De tofste foto’s van IJsland #3


Daar zijn we weer, deze keer serie drie van de tofste foto’s van IJsland. Als ik een Engelse blog had gehad dan stond er sowieso ‘The most amazing pictures I took in Iceland’, helaas klinkt dat in het Nederlands niet zo fancy. Het is ook nog best lastig om een allesomvattend woord te vinden voor mooi, gaaf, bijzonder en leuk. Daarom neem ik je vandaag weer mee door de tofste foto’s van IJsland.

Deze keer zijn we alweer over de helft! We beginnen met mijn vrije week, waarin ik naar Reykjavik ging en het hele land doorreisde met Martijn!


Liften! De allereerste keer in IJsland liepen we gewoon naar de weg bij onze school. Gelukkig lag onze school aan de #1 road in IJsland zodat er in ieder geval nog een paar auto’s per vijf minuten langskomen. Het was in ieder geval een ervaring voor het leven!


En daar was dan de zon! Terwijl ik in de auto zat bij iemand die ons meenam naar Reykjavik zag ik dit prachtige verschijnsel in de oceaan. De lucht in IJsland is altijd bijzonder!


Zo maakte ik deze foto terwijl het zachtjes regende in Reykjavik, kan jij het geloven!? Harpa is in ieder geval een fantastisch mooi gebouw! Ik ben zo blij dat ik hier naar een concert ben geweest!


Een gouden herfst, met het zonnetje in IJsland. Dit was op een heuvel achter de campus waar ik woon, omgeving Bifröst.


Want hier woon ik dan! Ik zie mijn huisje hier al staan, de huizen met rode daken, gele muren en tegenover het witte gebouw op ongeveer 70% procent van de foto (ik weet ook niet hoe ik het beter uit moet leggen haha). Ik woonde direct in het eerste huis van het blok. Zo mooi om de omgeving er bij te zien! Een gouden herfst zoals ik al zei.


Hverir, Námafjall. Ben maar blij dat er geen geurfilter bestaat, zwavelgeur is niet bepaald favoriet! De eerste keer naar dit gebied in het noorden vond ik zo tof, dat ik er met Martijn ook naar toe wilde!


Hverir, Námafjall. Precies dit!


De bodem bij Hverir Námafjall is zo bijzonder! Je vindt er zoveel kleuren!


De temperaturen schelen zoveel dat de grond zelfs op verschillende plaatsen breekt.


We beklommen de enorme berg bij Hverir Námafjall. Het waaide zo onwijs hard aan de top, maar gelukkig waren er nog andere toeristen op de top die een fotootje van ons wilde maken. Wat een weids uitzicht, en dat met bewolking!


Genieten van de ruige natuur in het oosten van IJsland. Even buiten het stadje Egilsstaðir stroomt een waterval door prachtige natuur! Na zoveel foto’s is creativiteit wel eens vereist, achteraf vind ik deze echt heel tof! Zo zie je pas hoe op het randje je soms zit, oeps! Sorry mam! But I survived.


In de verte stroomt de rivier die Egilsstaðir van een klein ander stadje scheidt. Genieten van de natuur is in IJsland niet zo moeilijk!


Het ruige oosten, zoals ik al zei. Watervallen met prachtig helder water langs de weg.


Rijden in IJsland is alleen al een feestje! Gletsjer op links, reusachtige berg op rechts. Vooral het zuiden van IJsland is prachtig! Dit is op de weg van Höfn naar Jökulsárlón.


Reusachtige ijsschotsen op het strand, ik denk dat de Ice beach een van mijn favo plekken is in IJsland.


Dit was GLAD, maar we wilden per sé eventjes op zo’n ijsblok staan. Stiekem was die namelijk gewoon groter dan onszelf! Met hulp van anderen kwamen we erop, verraderlijk glad dus, maar wel de moeite waard voor deze toffe foto!


De reusachtige ijsschotsen in de zee, ik kan er naar blijven kijken!


Hallo zeehond! (Jökulsárlón)


De verschillende kleuren ijs zijn zo bijzonder! Ook hier weer van wit, tot blauw en zwart!


Zonnestralen die de gletsjer sieren. Wat is IJsland toch een bijzonder land!


De brug die de Icebeach en Jökulsárlón van elkaar scheidt. Stiekem ook gewoon een plaatje met het drijvende ijs.


Richting de Vatnajökull gletsjer. Prachtding, here we come!


En deze favoriet maakte mijn liefste vriendje gewoon met zijn iPhone. De gletsjer en de weerspiegeling is zo prachtig!


Fjadrargljufur, had ik al verteld dat het echt een feestje is om uit te leggen waar je bent geweest? De namen zijn soms bijna onuitspreekbaar, de locaties moeilijk uit te leggen maar de natuur prachtig! Deze canyon stal mijn hart toen ik er voor het eerst was. Helaas hadden we toen net een aardige bui gehad en had ik mijn camera niet meegenomen uit de auto. Met Martijn had ik die wél bij en kon ik eindelijk foto’s maken van deze geweldige plek! Ik vind het zo leuk dat riviertjes in IJsland áltijd meanderen (kronkelen)!


Justin Bieber! Zoals de meeste misschien wel zullen weten heeft Justin Bieber IJsland ook ontdekt voor zijn clipopnames. Een groot deel van ‘Cold Water’ wordt opgenomen op zo’n veld met lavastenen en mos. Elke keer wanneer we dus een grote vlakte zagen die er zo uit zag grapten we, heee Justin Bieber! Dit veld vind je in het zuiden van IJsland!


Zonsondergang in IJsland is zoals altijd, prachtig! Deze keer bij Seljalandsfoss waterval.


Watervallen met zonsondergang, mooier ga je het niet  krijgen in IJsland, wat was dat geweldig!


Gullfoss, de waterval bij de golden circle. Wat een water komt hier naar beneden zeg!


De Strokkur geiser, waar het altijd druk is. Er zijn zoveel toeristen te vinden als je dit vergelijkt met andere plekken in IJsland. Als je het mij vraagt een beetje té toeristisch. Toch heb ik nog een mooi plaatje kunnen maken met een blauwe lucht en de geiser!


Hier begon mijn liefde voor meren. Ik bedacht me ineens dat je er eeuwig naar kunt kijken en dat het nooit zal vervelen. Dit is het meer in þingvellir national park.


De waterval bij het þingvellir nationaal park, een kleintje, maar wel mooi!


Dit omdat het water zo zo zo ontzettend helder is! Echt ongelofelijk!

Dit was alweer deel drie van mijn tofste foto’s van IJsland, tot morgen!

Liefs, Sophie

Welke is jouw favoriet?

Ook benieuwd naar de andere foto’s?
De tofste foto’s van IJsland #1
De tofste foto’s van IJsland #2
De tofste foto’s van IJsland #4
De tofste foto’s van IJsland #5

12 comments

  1. WAUW, wat is IJsland toch prachtig! IJsland staat ook heel hoog op mijn bucketlijstje, want wauw, die natuur en omgeving. ZO mooi! Die panoramafoto van jou met je camera – genomen door de iPhone van je vriend haha – is mijn favoriet. Deze vind ik echt gaaf! Liefs x

  2. Ooh, weer een supermooie reeks aan foto’s, wat heeeerlijk dat je zoveel pareltjes hebt waar je ook zelf opstaat! Die foto van jullie op dat ijsblok is echt heel leuk, haha. En hoe cool dat je die zeehond hebt gezien!! Liefs :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge