Treinblogje – even bijkletsen over tentamens en wie is de mol?


Joehoe, het is vrijdag en ik ben onderweg naar huis vanuit Nijmegen. Het is weer eens tijd voor een treinblogje! De vorige keer dat ik dit probeerde, was het niet zo’n succesverhaal, maar deze keer moet het haast wel goed komen.

Ik zit namelijk op dit moment in de trein richting Den Bosch én god zij dank is het helemaal niet druk in de trein. Ik heb een hele plek voor mezelf en stiekem is dat gewoon enorm fijn. Vaak is het zo druk op dit traject dat ik met mijn zware rugzak op schoot heb, net als die extra tas, die soms nog wel eens mee moet. Maar goed, we genieten dus nu maar even van het moment (én van die overheerlijke milky way die ik zojuist heb gegeten).

Het is vrijdag én het weekend staat voor de deur. Of beter gezegd, een hele week vrij staat klaar. Eind januari zijn namelijk de eerste tentamens en stiekem is dat best wel spannend. Op het hbo hadden we nooit vrij een week voor de tentamens, maar nu ben ik er wel extra blij mee.

Er is bijna geen ontkomen meer aan, want ik moet nu toch echt beginnen met het leren van de tentamens. Het is alleen zoveel dat ik eigenlijk helemaal niet weet waar ik moet beginnen. Ik ben nu maar bij het eerste college begonnen van het semester en probeer nu een samenvatting van mijn samenvatting te maken, al heb ik geen idee of dit echt werkt. Ik ben er wel achter gekomen de afgelopen tijd dat ik het best wel erg makkelijk heb gehad op het hbo, ik begon altijd pas het weekend van te voren met leren voor alle toetsen en heb ze uiteindelijk ook allemaal op die manier gehaald. Dat is nu, op de universiteit, niet meer echt mogelijk.

Vanmorgen heb ik mijn best gedaan om de eerste hoofdstukken te leren, de hoofdstukken lopen echter niet in de chronologische volgorde, dus vlieg ik op en neer van hoofdstuk 1 naar hoofdstuk 11. Dat was nog niet echt een succesverhaal. Gelukkig heb ik mezelf voorgenomen dat ik nu even weekend mag houden en morgenvroeg weer verder mag gaan. Als ik thuis ben kan ik meteen aan tafel schuiven en vanavond plof ik lekker op de bank voor The Voice of Holland. Heerlijk, zo’n bankhangavondje! Morgenavond zetten we dat gewoon door met Wie is de mol?.

Volgen jullie dat programma ook? Ik vind het zo leuk dat dat programma weer begonnen is. Ik kan er zo naar uitkijken, elke week weer. Ik weet dit jaar nog niet zo goed wat ik van de dynamiek in de groep moet denken. Je merkt enorm het verschil tussen introverte mensen en extraverte mensen dit keer en ik merk nog weinig van de gezelligheid die je normaal gesproken ziet. Het is toch juist leuk om vrienden te maken?  Ik ben in ieder geval nog lang niet in een tunnelvisie beland. Stiekem zit ik namelijk op Simone en Stine en wil daarbij Loes en Olcay niet uit het oog verliezen. Want jeetje, laatstgenoemde is wel érg streberig voor de winst dat het ook een tactiek kan zijn. Maar daarnaast mag je ook best aardig doen, want je moet er wel gewoon twee weken zitten als je er met de winst vandoor wil gaan ;-) Ik begrijp alleen nog niet zo goed waarom ze dit avontuur aan wil gaan zonder iets in een molboekje te schrijven? Als het goed is komen we zaterdag weer een stapje dichterbij, want ook dan zal er iemand uitmoeten. Ik ben heel benieuwd wie jullie verdenken! Let me know!

Voor nu ga ik maar weer even in mijn samenvattingen duiken en ze voor de ontelbaarste keer nog maar een keertje lezen. Dan maken we deze lange reis naar huis toch nog een beetje nuttig.

Liefs, Sophie

Kijk jij ook Wie is de mol?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge