Mijn week in foto’s | Giga spierpijn, scriptiedingen en Pasen!


Eindelijk weer eens een ‘Mijn week in foto’s’, dat is alweer een hele tijd geleden. In IJsland maakte ik elke week een dagboek met foto’s, hier thuis moet ik er nog even aan wennen. Gelukkig heb ik genoeg foto’s gemaakt om jullie mee te nemen. Kijken jullie mee?


Goedemorgen, op maandag kom ik amper vooruit. Wat een spierpijn! Op zondagochtend ben ik wezen sporten en dit had ik helemaal niet zien aankomen. Ik doe moeite om normaal te lopen want, eerlijk is eerlijk, lopen met mega spierpijn is geen gezicht. De ochtend begint goed doordat er wordt getrakteerd door een collega op stage. Hij is afgelopen week vader geworden en trakteert op eierkoek met witte chocolade pasta en roze muisjes, mmm! Ook is de nieuwe gebaksfolder uit en worden we verwend met de taart op de voorkant van de gebaksfolder. Ik kan de chocoladetaart met frambozenvulling overigens persoonlijk aanbevelen, heerlijk haha!


Na stage ga ik met mam aan de slag voor een samenwerking van mijn blog. De hele avond zijn we druk in de weer met foto’s. Het eindresultaat mag er zijn en ik ben dan ook, net als mam, super benieuwd!

Op dinsdag rijd ik weer met mijn vriendin Veerle mee naar stage. Heel gezellig, want nu gaan die autoritjes toch echt een stuk sneller. ’s Ochtends heb ik een meeting en daarna mijn functioneringsgesprek. Gelukkig is alles goed en kan ik nog een aantal leerpunten meenemen voor de tweede helft van mijn stage. Ik probeer verder te werken aan mijn onderzoek aangezien de deadline nadert maar dit wil niet echt lukken. Op de een of andere manier kom ik niet verder. Vandaar dat ik me deze dag bezig hou met andere werkzaamheden. Ik heb trouwens een hoop foto’s van IJsland die ik als een diashow aan heb staan als screensaver, blijft genieten al die plaatjes!

De spierpijn is trouwens nog steeds niet weg en ’s avonds moet ik alweer in de sportschool staan. Ik ben pas laat thuis van stage en dus eet ik snel wat yoghurt en stap ik op de fiets voor een lesje ‘small group training’. Daarna sluit ik aan bij het ‘buikspier kwartier’ en dan fiets ik gauw weer naar huis, tijd om te douchen en op de bank te ploffen. Het verbaast me hoe licht het nog is na acht uur, heerlijk!

’s Ochtends wacht ik weer op mijn vriendin om mee te rijden.

Op stage heb ik een meeting en probeer ik weer verder te werken aan mijn onderzoek. Dit gaat weer niet helemaal zoals ik hoopte want ik kom nog steeds niet verder. Ik stuur nog even een mailtje naar onze inhoudsdeskundige dat we de deadline van vandaag verzetten naar a.s. vrijdag omdat we dan de meest ‘recente’ versie kunnen controleren van elkaar. ’s Avonds schrijf ik artikelen voor mijn blog en werk ik aan mijn extra onderzoek naast mijn scriptie. Aan het einde van de avond is de eerste versie van het verdiepingsonderzoek af, yay! Toch nog productiviteit!

Ik ben mijn bed weer niet uit te branden op donderdag, dat op tijd naar bed gaan is niet helemaal aan mij besteed. Wanneer ik de gordijnen open doe staat het zonnetje al te stralen. Het is inmiddels al 7 uur geweest, oeps! Vlug klaarmaken en weer op naar stage met Veerle. Op kantoor drink ik de hele dag door thee, vooral groen is favoriet.

Tijd om de dag te beginnen. Iedereen zit in een meeting en zelf buig ik me weer over mijn scriptie. Waarom kom ik nou niet verder? Na een tijdje kom ik er dan eindelijk achter waar de fout zit. Niet zo handig, want de deadline was eigenlijk al op woensdag en nu gaat het op vrijdag ook niet meer lukken. Na een inspirerende brainstorm sessie, hoe ik de fout kan proberen te herstellen en waar ik me nu op kan focussen, kan ik weer aan de slag. Hup weer opnieuw de literatuur boeken in. Ik baal enorm natuurlijk, want deze fout had voorkomen kunnen worden als er een docent naar had gekeken. Helaas krijgen wij gedurende de hele periode geen feedback van een docent en is het dus vooral zelfstandig dingen uitzoeken. Op donderdag doe ik samen met een andere stagiaire vaak mee aan testlab, deze keer mochten we zoete popcorn testen.


Ook al weet ik dat ik veel werk te doen heb, ik ga toch met een tevreden gevoel naar huis. De reden waarom ik al die dagen niet vooruit kwam is duidelijk en ik kan weer aan de slag. Bij thuiskomst eet ik snel en ga daarna weer door naar de sportschool voor een les ‘pump’. Ondertussen stuur ik nog een berichtje naar mijn vriend dat ik voor hem een biertje heb meegenomen vanuit stage. Het duurt trouwens weer een hele tijd voor we naar huis konden, want door wegwerkzaamheden fietst zelfs de buurman ons elke dag voorbij :( Na het sporten kijk ik met een schuin oog naar ‘The Passion’ op tv. Daarna is het tijd om naar bed te gaan.

Op vrijdag rijd ik zelf naar stage want Veerle gaat vandaag niet naar kantoor. Ik luister weer naar de cd van Ed Sheeran. Lekker mee-blèren tijdens het autorijden. In de ochtend is er al meteen leuk nieuws. 538 is op bezoek want Jumbo heeft de Evers Staat Op de Nationale Paaseierentest gewonnen met de ‘melk’ paaseitjes! Ik ga meteen even kijken met een andere stagiaire en daarna luisteren we op onze werkplek naar het fragment.

De dag gaat meteen door met ‘sushigebak’ en een deel van een mega chocolade paashaas. Verder is het rustig en werk ik aan mijn onderzoek aangezien die deadline nu inmiddels voor de derde keer overschreden gaat worden. Oeps! ’s Avonds willen mijn zusje en ik nog even naar de winkel gaan voor boodschappen maar komen we erachter dat op ‘Goede vrijdag’ de winkels al om 19.00u gesloten zijn. We besluiten daarom maar om even bij opa en oma op bezoek te gaan en ploffen daarna thuis op de bank om de laatste optredens van ‘The Voice Kids’ te kijken.

Op zaterdag gaat de wekker weer heerlijk om 08:02 uur. Tijd om aan mijn scriptie te werken want dit weekend zal er iets op papier moeten komen als ik wil dat er nog iets nieuws nagekeken wordt op de studentenkring. Ik werk tot 12 uur aan mijn scriptie en daarna ga ik naar de sportschool. Ik werk aan mijn schema en als ik thuis ben ga ik met mijn zusje naar de winkel, dat moest nog gebeuren. Daarna maak ik mijn eerste eigen soep. Ik ben al een aantal jaren fan van broccoli-courgette soep en nu wilde ik hem graag eens zelf thuis maken. Super simpel eigenlijk, tenminste, als je geen gekke dingen doet. Er kwam kokend heet water op mijn hand en dus moest mam het karweitje afmaken. Je ziet nog steeds dat het verbrand is geweest (3 dagen daarna!), terwijl ik nog zo lang heb gekoeld. Maar goed, hij was lekker ;-) ’s Avonds kwamen vriendinnen borrelen en lag ik pas om half twee in bed. Een gezellige avond dacht ik zo!

Op zondag wilde ik uitslapen, maar mijn biologische wekker zorgde er voor dat ik al om half acht naar het plafond lag te staren. Vreselijk irritant, maar ik besluit toch langer te blijven liggen. Dit resulteert er weer in dat ik enorm moet haasten om op tijd klaar te zijn – ik zal nooit veranderen ;-) – voor de brunch bij opa en oma met de hele familie. Mijn tante heeft zelfgemaakte aspergesoep meegenomen en daarna eten we nog vers brood met salades. Als afsluiter een lekker stuk vlaai, jammie! We blijven nog even bij opa en oma en tegen het einde van de middag gaan we naar de andere oma. Na het avondeten gaan we naar huis en schrijf ik nog snel een blogje voor maandag en maken mijn zusje en ik alvast wat dingen voor de brunch van maandag. Daarna plof ik op de bank voor Boer zoekt vrouw, wijntje er bij, chips en stokbrood met heksenkaas, helemaal prima!

Zoals je ziet, ben ik soms helemaal vergeten om foto’s te maken, oeps! In IJsland was dat op een bepaald moment ook zo’n dingetje, hopelijk komt dat snel weer goed!

Liefs, Sophie

Deze week begint al goed met een extra dag vrij, daarna volgt er een drukke week! Heb jij al plannen voor deze week?

4 comments

  1. Die chocoladetaart met frambozenvulling ziet er dodelijk uit! :-D Goh, wat vervelend dat jullie tussendoor geen feedback van een docent krijgen! Dan weet je totaal niet of je wel goed bezig bent. Goed dat je die fout toch nog opgespoord hebt; komt vast goed!
    Wij zitten van donderdag tot en met zondag in Tilburg op het Roadburn-festival. Leuke plannen, dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge