De tofste foto’s van IJsland #1


Nou jongens het heeft eventjes geduurd voordat ik wist hóe ik in hemelsnaam een deel van mijn foto’s zou kunnen delen met jullie. Uiteindelijk was Twitter daar met een oplossing, en toen ik jullie de vraag stelde, kwam er uit de poll naar voren dat een overzichtje met de tofste foto’s meest favoriet was! Dus na een grondige selectie kan ik dan eindelijk wat prachtplaatjes van IJsland laten zien, al zeg ik het zelf ;-) Voor iedereen die nieuwsgierig is wat IJsland je te bieden heeft, here we go!

Deze hele week verschijnt er elke dag op mijn blog een artikel! Vandaag begin ik met de eerste tofste foto’s die ik heb van IJsland. Op mijn Instagram heb ik al een aantal foto’s gedeeld, maar nog lang niet alles! Onder de foto vind je de plek of omgeving waar de foto is gemaakt. Tijd om te beginnen met deel 1!


Deze foto is genomen tijdens het eerste weekend in IJsland, genieten bij Glanni. De waterval op loopafstand van mijn plekje in IJsland. Echt genieten!


Ook op loopafstand was Grábrok, de vulkaan die praktisch gezien in de achtertuin lag! Deze vulkaan was te beklimmen via ontelbaar veel trappen.


Elke keer wanneer ik dit uitzicht zag leek het wel een schilderij. Dit was de omgeving waarin ik heb gewoond. De bergen, het lavagesteente met mos. Prachtig groen in Augustus!


Borgarnes, in dit stadje deden we altijd onze boodschappen en haalden we de auto op bij een verhuurbedrijf. Het is een heel schattig klein stadje aan het water met té leuke gekleurde huisjes.


De eerste keer toen we er verder op uit gingen dan het ritje naar de supermarkt. Dat gevoel dat er bijna niemand op de wegen rijdt is onbeschrijfelijk. Dit is in de omgeving van Reykholt.


Hraunfossar. De eerste grote waterval die ik heb mogen zien in IJsland, én wat was het water prachtig blauw! Prachtig!


Deildartunguhver. Hier kwamen we spontaan kokend water tegen in de grond! Dat het gras er naast niet bruin was door de kokende hitte verbaast me nog steeds. Het ziet er wel heel wonderbaarlijk uit, zo’n kokende sloot!


Hreðavatn, het meer op loopafstand van mijn plekje in IJsland. Hier waren we vooral in de zomer vaak te vinden, zo prachtig!


Gullfoss waterval, een populaire bestemming in de ‘golden circle’. Zoals je ziet is die waterval echt huge, ten opzichte van die mensen links onder in de hoek.


Toen er toch niet zoveel mensen bleken te zijn op de berg bij de Strokkur geiser. Als je op die berg staat en het uitzicht bewonderd voel je je echt even ‘on top of the world!’.


Dit plekje vond ik bij þingvellir, ook in de ‘golden circle’. De weerspiegeling in het heldere water maakt deze foto zo mooi!


Een waterval langs de weg is in IJsland héél normaal. Zulke grote watervallen vind je vooral in het zuiden gewoon langs de ‘ring road’. Je kunt ze bijna niet over het hoofd zien, tenzij het enorm mistig is!


Gletsjers, ze blijven bijzonder, vooral de eerste keer dat je al die ijsschotsen ziet! Dit is bij de gletsjer Vatnajökull. Al die kleuren ijs, van hemels blauw tot pik zwart!


Ook bij Vatnajökull, een zelfgebouwde toren van stenen. Schijnbaar is dat iets wat bij IJsland hoort. Dit was de eerste trip waarmee we bekend werden met dat fenomeen in IJsland.


De Ice beach, zelden ben ik zo verwonderd geweest. Bij deze grote ijsschotsen in de zee kon ik niet anders dan mijn ogen uitkijken. Vooral als de golven er op klotsen is dat wel heel bijzonder!


Naast ijs in het water, was er natuurlijk ook genoeg te vinden op het strand! En dat met +15 graden!


Jökulsárlón, de Ice lagoon die echt enorm veel in mij los maakte. Het is een enorm indrukwekkend natuurverschijnsel, gecreëerd door de opwarming van de aarde. Dat geeft het gelijk zo’n dubbel gevoel! Maar laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk prachtig om die ijsschotsen zo te bekijken.


Weer bij Jökulsárlón, met ontelbaarveel vogels en zeehonden tussen de ijsschotsen. Wat een verrassing!


Fjadrárgljúfur, de namen worden er niet makkelijker op, de locaties wel mooier! Ik werd direct verliefd op deze ‘canyon’ door de prachtige groene kleuren.


Daar sta ik dan, bij de enorme waterval, Skogafoss. Zeiknat, onder de nevel van de waterval, maar het plaatje is enorm tof geworden vind ik! De regenboog maakt het natuurlijk helemaal af!


Skogafoss van halverwege, met weer een prachtige regenboog! Zo mooi!


We reden een hobbelige haarspeld weg op en kregen dit als uitzicht. Kon iemand mij eerder vertellen hoe prachtig IJsland is!? Dit is de omgeving van Dyrhólaey. Het water zo blauw, de stranden zo zwart en de omgeving zo groen.


En dit is de andere kant van het uitzicht op de berg in de omgeving van Dyrhólaey. Je kijkt ZO ontzettend ver weg en wat is het uitzicht prachtig!


Solheimasandur, het verlaten vliegtuig. Zelfs toen wij er waren, waren er maar een paar mensen te bekennen in de weide omtrek. Tijd om creatief te zijn en deze foto was het resultaat! :)


Je kunt zelfs helemaal in het vliegtuig, heel tof! (Solheimasandur)


Alles is zo gelaten hoe het was, in IJsland zie je dat wel vaker. Gelukkig hebben ze er ook gewoon de ruimte voor in dit land, om bepaalde dingen te laten liggen en niet op te ruimen. (Solheimasandur)


Ook bezochten we de Seljalandsfoss waterval. Deze waterval is volgens mij énorm vaak gefotografeerd door mensen, maar o zo indrukwekkend. Dit is dé waterval waar je achter door kunt lopen. Met geluk zonder poncho en anders een doorweekte broek en jas ;-)

Mocht je nou nieuwsgierig zijn geworden naar meer, houdt dan mijn blog goed in de gaten, morgen deel 2! Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als ik!

Liefs, Sophie

Welke vind jij de tofste foto?

Ook benieuwd naar de andere foto’s?
De tofste foto’s van IJsland #2
De tofste foto’s van IJsland #3
De tofste foto’s van IJsland #4
De tofste foto’s van IJsland #5

12 comments

  1. Oooh, ik vond Jokulsarlon (ik schrijf het waarschijnlijk fout haha) ook zo indrukwekkend met die ijsschotsen! Toen wij er waren, was er ook een fotoshoot bezig, best grappig om te zien! Wat een heerlijke foto’s heb je gemaakt, echt leuk om op die manier mijn reis een beetje terug te beleven :) Ben al benieuwd voor deel 2! Liefs :)

  2. Prachtig Sophie! Die stenen torens is ook iets wat je veel in Noorwegen ziet! Heerlijk om zo weer mee terug genomen te worden in je avontuur in IJsland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge