Onverwachts afscheid

Processed with VSCO with t1 preset
Daar kwam dan toch het onvermijdelijke, de datum waarop ik mijn laatste stagedag zou hebben én het weekend waarin ik zou verhuizen. Terug naar huis en terug naar school. Weer opnieuw elke ochtend met de bus en de trein. Maar toen werd het afscheid ineens een van de hoogtepunten van mijn tijd hier in Amsterdam.

Ik was de laatste stagiaire die nog op de afdeling aanwezig was. Twee anderen hadden eerder deze maand hun laatste stagedag al gehad. Dit hebben we uiteraard gevierd met een vrijdagmiddagborrel en donderdagmiddagborrel! Maar goed, afgelopen vrijdag was het dus mijn beurt. De afscheidsborrel zat al in mijn hoofd en de vlaai was geregeld. Ook had ik een bedankje voor de enorm leuke afdeling waarmee ik heb mogen werken.

’s Ochtends moest ik nog eventjes naar de HEMA die naast het hoofdkantoor zit. (Heel erg handig! Niet leuk voor mijn portemonnee trouwens haha ;-)). Charley, de collega die naast mij zit moest ook nog even naar HEMA dus toen ze zei “Nou, eigenlijk mag je niet mee’. Dacht ik; ja grapjas ik loop gewoon mee hoor! Toen we bijna bij de winkel kwamen zei ze: “Nou uhh, nu moet ik het wel vertellen maar ik wilde iets voor jouw halen want er is nog geld over”. Iets wat ik helemaal niet had zien aankomen want de andere stagiaires hadden gewoon een fles drank gekregen!? Ik mocht kiezen of ik zelf iets uit wilde kiezen of dat het een verrassing zou zijn.

Natuurlijk koos ik voor de verrassing! Want ja, ik wist natuurlijk helemaal niet om hoeveel geld het ging en ik was nog steeds eventjes verward! Toen de borrel naderde en ik nog hard aan het werk was om mijn taken te volbrengen had ik nog steeds geen flauw benul van alles. Snel mailde ik nog een aantal andere contacten in het bedrijf dat ze welkom waren voor vlaai en rondde ik mijn taken af. Mijn laatste mailtje werd verstuurd en het was tijd voor mijn afscheidsborrel.

Er kwamen verschillende mensen borrelen voor mij en voor de unit manager die toevallig vandaag (zaterdag) jarig is. Dolenthousiast was ik mijn vlaai aan het uitdelen en wilde ik het graag iedereen naar de zin maken toen ineens de aandacht naar mij ging. Ik had nog wat andere mensen uitgenodigd van een andere afdeling waarvoor ik ook een klein onderzoek had gedaan. Ze wilden graag ingaan op mijn aanbod en een stukje vlaai komen eten. Wat ik echter niet had verwacht was het feit dat ze ook iets voor mij meegenomen hadden. Ik werd verrast met een tasje met superleuke HEMA spulletjes zoals een kaars, highlighter en het micellair water. Zo ontzettend lief!

Als dat nog niet genoeg was kreeg ik ook nog hele mooie woorden van de unit manager en die deden me enorm veel goeds! Ook kreeg ik van mijn eigen afdeling nog heel veel leuke dingen wat ik totaal niet had verwacht. Vooral toen ik zag dat het in een MAC tasje zat was ik even ‘flabbergasted’. IETS VAN MAC?! Er zaten echt hele leuke dingen in: nagellak, een masker, eyeliner, lipliner, gezichtsmasker, vlaggetjes waar je op kan tekenen én een MAC lipstick. OH MIJN GOD. Iets wat ik had verwacht nooit te kopen of te hebben en nu heb ik het gewoon! Ook kreeg ik nog een lieve kaart waarop iedereen echt onwijs lieve en leuke dingen heeft geschreven. Het voelde echt alsof ik jarig was!

Ik had dit helemaal niet verwacht aangezien de andere stagiaires helemaal niet zoveel cadeaus hadden gekregen. Ik voelde me daardoor enorm vereerd en ging met een big smile weg bij HEMA, op weg naar mijn kamer. Ik kon het amper geloven dat ik zoveel leuke dingen had gekregen bij mijn afscheid! Ook is het natuurlijk een gek idee dat collega’s, waar je vijf maanden lang mee op bent getrokken, ineens nooit meer gaat zien. Maar goed, er komt nog een borrel met alle stagiaires van onze afdeling dus daar heb ik nu al zin in!

Eenmaal thuis had ik me snel omgekleed en ging ik uiteten met een groot deel van mijn huisgenoten. Van hun moest ik helaas ook afscheid nemen. Ook daar werd ik weer verrast met een heel leuk en gaaf cadeau! Ik kreeg een fotolijst met daarin hele leuke foto’s van mijn periode in Amsterdam. Ik had me geen beter thuis kunnen wensen toen er ook nog hele mooie woorden kwamen over mij. Je begrijpt dat mijn dag niet meer stuk kon!

Ik kijk met een onwijs goed gevoel terug op mijn tijd bij HEMA en in Amsterdam. Ik zou het voor niks willen ruilen! Papa heeft ooit opgeschreven: “Sophie, ga genieten van de dagen voor zover dat kan”. Pap, beter dan dit gaat het niet worden <3.

Liefs, Sophie

9 comments

  1. Ah super leuk om te lezen dat je zo blij bent.. pap is trots op je en inderdaad genieten meis :)
    Ik kijk ook uit naar mn 1e mac product, ben bijna jarig hihi.

  2. Wat een fijn artikel, de blijdschap straalt er echt vanaf! Heel erg leuk om te lezen! Je hebt het zo top gedaan bij de Hema, er komen vast nog heel veel leuke dingen op je pad!

  3. Wauw, wat ben je verwend op je afscheidsborrel! Dit zegt al genoeg over jouw kwaliteiten en wat voor goeds je voor HEMA hebt gedaan. Je mag, nee, je móet zeker ontzettend trots op jezelf zijn! Ik krijg een big smile van je blogje, haha. Geniet lekker na van al deze mooie dingen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge