Plannen voor mijn 2017


Hoe gaat mijn 2017 eruitzien? Elk jaar probeer ik weer eens om op papier te zetten hoe ik verwacht of hoop dat mijn jaar eruit gaat zien. Hoewel ik het voor 2015 totaal mis had, kwam mijn voorspelling voor 2016 eigenlijk wel aardig uit! Tijd om weer eens te bedenken wat er dit jaar op mijn pad gaat komen! Kijk je mee?

Januari is alweer half voorbij maar dat mag de pret niet drukken. Nog meer dan 11 maanden te gaan in het nieuwe jaar, tijd om te bedenken wat er op de agenda komt te staan!


Afstuderen

Zo, die mag dikgedrukt én in het begin. Afstuderen, het eerste échte spektakel op de agenda. Misschien ook wel het enige! Ik weet nog goed dat ik zoooo blij was toen ik in IJsland te horen kreeg dat ik een stage had. Ik heb het weer zo getroffen met een supergaaf bedrijf! Op 30 januari begin ik met afstuderen en stiekem vind ik dat zooo spannend! Ik ben tot nu toe vlekkeloos door mijn studie heen gevlogen en dan worden de verwachtingen ook meestal zo gemaakt dat je ook wel ‘even’ afstudeert, nou je weet maar nooit! Voor elke voldoende moet gewerkt worden en ik hoop echt dat ik op vijf juli naar school mag komen om mijn diploma op te halen. De eerste keer slagen zou natuurlijk fantastisch zijn! Op naar een spannende, leuke en leerzame periode! Als jullie nieuwsgierig zijn naar mijn afstudeerstage schrijf ik er maar al te graag een artikel over :)

Opruimen
Voor de eerste weken van januari stond vooral het opruimen op de agenda. Vorig jaar deden mam en ik de zolder en daar waren we achteraf zo blij mee dat deze we dat door wilden zetten. Weggooien maakt je hoofd leeg en een opgeruimd huis geeft je echt een fijn gevoel. Vorig jaar zetten we dan ook onmiddellijk de garage op het plan. Helaas is het niet helemaal zo gelopen zoals we hadden verwacht, maar om het positief te bekijken, we hebben een begin gemaakt en voor het oog ziet het er echt stukken beter uit! Dit puntje blijft dus nog even op de agenda voor dit jaar. Weggooien is soms zo lastig! Hebben meer mensen hier moeite mee?

Carnaval
Geen idee of ik überhaupt vrij ben met de carnaval maar hopelijk kan ik in het weekend toch nog wat feestjes meepikken. Na Halloween in IJsland ben ik er weer helemaal klaar voor om te feesten, sowieso heb ik feestjes in IJsland weer helemaal herontdekt. Zo gezellig!

6 maart
Ja hoor, die datum blijft toch maar weer als een pijnlijk vooruitzicht op de agenda staan. Deze keer valt 6 maart, de sterfdag van mijn vader, op een maandag. Dat betekent dus eigenlijk dat ik gewoon moet stage lopen op deze dag. Zou het na drie jaar dan eindelijk de dag zijn dat ik wél gewoon doorga met het normale leven?

Vriendinnenweekend
ZO blij was ik toen er een vriendinnenweekend gepland werd voor 2017. Het wordt georganiseerd door twee vriendinnen dus ik weet nog van niks! Alleen de data zijn bekend, maar het gaat vast super gezellig worden! In IJsland ben ik er maar weer achter gekomen wat voor leuke en fijne mensen ik thuis heb zitten. Dan waardeer je alles toch nog net wat meer!

Een nieuwe studie?
En dan, stel dat ik in één keer slaag, dan ben ik klaar met school. Gewoon klaar. Zo gek, ik kan het amper beseffen dat het dan al mogelijk is om fulltime te gaan werken! Iets waar ik zeker voor open sta, maar mocht het niet op mijn pad komen, dan ga ik misschien wel beginnen aan een nieuwe studie. Op dit moment zou dat dan een pre-master marketing management zijn aan de Universiteit in Tilburg.

Of toch reizen?
Mocht een leuke baan mijn pad niet kruisen en die universitaire studie toch niet zo bij mij passen, dan zou ik graag de laatste maanden van 2017 gebruiken om te reizen. Nog even genieten van de mogelijkheid om een paar maanden van huis te zijn. Dolgraag zou ik eens naar Australië of Nieuw-Zeeland gaan, wie weet krijgen die onvervulde dromen toch nog een kans in 2017.

Maar vooral, blijft de tweede helft van 2017 één groot vraagteken. Ik laat alles op me af komen en ga elk avontuur met beide handen aan. We gaan het zien! Het zal een heel ander jaar worden dan 2016 en stiekem kan ik niet wachten tot het 2018 is. Dan weet ik éindelijk wat dit jaar me heeft gebracht! ;-)

Liefs, Sophie

Heb jij al grote plannen voor 2017?

12 comments

  1. Succes met het afstuderen en beslissen wat je daarna gaat doen! Aan de ene kant fijn dat het nog alle kanten op kan maar keuzes maken blijft moeilijk. Hier ook geen idee wat 2017 gaat brengen maar dat ik over een maand onze kleine meid in handen heb dat ik zeker. Verder zien we wel!

  2. Oh reizen, ik ga met je mee als ik op tijd klaar ben haha! En ik zou ook graag in één keer willen slagen… ik hoop op weinig gedoe in ieder geval tijdens het afstuderen haha

  3. Ik weet niet zo goed wat mijn plannen zijn. Ik ben nu bezig met afstuderen en mag 31 januari examen doen. Maarja wat als ik dan slaag? Ik ga sws niet nog een studie doen. Ben echt klaar met school haha. Maar ga ik snel werk vinden of gaat dat nog maanden (jaren?) duren? Ik heb echt geen idee. Ik laat het ook gewoon lekker op me af komen. Jij iig heel veel succes met afstuderen!
    Lara schreef onlangs …Voor de lijstjesmakers #2

  4. Leuk om je plannen te lezen! Australië en Nieuw-Zeeland lijken me ook echt de max, maar ik zou het niet alleen durven denk ik. Wel leuk om te lezen eigenlijk dat we ongeveer in hetzelfde schuitje zitten: ik begin ook op 30 januari aan m’n stage en dan hoef ik enkel nog mijn thesis af te werken en in te dienen… Zo gek dat het studeren dan misschien voorbij is! Liefs!

  5. Mooie plannen Sophie! Heel veel succes met afstuderen alvast :-) Ik vond de periode na het afstuderen ook zo’n groot vraagteken haha. Uiteindelijk heb ik nog een master gedaan, en daarna weer de vraag: wat nu? Ik heb toen de tijd genomen om daar achter komen en zit nu helemaal op m’n plek. Succes, komt bij jou vast ook goed :-)!

  6. Wat een mooi lijstje! Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd en twijfelde ook tussen reizen, werken en doorstuderen. Ik ben begonnen aan de premaster Communicatie- en Informatiewetenschappen (ook op de Universiteit van Tilburg) en ik kan het doorstuderen zeker aanraden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge