ik klaag niet haha!

 7. Wat goed dat je even tijd aan Dodenherdenking besteed: ik denk dat tegenwoordig weinig mensen stil staan bij het goed dat vrijheid heet en niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Echt heel mooi dus! En wat goed dat je jouw leventje weer beetje bij beetje begint op te pakken zeg, weet zeker dat je vader hier trots op is. En oja: dat minder bloggen maakt niet uit hoor, ik (en velen met mij) zullen je toch wel blijven volgen leukerd! Je studie is het allerbelangrijkste… succes met je sollicitatie, begrijp de kriebels maar gaat helemaal goedkomen met jou <3

 8. Mooi dat je een gedeelte van je blog aan dodenherdenking wijdt! Mijn opa en oma hebben ook beide de oorlog meegemaakt en ik was op school ook altijd erg geïntrigeerd door deze gebeurtenissen. Mijn gedachten gaan vanavond uit naar alle oorlogsslachtoffers wereldwijd van vroeger maar ook nu dat er iedere dag nog mensen bijkomen en er nog steeds de meest vreselijke dingen gebeuren.

 9. Ik heb helaas geen meivakantie want ik loop nu stage. Wel was ik afgelopen vrijdag vrij en heb ik lekker een filmmiddagje gehouden met een vriendin.

  Ik herken de interesse voor de tweede wereldoorlog. Ik vond geschiedenis altijd een ontzettend stom vak maar de tweede werledoorlog heb ik om een of andere rede altijd ontzettend interessant gevonden. Wij don thuis niks met dodenherdenking omdat mijn moeder ook jarig is oo 4 mei dus dat is dan een beetje tegenstrijdig. :p
  Lara schreef onlangs …Wat een schatje

 10. Geeft niks als je een artikel minder schrijft, hoor! Zo blijven je artikelen wel van kwaliteit ipv dat het een ‘moetje’ wordt en je wat gaat verzinnen om te schrijven.
  Fijn dat je erop uit bent gegaan met je vriendinnen! Succes met alles drukte van je school. Probeer vooral niet te stressen, hoor!
  Zonnewolk schreef onlangs …Zonnestraaltjes ~1

 11. Wat mooi dat je op deze manier toch even stil staat bij dodenherdenking! Hoop toch dat je vandaag ook wel een beetje de vrijheid gaat vieren en veeeel succes met je deadline. Zet ‘m op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge