PLOG | Op naar Valencia, mijn hotel en heel veel lopen

IMG_20160413_232120

Het is inmiddels al twee weken geleden dat ik in het vliegtuig zat onderweg naar Valencia. De eerste keer vliegen alleen en ik moet zeggen dat het me echt goed beviel. Daarbij had ik ook het geluk dat ik naast het raam zat én dat er niemand naast mij zat. De stoel tussen mijn buurvrouw en mij was namelijk leeg. Een bik tussen ons was genoeg om te weten dat we die stoel zouden gebruiken voor de jassen en overige spullen. Goed begin! Oh én stiekem ben ik wel een beetje trots op deze foto hierboven. Pretty Valencia! Op naar de rest van de foto’s!

Processed with VSCO with a5 preset
Ik stel jullie voor aan mijn stekje voor de eerste drie dagen! Ik heb echt heerlijk geslapen in het Medium Valencia Hotel. Echt een aanrader!

Processed with VSCO with a5 preset
En de badkamer, ook al heerlijk zo modern. Ik heb stiekem gewoon smetvrees van douchegordijnen, dus met deze badkamer was ik heeel blij. Nog even genieten voordat ik op zaterdag naar het hostel zou gaan ;-)

Processed with VSCO with a5 preset
En dan, ’the view’. Ik had zelfs een balkon op mijn kamer én het was dus heerlijk om ’s ochtends wakker te worden, de gordijnen open te doen en dan dit fantastische uitzicht te hebben met een stukje van ‘La ciudad de las artes y las ciencias’! Donderdag was het dan ook tijd om die eens van dichtbij te bekijken.

2016-04-26-08.17.03-1.jpg.jpeg
Na een lekker hotelontbijtje ging ik op pad. Ik besloot vandaag maar eens te lopen en te zien wat ik tegenkwam. Ik had me namelijk stiekem helemaal niet zo goed voorbereid voordat ik hierheen ging. Ik wilde gewoon lekker genieten van het weertje en wat bezienswaardigheden langs zonder een hele checklist. Ik was lekker vroeg bij La ciudad de las artes y las ciencias en dus was het nog rustig. Heerlijk om rond te wandelen en….

2016-04-26-08.17.04-1.jpg.jpeg
… Een poging te doen tot fatsoenlijke foto’s maken met de zelfontspanner. Deze vind ik trouwens nog best goed gelukt met het licht. Het was namelijk een behoorlijke klus met de witbalans en belichting van de foto. De architectuur was allemaal zo wit door de stralende zon!

2016-04-26-08.17.06-1.jpg.jpeg
Ah mooie bloemetjes rondom La ciudad de las artes y las ciencias! Ik houd van deze kleur!

IMG_20160414_230123
Daarna liep ik bijna het gehele park van Valencia door. Er was op dat moment een hardloop evenement bezig maar ik verbaasde me ook over de hoeveelheid ‘locals’ die zoveel sporten in dit park. Ik zou willen dat wij ook  zo’n fantastische plek zouden hebben met palmbomen, water, een heerlijk zonnetje en een schitterend park. Wie weet zou ik dan veel vaker mijn hardloopschoenen uit de kast halen ;-)

2016-04-26-08.16.59-1.jpg.jpeg
Digitale manier om te kijken waar ik me in hemelsnaam bevind in de stad. Had helaas geen plattegrond van Valencia bij de hand maar gelukkig had ik ’s ochtends een kaart gedownload op mijn telefoon. Deze is dus goed van pas gekomen toen ik vanuit het park de oude stad in liep.

2016-04-26-08.16.58-1.jpg.jpeg
Stiekem even meeluisteren met de Engelse gids terwijl ik voor de kathedraal sta. Sorry not sorry! ;-) Wist je dat ze er wel 500 jaar over gedaan hebben om deze kathedraal te bouwen. Vandaar dat de kathedraal verschillende bouwstijlen bevat ;-) haha!

2016-04-26-08.17.01-1.jpg.jpeg
Per toeval liep ik tegen een La Mercat Central (als ik me niet vergis). Een soort overdekte markt met van alles en nog wat. Zo leuk om even doorheen te lopen! Vooral dat fruit ruikt zo lekker!

IMG_20160416_210608
Na een kijkje in de binnenstad liep ik terug naar mijn hotel om een jurkje aan te trekken en naar het strand te gaan. Hallo eerste keer blote benen in 2016!

’s Avonds ben ik nog terug gegaan naar de oude stad met de bus en heb ik twee grote pizzastukken gegeten. Moet kunnen toch? Ik heb deze dag meer dan 20 (!) km gelopen. Dus op de andere dagen besloot ik dat even te vermijden. Zondag meer foto’s van mijn eerste dagen in Valencia!

Liefs, Sophie
Welke stad zou jij graag bezoeken?

15 comments

 1. Wow, meer dan 20 km gelopen? Wat veel! Wel heel tof om in Valencia lekker rond te lopen. Ah, ik zou hier ook nog een keer naar toe willen! De Spaanse steden blijven gewoon zó mooi en sfeervol! Echt mooie foto’s heb je gemaakt. Heerlijk ook dat je lekker naar strand bent geweest. Daar verlang ik naar in dit koude weer, haha.
  Leuk verslag!!

 2. Wat gaaf dat je er alleen naar toe bent gegaan! Vind ik best stoer!
  En wat ziet het er allemaal fijn uit zeg, prachtige foto’s en wat een mooie stad!
  Valencia staat ook zeker nog op mijn ‘daar wil ik naar toe’ lijstje en na het zien van jouw foto’s wil ik er nog sneller heen, haha!

 3. Wat ziet Valencia er prachtig uit zeg; vooral La ciudad de las artes y las ciencias vind ik er heel gaaf uitzien! Nu heb ik echt zin om mijn koffers te pakken en op reis te vertrekken haha. Je foto’s zijn trouwens heel erg mooi geworden :) x
  Hanne schreef onlangs …Van 10 tot 1 tag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge