Plannen voor mijn 2018!


Het is 2018 en we zijn alweer twee weken onderweg. En aangezien de eerste ‘grote’ dingen van 2018 alweer in rap tempo dichterbij komen is het tijd om weer eens vooruit te kijken naar wat het jaar gaat brengen. 

Het is altijd leuk om achteraf te lezen hoe je had verwacht dat het jaar eruit zou gaan zien, en dat dat dan vaak zo anders verloopt. Eigenlijk had ik in 2017 niet zoveel spannends opgeschreven want 2017 stond eigenlijk met name in het teken van afstuderen en de grote vraag: wat daarna?

Deze vraag is natuurlijk inmiddels ingevuld én met die keuze ben ik nog steeds heel erg blij. Tijd om te gaan kijken wat de plannen zijn voor 2018.

VVAL
Eerst beginnen we met iets leuks, namelijk een concert! Ook dit jaar ga ik weer naar de Vrienden van Amstel Live in Ahoy. In 2016 was ik er met mama geweest en na 2017 overgeslagen te hebben, kan ik niet wachten om er dit jaar weer heen te gaan. Dit keer ga ik samen met drie vriendinnen én hebben we staanplaatsen. Ik ben heel benieuwd hoe het dit jaar zal zijn. Eigenlijk is die versie van 2016 maar lastig te overtreffen omdat mam en ik toen zo verrast waren van dit geweldige concert. Dubbel zo leuk trouwens dat mama er ook heen gaat dit jaar, maar dan met háár vriendinnen. Hopelijk mogen we er allebei weer net zo van genieten! :)

Tentamens
Maar meteen daarna komen de tentamens om de hoek kijken. De laatste dagen van januari vul ik met leren, leren, leren en nog meer leren. Het is namelijk tijd voor de eerste ‘officiële tentamens’ op de universiteit. Stiekem wel behoorlijk spannend als je het mij vraagt. Het is toch een soort van bevestiging of het de juiste keuze is geweest om in september te starten met de pre-master communicatiewetenschappen in Nijmegen.

IJSLAND
Maar daaropvolgend weer iets heel leuks (misschien is dat nog steeds een understatement). Het liefste zou ik deze hele alinea in hoofdletters typen vanwege het enthousiasme, maar aangezien dat wat ‘schreeuwerig’ leest, probeer ik mijn enthousiasme op deze manier te uiten. Ik ben er al dagen mee bezig geweest. Ten eerste omdat ik er elke dag aan denk en niet kan wachten tot het zo ver is, en ten tweede omdat de tentamens er aan komen. Ik ken mezelf, en ik weet dat ik veel liever mooie locaties in IJsland zoek voor de roadtrip, dan dat ik in mijn studieboeken ga kijken. Daarom wilde ik ruim op tijd voor de tentamens voor mijn gevoel alles vast hebben staan. Dat is gelukt! Ik ga samen met een vriendin van vrijdag tot woensdag naar IJsland en ik heb er zo veel zin in! (echt heel veel ;-))

Vriendinnenweekend
De datum staat al vast, verder nog eigenlijk niet zoveel. Ook iets voor op de ’to do’ list voor ná de tentamens. Deze keer organiseer ik het weekend samen met een vriendin, dus ik ben benieuwd hoe het deze keer zal verlopen én wat we gaan doen :)

Ed Sheeran
JA het volgende lichtpuntje, eind juni ga ik samen met mijn zusje naar het concert van Ed Sheeran. De kaartjes branden al maanden in onze zak, maar in juni is het dan eindelijk zo ver. Ik heb daar ook echt zoveel zin in! Ik ben niet écht snel fan van iets, maar Ed Sheeran en IJsland hebben een plekje in mijn hart gestolen ;-)

Vakantie
Verder hoop ik dat we dit jaar nog op citytrip kunnen met mam en Fleur, óf zie ik stiekem toch wel een 9-daagse vakantie naar Malta zitten (bij deze, mam) in de zomervakantie. Verder zou ik het liefst nog meer landen ontdekken, maar daar moet dan wel iets tegenover staan:

Bijbaan
Hoewel deze studie druk genoeg is, merk ik toch dat je zoveel leert als je werkt op kantoor. Dan leer je pas goed wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarom hoop ik in 2018 een bijbaan te vinden die ik kan combineren met mijn (pre-)master. Voor de mensen die mij kennen, die weten dat ik een ambitieus persoon kan zijn. Daarom leggen we de lat in 2018 weer gezellig een treetje hoger. Ik hoop dat het gaat lukken, maar zo niet dan kom ik er vast ook wel door wat meer tijd te besteden aan mijn blog :)

Vrienden uit IJsland opzoeken
Nu ik inmiddels een wereldwijd netwerk heb, kan ik niet wachten om weer wat mensen van IJsland te zien. Tijdens mijn tripje naar IJsland blijven we ook even bij Martin, mijn beste vriend tijdens het avontuur in IJsland, en dat is natuurlijk ontzettend leuk! In 2017 heb ik Marion, Elgin (2x), Tjark, Martin, Stefan en Gitta mogen zien. Hopelijk kan ik in ieder geval Marion nog eens zien. Verder zou het leuk zijn als dat te combineren is met het zien van meerdere natuurlijk.

En verder hoop ik in 2018 nog heel veel kopjes thee met opa en oma te mogen drinken, oneindig veel potjes Rummikub te spelen met de andere oma én veel mooie herinneringen met de mensen om me heen te maken. Dat is uiteindelijk hetgene waar het allemaal om draait :) Dus kom maar op met alle leuke momenten die nog komen gaan samen met iedereen die op dit moment dicht bij me staat.

Nu weet ik ook wel, dat het dit jaar niet alleen maar koek & ei is. Want nog steeds weet ik niet hoe ik om moet gaan met het verlies van papa. Dit jaar gaan we alweer het vierde jaar zonder hem in. Het is zo apart dat de tijd écht gewoon door gaat. Het leven krijgt een nieuwe vorm van ‘normaal’ en eerlijk gezegd kan ik daar soms nog steeds niet aan wennen. Het leven zou zo anders zijn gelopen als papa er nog was geweest. Het bepaalt iedere stap die ik zet en heeft invloed bij alles wat ik doe, dat zal ook in 2018 niet veranderen. Wel hoop ik dat ik misschien een klein beetje dichter bij het gevoel kan komen, dat het een plekje kan krijgen in mijn leven. Een plek waarbij ik me goed voel en waardoor ik ’toen’ kan combineren met ‘nu’. Die heb ik tot dit moment helaas nog niet mogen vinden. Het heeft geen haast, maar een stapje dichterbij komen in 2018 zou fijn zijn!

We zullen gaan zien wat 2018 ons gaat brengen, uiteindelijk moeten we het toch allemaal eerst meemaken voordat we kunnen zeggen hoe het is geweest! Let’s go!

Liefs, Sophie

Heb jij al plannen voor jouw 2018?

15 comments

  1. Wat een fijne vooruitzichten! Ik hoop dat je ze allemaal kunt waarmaken in 2018 en je er mooi jaar tegemoet gaat. Moet wel met deze leuke dingen die je te wachten staan ;)

      1. Voorlopig staat enkel ons muziekevenement op 28 april op de planning. We zijn nu in volle voorbereiding om alles klaar te stomen voor dan. Je kunt er binnenkort alles over lezen op mijn blog ;)

  2. Wat heb je een toffe dingen op de planning staan! 2018 wordt een goed jaar voor jou. Nog steeds ontzettend veel sterkte met het verlies van je vader. Ik hoop dat je het binnen afzienbare tijd een plaats kan geven.

    1. Dankjewel Jessica! Laten we het hopen, het heeft in ieder geval tijd nodig. Maar als het dit jaar niet lukt, dan misschien in de komende jaren wel. Een stapje dichterbij zou al mooi zijn :) Gelukkig heb ik wel geleerd dat je moet genieten van het leven voordat het voorbij is, dat komt in ieder geval wel goed met deze plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge