Things that made me happy in… December!

07eca54e81d071baece5631918b268ec

December hebben we inmiddels alweer achter ons gelaten en dat betekent dat het tijd is voor de ‘Things that made me happy in…”, Het was een maand met vele geluksmomentjes zoals de verjaardag van mijn zusje, vele kadootjes en lekker eten. Kijk je mee?

December 201415

☺ Ik begon deze maand met een onwijs lieve kaart van een vriendin. Ik moest echt huilen van de lieve woorden. Wauw onwijs lief. Het is geweldig om iets te krijgen waaruit blijkt dat ze aan je denken.

Het huis versieren voor de verjaardag van mijn zusje! Leuk leuk!

December 201416

Aangezien het hele huis over hoop was gehaald omdat er van alles geschilderd moest worden hebben we vele bezoekjes gebracht. Ik kwam op het idee om ook nog eens langs te gaan bij de tante van mam. Ze is een tijdje geleden vanuit Canada naar Nederland gekomen en ze zit nu vaak alleen. Toen we daar aankwamen had ze Bosche bollen en taartjes gehaald speciaal voor ons! Het Engelse servies, de ’theetas’ en de prachtig versierde kamer was echt geweldig mooi om te zien! Geniet momentje!

Ze had ook nog eens een verassing voor ons alle drie. Zo ontzettend lief! Omdat we al zoveel moeten missen deze maand omdat pap er niet meer is wilde ze graag wat geven. Ik kreeg prachtige oorbellen die ik zeker ga dragen met de kerst. Ze zijn zooooooooo mooi!

December 201417

Jeeej, de 32 gb SD-kaart kwam binnen die ik gratis bij mijn (nieuwe) telefoon kreeg. Hallo ultra geheugen :)

We kregen ook nieuwe vloerbedekking boven. We hebben dus even een tijdje op beton moeten lopen maar de nieuwe vloerbedekking is echt zooo zacht en heel mooi!

December 201418

Na een koud tochtje van het station naar school een heerlijk soepje. Hmmmmm!

Twee ‘happy’ dingen in één foto! We kregen een chocolade reep omdat onze opleiding hoog in de lijst was geëindigd én ik had de toets gehaald voor vaardigheden als een van de weinige! *woep woep*

December 201419

Een broodje kruidenkaas met sla en komkommer voor op de terugweg in de trein. Hmmmm smullen!

 Kijk, wat een leuke trein met al die kleurtjes! Ze mogen wel meer van deze leuke treinen laten rijden!

December 201420

Oh, eindelijk waren de kaasbroodjes weer in de aanbieding bij de Kiosk. Ik mag ze van mezelf alleen dan halen dus greep ik meteen mijn kans op maandag.

Ik ging de dag erna lunchen met mijn vriend. Gewoon omdat het kan, en omdat we in dezelfde stad studeren. Ik had een omelet en hij een broodje met hete kip.

December 201421

Oh ik was zo ontzettend blij toen PSV in de dying seconds won van Feyenoord! (sorry als ik je nu heb gekwetst;)) Maar echt, het was zo ongelooflijk spannend!

De minor-studenten hadden een aantal events georganiseerd voor onze opleiding. We hadden de keuze uit verschillende events maar ik was uiteindelijk naar boys vs. girls gegaan. Geen verkeerde keuze met fanta, een cupcake, chips en een loterij!

December 201422

Mijn zusje moest iets maken voor het ‘kerstontbijt’ voor op school. Vandaar dat we deze dag heerlijke ‘kerstboom-appel-cakejes’ hadden. Jammie en ultra-kerstig!

Oh wauw, zo bijzonder! We kregen dit jaar gewoon een kerstpakket van het werk van papa. Het waren twee reiskoffers en heel veel lekkers en leuks! Ik vind het uitpakken van kerstpakketen altijd zo leuk!

December 201423

Om de kerstvakantie goed te beginnen gingen we op vrijdag een broodje halen bij de broodjeszaak in het dorp. Ik koos weer voor mijn favoriet: Het broodje bewust!

December 201424

Oh, ik vind het altijd superleuk om de eerste te zijn in een pot pasta. Ben ik de enige?

Boodschappen bonnen als kerstpakket van de AH, Toppie!

December 201425

Op de verjaardag van mijn nichtje had mijn tante echt ongelooflijk lekkere hapjes gemaakt. Deze was mijn favoriet met kip, tomaat, sla, komkommer en cocktailsaus!

Appelflappen bij oma! Lekker lekker!

Oh wauw, ze gebruiken nog steeds het bord wat ik maar liefst 11(!!) jaar geleden voor ze heb gemaakt. Oh wat een geweldige verfkunsten had ik toch, haha!

December 201427

Oke, ik denk dat dit het meest gelukkige moment van heel december is geweest. Ik ben geslaagd voor mijn rijbewijs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na het heugelijke nieuws aan mijn vriend, oma, oma en opa verteld te hebben en mijn zusje en ons mam om de nek te hebben gevlogen was het tijd om kerstkadootjes te shoppen in Eindhoven! Ik ga namelijk drie superlieve meiden verassen met een kadootje. Gewoon omdat het kan en omdat ik ze wil bedanken voor de steun het afgelopen jaar. Ook heb ik een boek gehaald voor de moeder van mijn vriend en zijn zus. Ik hoop dat ze het leuk vinden! De stad was trouwens helemaal versierd met lichtjes! Mooooi!

December 201428

Geluksmomentje #2 Ik ging op de fiets naar het gemeentehuis om mijn rijbewijs aan te vragen. Nog even en ons mam en mijn zusje hebben er een ‘personal chauf’ bij. Ohja echt grappig, mijn neefje was dezelfde dag óók geslaagd voor zijn rijbewijs. (hiephoi! ik was de eerste)

December 201429

Dit was de kerstboom die ik in mijn vorige ‘happy’-lijstje wilde vastleggen. Zo, deze foto is van betere kwaliteit haha!

Eindelijk had ik ’s avonds de tijd om de vele gemiste vlogs/youtubefilmpjes terug te kijken en een begin te maken aan deze post. Er komen namelijk enorm drukke dagen aan dus ik kan maar beter alvast een beginnetje maken!

blog

Geluk op een boterham! Wauw ik had in een keer zoveel snoepjes. (Oke, ik heb er ook een beetje teveel hagelslag opzitten. Maar toen ik eenmaal snoepjes zag…..)

Nieuwe thee soorten (voor mij dan). Herfststorm vind ik het lekkerste tot nu toe, maar Winterglow is ook zeker voor herhaling vatbaar :)

blog1

Oh yeah, eerste kerstdag was mijn ooglook zo goed gelukt, voor mijn doen. Ik koos voor groen die dag omdat ik eens wat anders wilde dan bruin.

Geluk op een foto, jup deze hoort daar zeker bij. Ik vind de foto echt superleuk. Vooral omdat je hier ook goed de blauwe ogen van mijn vriend ziet. *aaaaaaaaaaaaaaaaaah*

blog2

Tweede kerstdag kookte ik voor mijn mama en zusje. Ze vonden het beide erg lekker. Dat kan me nu echt gelukkig maken als andere mensen blij zijn door mij :)

En op derde kerstdag lag er sneeeeuw! Ik had echt even een super geniet momentje toen ik om half 6 ’s ochtends als allereerste van het hele dorp over de weg mocht fietsen. Ik bedoel: Hallo, dat zie je nooit meer zo’n wondermooie witte wereld waar nog geen stap in is gezet! Ik wilde het graag fotograferen maar daar was het nog iets te donker voor ;) Na het werk pakte ik dan ook gelijk mijn fototoestel en schoot een aantal plaatjes van de tuin :)

December 201430

 Hop, de wandelschoenen aan. Zondag was het tijd om er eventjes lekker op uit te gaan. Samen met mam heb ik ongeveer een uur gewandeld door de sneeuw met een laagstaande zon. Heerlijk! Al was mijn neus wel bijna bevroren toen ik thuis kwam haha.

December 201431

De kadootjes die ik had gevonden in Eindhoven! Ik mocht deze dag ook mijn rijbewijs op komen halen dus ik heb ze allemaal persoonlijk (en heel, ook niet onbelangrijk) afgeleverd! Ik kreeg allemaal positieve en leuke reacties terug. Daar doe ik het graag voor!

’s Avonds wilde een iemand zelfs langskomen, ik houd van spontane bezoekjes! We dronken (zoals altijd) thee – deze keer met monchou – en daarna een wijntje. Dit keer keken we ook darten en het was spannend!

nieuwjaar 14-152

Ik sloot het jaar af met heel veel cadeautjes op oud en nieuw. Samen met mijn zusje en mama hebben we veel gelachen om de spellen en het ‘sint papier’ wat er per ongelijk om heen was gedaan. Oeps!

Mijn kado voor het gezin is iets van albelli, ik had verschillende letters geplakt op snoepjes zodat zij er uiteindelijk het woord ‘Albelli’ mee konden maken. Het was vermakelijk om ze zo te zien zwoegen met de letters! (ze hadden er een over het hoofd gezien en hoopte telkens op een vakantie naar Ibiza, die heb ik helaas niet waar kunnen maken voor vijftien euro haha)

Cheers! Het is tijd voor 2015. Een nieuw en beter jaar waarin ik mezelf écht weer wil ontwikkelen tot de oude (of nog betere) ik. Let’s do this!

Dit waren de ’things that made me happy in… December!’

Wat maakte jou blij/gelukkig in December?

Liefs,

Sophie

9 comments

  1. Wat ontzettende fijne momenten heb je gehad zeg in december :-) Zo lief ook van de tante van je moeder dat je gewoon een lief cadeau kreeg: op zulke attente dingen ben ik nou echt gek! En chocolade is altijd goed toch haha ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge