Mijn week in foto’s | Eerste tentamen en mam 50 jaar!


En ook deze week is alweer bijna voorbij, tijd om jullie nog snel even mee te nemen naar de vorige hectische en drukke week. Zo had ik mijn eerste ’tentamen’ op de universiteit en hadden we in het weekend groot feest omdat mama 50 jaar is geworden! Kijk je mee?

De week begint op maandag met het laatste college van statistiek voor deze periode (YAY!). Minder leuk is, dat het tentamen er nu ook écht aan zit te komen. Het afgelopen weekend heb ik de stof wat samengevat maar ook tijdens het responsie college komen er weer onderwerpen naar voren waarbij aantekeningen maken een ‘must’ is. De lessen statistiek vliegen altijd voorbij en iedereen blijft om 12.30u nog even hangen om de laatste dingen te noteren voor het tentamen. Daarna moeten Elke en ik nog wat voorbereidingen doen voor een andere deadline.

Tegen het einde van de middag kom ik thuis en is het tijd voor boodschappen. ’s Avonds probeer ik eens een totaal andere lasagne én met resultaat! Die kan ik vaker maken! Martijn eet mee en blijft gezellig in Nijmegen. Heerlijk om even samen op de bank te hangen.

Dinsdag was het de bedoeling dat ik op zou staan zodra Martijn de deur uit was om naar school te gaan (8.15u). Echter kwam ik pas mijn bed uit tegen 11 uur, oeps. Vandaag ben ik vrij en heb ik de hele dag om me voor te bereiden op het SPSS tentamen.  Ik ben alleen niet zo’n geweldige student en vind het lastig om echt productief bezig te zijn. Vooral voor een vak als statistiek, waarbij het eigenlijk vooral draait om het snappen in plaats van het leren. Ik besluit wat lekkers te maken als avondeten én dat zorgt er voor dat ik deze hele ovenschotel in één keer zelf opeet oeps! Beetje enthousiast. Ik heb het gevoel dat het tentamen wel goed moet komen, maar ’s avonds kan ik me er nog even toe zetten om wat opdrachten opnieuw te maken.

Woensdag is D-day, want om 8.15u worden we al verwacht bij het tentamen. Wat voelt het onwijs vroeg als de wekker om 7 uur af gaat. Wat een luxe, dat studentenleven. Ik fiets rustig naar school en heb eigenlijk een redelijk positief gevoel over het tentamen. Elke en ik werken nog even aan onze presentatie en daarna kunnen we heerlijk relaxen thuis. Om 15:00u heb ik een lesje HIIT (high intensity interval training) op de planning staan. Waar het de vorige keer er nog rustig aan toe ging, was dat nu totaal anders! Mijn hemel, ik kan amper de trap aflopen na het uurtje sporten. Misschien dat ik wat vaker moet gaan haha ;-) In de IJsland app stuurt Martin dat er in IJsland inmiddels nieuwe smaken Skyr zijn toegevoegd zoals Crême Brûlée en cheesecake.

’s Avonds kookt Anne spaghetti met venkel en chorizo, enorm lekker! Daarna hang ik wat voor de tv en schrijf ik wat blogjes. Daar heb ik nu eindelijk tijd voor!

Donderdag blijf ik weer lekker liggen en om 10 uur sta ik op om de presentatie voor te bereiden van die middag. Onderweg naar school blijken de resultaten van het statistiek tentamen al bekend te zijn én ik heb een 8.5. Zoals jullie begrijpen was ik enorm blij! Verder moesten we vier uur lang presentaties luisteren en waren we aan het einde van de les allemaal toe aan een borrel.

’s Avonds kwamen er ook nog meiden langs uit mijn klas om samen Expeditie Robinson te kijken. Wat was het een spannende aflevering zeg! We zaten continu op het randje van de bank omdat er zoveel gebeurde in deze aflevering. Wederom is het weer zo gezellig, dat ik nu al niet kan wachten op volgende week :)

Vrijdag begon met een stralend blauwe lucht, wat was het heerlijk weer! Tijd voor de laatste les van deze periode. Gelukkig waren we op tijd klaar zodat ik om 17:00u op het station was om de trein naar huis te pakken.

Ik ga altijd met de fiets naar het station en gelukkig was er ook deze keer weer een plekje. Ik vind de gekleurde muren zo leuk daar!

’s Avonds hoorden we al zoveel gestommel voor het huis. Wel drie keer hoorden we verschillende geluiden, ondanks dat we naar ‘The Voice of Holland’ aan het kijken zijn. Uiteindelijk wordt er aangebeld iets na 22u en staat de buurt voor de deur. Stiekem een klein beetje verwacht, want dit weekend wordt mam 50 jaar! Als we naar buiten lopen zien we dat de hele tuin is versierd met drie Sarah’s, borden, vlaggetjes en ballonnen. Leuk! Als we naar bed gaan zien we nog steeds de grote spotlight door onze gordijnen naar binnen schijnen haha.

Zaterdagochtend staan we om half 9 ’s ochtends al beneden om het huis te versieren, de kaart te schrijven en last-minute dingetjes te organiseren. Om 11 uur nemen we mama mee naar de bakker waar ze zelf een taart uit mag kiezen. Als we thuis komen zitten opa, oma, mijn tante en nichtje al in huis om mama te verrassen. We worden verwelkomd onder een ‘lang zal ze leven’ en mama is verrast. LEUK! Daarna is het tijd voor Fleur en mij om ons cadeau te geven, waar mama ook enorm blij mee is. Als het bezoek weer weg is gaan we lunchen.

’s Avonds om half 9 begint het feest. We vieren het in een zaaltje en zo kunnen we optimaal genieten van de avond omdat we ons nergens zorgen over hoeven te maken. Uiteindelijk liggen we rond drie uur weer in bed.

Aan de reacties van anderen te horen vonden zij het een geslaagd feest, fijn! ’s Morgens genieten Martijn en ik nog even van het zonnetje op het bankje in de tuin. De tuin is inmiddels bijna helemaal leeg, op de klinkers na. Volgende week beginnen ze (als het goed is) met de aanleg van de nieuwe tuin! :)

We kijken de foto’s terug die die avond gemaakt zijn en gaan nog even op bezoek bij opa en oma die het ook enorm leuk hebben gehad (zeiden ze), top! Daarna kruipen we moe op de bank en eten we pizza. We kijken nog VT wonen en All you need is love en dan gaan we lekker op tijd naar bed. Zo’n feestjes zijn toch altijd wel heel vermoeiend. Gelukkig heb ik nu twee weken geen school en kan ik op maandag fijn blijven liggen!

Liefs, Sophie

Hoe was jouw week?

One comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge