Lief dagboek #60 – Omdat het er soms even niet van komt


Jeetje, hallo haha. Het onregelmatig bloggen heeft zich gewoon doorgezet sinds ik terug ben van IJsland, maar soms moet je het gewoon even nemen van je vrije tijd. Tijd om weer eens op het toetsenbord te ratelen en mijn gedachtes met jullie te delen.

Nou, waar moet ik eigenlijk beginnen? Het is een beetje en rommel in mijn hoofd. Er zijn nog zoveel dingen die ik graag had willen doen tijdens deze reuze vakantie van bijna twee maanden, maar eigenlijk vliegt de tijd voorbij. Niet dat al die dingen echt moeten gebeuren, maar deze vrije periode is daar natuurlijk wel ideaal voor.

Ik heb eigenlijk de hele maand december moeten wennen aan thuis. Ik had echt geen idee dat dat zolang zou duren! Misschien een weekje uit het ritme had ik gedacht, mooi niet dus! Misschien komt het ook wel doordat ik deze twee maanden moet overbruggen zonder werk en dat ben ik eigenlijk niet zo gewend. Het is in mijn omgeving heel normaal om te werken en het voelt niet alleen heel vervelend om niet te werken (ik ben graag nuttig bezig), maar ook om te vertellen dat ik niet werk. Dat is zeg maar toch wel gewoon een verwachtingspatroon van iedereen. Naja, ik heb in ieder geval wel genoeg te doen.

Ik heb de afgelopen tijd wat nuttige klusjes kunnen doen voor mijn oma, ik ben gestart met het fotoalbum van IJsland (wat is dat veel werk!) en ik heb daarnaast ook nog een portfolio te schrijven over IJsland wat vreselijk saai is. Twintig(!) kantjes in het Engels aan reflectie, echt nutteloos. Maar goed, daar moet ik nog even voor gaan zitten want dit alles wil ik graag gedaan hebben voordat mijn afstudeerstage begint!

Nog maar twee weken te gaan voordat ik elke dag weer druk in de weer ben. Voor nu verdoe ik mijn tijd met puzzelen, heerlijk degelijk maar best leuk om te doen, en het opruimen van de garage met mama. Dat was wel is nodig na al die jaren dat dit huis er staat. Het is soms wel moeilijk omdat de garage de plek was met vele spulletjes van papa. Om dan te selecteren wat weg moet is soms best lastig. Het heeft een dubbele lading en dat maakt het opruimen best zwaar. We kwamen ook oneindig veel spullen en papieren tegen met papa’s handschrift en nog wat spullen in zijn jaszakken. Toch gek, dat dat het enige is wat nog écht van hem is…

Het bloggen is er dus de laatste dagen niet echt van gekomen, soms heeft de computer niet eens aangestaan en vond ik het zonde om hem aan te zetten en weer de hele avond achter de computer te zitten. Het blogje van zondag is trouwens wel heeel goed bevallen, wat leuk zeg! Ik zou graag over meer onderwerpen schrijven die je aan het denken zet. Misschien moet ik er nog maar eens voor zitten!

Liefs, Sophie

Hoe gaat het met jullie?

One comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge