Road to IJsland – Solliciteren, afscheidsfeestje en verjaardag

IMG_7465
Ik ben nog maar net terug van Tenerife of het geregel is begonnen. Nog maar iets meer dan een maandje en dan ga ik al naar IJsland!!!! Het vakantie gevoel was binnen een paar uur na aankomst al weer weg er moet namelijk nog een hoop geregeld worden. Vandaag de eerste update over mijn voorbereidingen op IJsland!

Vlak voordat ik in het vliegtuig naar Tenerife stapte had ik mijn cv al een update gegeven en heb ik wat interessante bedrijven gezocht. Na mijn vakantie was het echter tijd om te solliciteren. Solliciteren vanuit IJsland is namelijk een heel stuk lastiger, vooral als het om een afstudeerstage gaat. Nu zit ik dus de hele dag te neuzen op het internet naar interessante afstudeerstages. Ik heb al zoveel interessants gezien maar helaas voldoet er maar weinig aan de voorwaarden van onze opleiding. Zo moeten wij fulltime werken aan de afstudeerscriptie en is het absoluut niet de bedoeling dat er meegewerkt wordt. Dat vinden veel bedrijven toch wel jammer. De druk begint nu echter wel toe te nemen want ik heb nog maar een maandje hier in Nederland. Crossed fingers!

Daarnaast ben ik ook al druk bezig met het bedenken wat ik wil doen voor vrienden en familie. Ik ben namelijk een week voor mijn vertrek jarig en aangezien vele mensen op vakantie zijn moesten ook nu al de ‘uitnodigingen’ de deur uit. Gelukkig heb ik dat nu helemaal rond en ga ik (als het goed is) iedereen nog zien voor ik vertrek. Gelukkig komen de meeste familie en vriendinnen gewoon op mijn verjaardag en ga ik tapas eten bij mij thuis bij de familie die niet kunnen komen omdat ze op vakantie zijn. Opa en oma en oma nodig ik iets eerder uit op mijn verjaardag zodat we gezamenlijk nog lekker kunnen eten voordat de rest van het bezoek komt. Spannend! Dat is dus in ieder geval geregeld.

Mijn verlanglijstje groeit en groeit maar, er is zoveel wat ik nog kan gebruiken voor mijn reis naar IJsland haha! Normaal weet ik nooit zo goed wat ik moet vragen en vraag ik eigenlijk altijd geld maar deze keer kan ik bijna elk uur wel weer iets op mijn lijstje schrijven! Mochten jullie nog cadeautjes willen geven ;-) haha nee grapje! Ik ga voor een deel ook gewoon zelf kijken :)

Volgende week heb ik een sociale week, lekker eten met vriendinnen, samen met mijn vriend, zusje en vriendin van mijn zusje naar Walibi en BBQ’en met de hele familie bij opa en oma. Kortom, nog even genieten van alle mensen om mij heen!

Mocht je denken dat voorbereiden alleen maar feest is, dat is het niet kan ik je vertellen! Er moet nog zoveel geregeld worden wat zo ontzettend saai is! (lees: verzekeringen, telefoon abonnement stopzetten, OV stopzetten, etc.) Daarnaast wil ik natuurlijk ook solliciteren én blogjes typen én een leuke tijd hebben én inkopen doen voor alles. Ik verlang nu al naar de volgende vakantie ;-) Grapje natuurlijk!

Liefs, Sophie

4 comments

  1. Het is me een geregeld, halleluja. Moet wel zeggen dan heb je ook wat, IJsland lijkt mijn een enorm mooi land. Geniet van het plannen, hoe saai het ook klinkt of kan zijn. Natuurlijk heel veel succes en natuurlijk vind je wel een afstudeerstage die wel aan de normen voldoet van je opleiding.
    Kaylee Joosten schreef onlangs …Happy List #3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge