OVER MIJ

quote

Je moet alles uit het leven halen, dat is wat ik van het overlijden van mijn vader heb mogen leren. Dat doe ik dan ook maar al te graag. Ik ga geen uitdaging uit de weg en geen avontuur is te veel. Zo heb ik een tijdje op kamers gewoond in Amsterdam, ging ik een half jaar naar IJsland om te studeren en word ik extra blij als het zonnetje schijnt. Als 21-jarige heb ik genoeg meegemaakt om te weten hoe belangrijk het is om je leven te leven. Omarm de dag en leef het leven met een lach en een traan.

Ik ga door het leven als theeleut, kletskous en reislustig persoon. Ik ontdek het liefst zoveel mogelijk plekken op de wereld en word echt gelukkig van nieuwe dingen! In mijn eentje heb ik al verschillende reizen gemaakt waar ik telkens weer heb mogen leren en genieten. Mijn dierbaarste bezit zijn natuurlijk de mensen om me heen, maar op een goede tweede plaats komt mijn camera! Herinneringen vastleggen is voor mij een van de mooiste dingen om te doen! Daarnaast ben ik dol op eten koken/bereiden/opeten maar probeer ik ook regelmatig een rondje hard te lopen of te gaan sporten in de sportschool. Ik praat met een zachte G en ben stiekem een beetje verslaafd aan social media.

Eindelijk kan ik zeggen dat ik ben afgestudeerd en dat ik mijn diploma voor de HBO-opleiding Commerciële Economie behaald heb. Vanaf nu is het dus weer tijd voor een nieuwe fase in mijn leven. Op dit moment ben ik bezig met de Pre-master Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heb ik inmiddels ook mijn eigen plekje gevonden in Nijmegen.

Op 6 maart 2014 ben ik mijn vader verloren aan de gevolgen van kanker, deze gebeurtenis heeft er voor gezorgd dat ik uiteindelijk ben gaan bloggen en vormt nog steeds een belangrijk deel van mijn leven. Ik heb alles vastgelegd, van zijn ziekbed tot zijn overlijden en ver daarna. Gewoon, omdat het mij enorm helpt met het verwerken van het verlies. Het maakt het verlies draagbaar voor mij. Mijn verhaal lees je hier.

Liefs, Sophie

Vergeet niet te genieten vandaag!

16 comments

 1. Hey lieve Sophie, gefeliciteerd met je eigen domein! Ik ben benieuwd naar alles wat je de komende tijd gaat ondernemen en gaat schrijven.
  Mooie introductie trouwens.

 2. Wat heftig dat je vader is overleden! Dat lijkt me een verschrikkelijk gemis. Ik vind het echt super mooi dat je door hem bent gaan bloggen. En wauw, ‘de mooiste ster aan de hemel’, dat raakt me echt! Ik heb heel veel respect voor je en je komt als over als een super leuke meid! Ik vind je echt inspirerend. Ga zo door lieve meid ♥!

 3. Prachtig geschreven en het kon ook niet anders want dit is duidelijk vanuit het hart. Ik hoop dat je af en toe die prachtige gele vlinder nog eens langs ziet vliegen.

 4. Lieve Sophie,
  Wat schrijf je mooi op je blog. Ik ben mijn vader bijna 3 jaar geleden verloren en herken ontzettend veel. De tranen die erbij komen, zijn van de mooie herinneringen uit het verleden.
  Liefs Laura

 5. Heey! Ik vind je blog echt keiknap en je schrijft Super. Ik ben hierop beginnen lezen, omdat je mijn post op instagram geliked hebt :) ik zou graag eens willen samenwerken voor een blog post! Stuur me maar een mailtje xx

 6. Dag Sophie, vandaag ontdekte we jou site. Mijn man is 8 jaar geleden overleden. Mijn dochter
  Renske was toen een half jaar. Morgen gaat ze een kaarsje aansteken tijdens de paasviering op school en meldt daarbij: ik steek een kaarsje aan voor mijn vader die overleden is. Ik mis hem heel erg. Maar als ik naar de sterren kijk, voel ik dat hij bij mij is………….wij hopen dat dat ook voor jou geldt. Het allerbeste lieve groet Renske en Anja (moeder)

  1. Ah wat een onwijs lief berichtje! Ik weet zeker dat er morgen een trotse papa toekijkt naar zijn dochter. Ik wens jou en Renske heel veel kracht. Dat de mooie herinneringen jullie sterker mogen maken. Liefs!

 7. De woorden waarmee je jezelf omschrijft, daar zou je mij ook mee kunnen omschrijven. Erg leuk! Ik vind het knap hoe je met het overlijden van je vader om gaat. Daar mag je best trots op zijn denk ik! Ik vind dat je in ieder geval enorm leuk schrijft en ga je zeker verder volgen! Liefs, xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.