Road to IJsland – Wat ga ik precies studeren in IJsland?

wp-1471300014966.jpeg
Wat ga ik eigenlijk doen daar in IJsland? In dit artikel probeer ik je meer duidelijkheid te geven hoelang ik weg blijf, wat ik precies ga doen én welke vakken ik ga volgen. Lees je mee?

In IJsland ga ik studeren aan de universiteit Bifröst. Deze universiteit bevindt zich in Borgarnes en ligt midden in de prachtige natuur! Bij de universiteit is een hotel, winkel en een soort campus met huizen voor studenten. Zo ook ik kom in één van die huizen te wonen samen met vijf andere internationale studenten. Tijdens mijn minor in IJsland heb ik twee periodes (slot 1 en slot 2). De periodes duren ieder ongeveer 6 tot 7 weken en dus ben ik voor de kerst alweer thuis! In deze periodes heb ik verschillende vakken.

Slot 1
International Business
Dit vak gaat over het internationale bedrijfsleven. Er wordt met name nadruk gelegd op invloed van culturele, ethische, politieke en omgevingsfactoren op multinationale operaties. Daarnaast worden ook zakelijke kansen op internationaal vlak besproken en komen de verschillen in de manier van leidinggeven, werken, etc. naar voren. Ook leer ik welke internationale overwegingen een product kan hebben en hoe zo’n economische integratie in zijn werking gaat.

International Politics
Dit vak gaat over de geschiedenis en ontwikkeling van het internationale politieke systeem. Waar je dan aan moet denken? De nasleep van de koude oorlog en hoe op dit moment zaken als milieuzaken, internationale handel en armoede in ontwikkelingslanden worden behandeld. Daarnaast ook hoe deze problemen betrekking hebben op IJsland. Ook gaat dit vak in op de machtssystemen in de politiek door verschillende manieren van leiding geven in de wereld.

Icelandic Language and Culture
Dit mag voor zich spreken ;) Bij dit vak leer ik de basis van de IJslandse taal, IJslandse geschiedenis en cultuur. Dit vak wordt zowel in slot 1 gegeven als slot 2 en duurt dus twee periodes.

Slot 2
Innovation and Entrepreneurship
Bij dit vak leer ik ondernemend en innovatief denken en komt er veel praktijk naar voren, lijkt me ook eens leuk! Daarnaast leer ik ook hoe theorieën van ondernemerschap en innovatie kunnen worden toegepast en het belang daarvan voor de samenleving. Ook gaat dit vak in op het oplossen van maatschappelijke problemen, genereren maatschappelijke rijkdom en ga je groepsgewijs een businessplan ontwikkelen. Ook komen het managen van innovatieprocessen en groei genereren door innovatie en ondernemerschap naar voren.

Arctic Politics
Dit vak leek me ook stiekem wel interessant. Dit gaat er namelijk over hoe globalisering en klimaatverandering de positie van de Arctische landen beïnvloeden binnen de internationale politieke economie. Hoe zal de toekomst van het noordpoolgebied worden ingekleurd? Wat zijn de kansen en bedreigingen voor de Arctische landen? (Arctische landen zijn bijv: Canada, Groenland, IJsland, Noorwegen, Zweden en Finland).

Dit ga ik dus studeren aan de universiteit in IJsland. Ik ben zelf heel benieuwd hoe ik het lessysteem daar ga ervaren en of er veel verschillen zijn met Nederland. Vind het zelf in ieder geval wel heel leuk dat ik echt weer nieuwe dingen ga leren! Wel extra spannend omdat alles dus in het Engels is én ik dus ook mijn tentamens in het Engels moet maken. We gaan het zien!

Liefs, Sophie
Heb jij ooit in het buitenland gestudeerd?

10 comments

  1. Hoi Sophie,
    Lijkt me erg interressant en een mooi programma.
    Goede reis, studeer ze daar en veel plezier in IJsland

    Groet Dick

  2. Wooow, ik kom net op je blog terecht. Hoe ZALIG dat je in Ijsland aan het studeren bent! Ik ben er twee jaar geleden op reis geweest en het was echt de mooiste reis van m’n leven. Hopelijk kan je daar alles gaan ontdekken :D Ik ben alvast fan van je blog, je hebt er meteen een volger bij :D Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge