Dingen die ik hoop te doen nu ik weer in IJsland ben


Het is zondag en dat betekent dat ik alweer twee dagen in IJsland ben. Nu ik dit schrijf is het woensdagavond en komen er aardig wat kriebels omhoog bij alleen al het idee dat ik er alweer ben. Ik ben jullie natuurlijk al oneindig veel tips en adviezen verschuldigd, maar ik hooooop dat ik nog ooit de tijd vind om dat allemaal op een rijtje te zetten. Voor nu heb ik een artikel voor jullie met dingen die ik hoop te doen nu ik weer in IJsland ben, kijk je mee?

Weer in IJsland na een dik jaar. Nooit verwacht dat het zo snel alweer mocht gebeuren, maar nu ik dan nog eens terug mag wil ik graag de volgende dingen doen!

  • Omhoog in de Hallgrimskirkja

Ik ben gedurende mijn verblijf in IJsland ongeveer zes keer in Reykjavik geweest. Dit was met name de eerste dag als ik bezoek had opgehaald of als we van plan waren om te gaan stappen. Helaas was er telkens niet de mogelijkheid om naar boven te gaan omdat de kerk nog steeds actief gebruik wordt. Zo was er een doop, een begrafenis of was de toren gesloten. Dit keer hoop ik écht dat het gaat lukken om Reykjavik van boven te mogen bewonderen!

  • Iets nieuws bekijken in het zuiden

De allereerste trip die we maakten ging naar het zuiden van IJsland. In deze drie dagen heb ik behoorlijk wat mogen bezichtigen. Met het bezoek wat daarna nog kwam heb ik dezelfde dingen bezichtigd. Voor nu lijkt het me wel leuk om ook nieuwe dingen te bezoeken, vooral omdat we ook nu twee dagen voor het zuiden hebben. Ik heb genoeg op mijn lijstje staan dus het ligt aan het weer hoeveel we kunnen gaan bezichtigen. Met één nieuwe bezienswaardigheid ben ik al helemaal tevreden!

  • Een souvenir kopen

Dit lijkt dus echt een gek punt op deze lijst maar man o man, tijdens mijn verblijf in IJsland dacht ik dat het zo onnodig was om een souvenir te kopen. Ik had toch foto’s en fantastische herinneringen? Boy was I wrong. De IJslandse snoepjes raakten op en de gebreide muts van echte IJslandse mol kriebelde stiekem enorm. Ik had zo’n verlangen naar iets moois, een houvast voor op mijn kamer dat ik heel erg hoop dat ik iets kan vinden, al is het maar een ‘stomme’ magneet ;-)

  • Het zuiden zien met sneeuw

Nou dat moet geen probleem zijn met de beelden die ik nu regelmatig doorgestuurd krijg vanuit een vriend in IJsland. Men, het sneeuwt daar echt enorm dus ik ben heeeeel benieuwd hoe alle watervallen er nu uitzien. Het moet écht magisch mooi zijn en ik kan niet wachten om te gaan kijken! Het zal enorm koud zijn, maar dat mag de pret nog drukken, winter wonderland I’m ready for yaa! 

  • Terug naar Bifröst

Op het plan staat ook om terug te gaan naar Bifrost waar Martin nog steeds woont en waar ik dus even terug mag naar het hele kleine gehuchtje waar ik al die tijd heb gewoond. Superleuk om dat te kunnen delen met iemand van hier! Dat het op de planning staat is echter nooit een garantie want in IJsland weet je nooit wanneer er een sneeuwstorm plaatsvindt of de wind met orkaankracht over de vlakte raast. Ik hoop dat dit ook gaat lukken en dat ik weer even herenigd ben met Martin, een van mijn beste vrienden tijdens mijn tijd in IJsland! Dat zou toch fantastisch zijn :)

En stiekem hoop ik ook dat ik af en toe een glimlach van verwondering kan bespeuren bij mijn reisgenootje, dat zou natuurlijk wel fantastisch zijn. Want wat is er nu leuker dan je enthousiasme delen!?

Verder heb ik niet te veel verwachtingen, want IJsland is het land waarbij je niets kan plannen. Wanneer regen/sneeuw/hagel/onweer/zonneschijn elkaar elke vijf minuten kunnen afwisselen en waarbij je altijd weer een nieuw avontuur te wachten staat. Dus ik ben eigenlijk vooral van plan alles op me af te laten komen en vooral te genieten van deze vakantie! Hopelijk gaat dat lukken!

Liefs, Sophie

We gaan het zien! Voor jullie een fijne carnaval! :) 

2 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge