Mijn powervrouwen van 2014

Naamloos

Vandaag wil ik graag mensen in het zonnetje zetten die ik échte powervrouwen vond in 2014. Zoals je al ziet, een lijstje met  vrouwen/meiden die mij hebben geholpen om 2014 door te komen. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder!

Op de eerste plaats staat (hoe kan het ook anders!?) mijn mama. Ik ben mam meer gaan bewonderen dan ik al deed. Mijn mama is een échte powervrouw geworden dit jaar. In het begin van 2014 heeft ze de taak op zich genomen om 24/7 voor pap te zorgen. Dit kostte ontzettend veel geduld, liefde en energie toch heeft ze dit twee dikke maanden vol weten te houden en stond ze daarbij ook nog elke dag voor ons klaar. Tot het einde heeft ze voor hem gezorgd en echt dat verdiend heel veel bewondering en waardering. Daarnaast heeft mam de rest van het jaar de schouders eronder gezet en heeft er voor gezorgd dat wij zo ver mogelijk ons leven door konden leven. Ze ging onder andere met mijn zusje op vakantie omdat ze anders 6 weken thuis zou zitten in de zomer, ze vierde mijn verjaardag en stond daarbij ook nog eens altijd voor ons klaar wanneer mijn zusje of ik ons alleen en onbegrepen voel(d)en. Afgelopen maand heeft ze er ook nog eens voor gezorgd dat de hele bovenverdieping werd geschilderd en er nieuwe vloerbedekking kwam te liggen. Ja, mam je bent een échte powervrouw.

Ook mijn zusje voor alle wijze woorden, de knuffels en de lachbuien samen met haar. Je bent nog maar 12 jaar maar voor mij ben je al een echte powermeid!

Ook wil ik graag mijn tante’s in het zonnetje zetten. De zus van papa stond altijd voor me klaar om een oplossing te zoeken als het even niet liep met mijn sociale contacten. Ik kon haar altijd bellen voor advies en het heeft me zeker geholpen! Daarbij wil ik ook de oudste zus van mam complimenteren. Zij is de enige die elke week heel even langs kwam of belde hoe het ging met mam. Ik heb er ontzettend veel bewondering voor dat ze daar toch elke week weer tijd in heeft gestoken om er voor mam te zijn. Echt ontzettend bijzonder vind ik dat! De jongste zus van mam wilde ook het beste voor mam en heeft mam de rust gegeven die ze graag wilde na die honderden bezoekjes tijdens het ziekbed van pap. Daarbij is ze ook eens langsgekomen om te kletsen met mam en probeerde ze van sinterklaas nog iets ‘leuks’ te maken en kon mijn zusje altijd bij deze tante terecht. Als mensen wat doen voor mam maakt dat me ontzettend blij omdat ik weet dat ze het zo hard nodig heeft. Tantes jullie hebben me echt geholpen het jaar beter door te komen wanneer jullie er voor mij, mijn zusje en ons mam waren!

Daarbij zou ik ook echt niet zonder  drie meiden kunnen. Deze drie hebben het engelen geduld om te wachten tot ik er klaar voor was/ben om weer eens wat samen te doen. Ik kreeg kaarten en appjes en ik ben ze daar alle drie erg dankbaar voor! Waar er twee waren om gezellig mee uit te eten en (sinds kort) op stap te gaan. Dan stond de ander altijd klaar met een kop thee en chips. De tv-avondjes waren zo fijn! Door hun voelde ik me weer een klein beetje op de hoogte van wat er gebeurde in het leven. Zij vroegen mij ontelbaar vaak of ik zin had om wat te doen en ook na vele “nee’s” bleven zij me vragen. Onbeschrijfelijk fijn dat deze mensen bestaan! Zij waren er voor mij op de momenten dat er niemand was. Lieve meiden, ik zou niet weten wat ik zonder jullie zou moeten!

Ook mijn (ex)klasgenootjes die er voor zorgde dat ik bijzonder graag naar school ging en enorm heb genoten op de klassen bbq mogen niet overgeslagen worden! Ik vond het daarbij ook super bijzonder dat een aantal van jullie bij de mis van papa aanwezig waren. In het speciaal natuurlijk drie lieve meiden die me ondanks alles nooit hebben laten vallen en van elke schooldag weer wat leuks maakte!

Naast al deze mensen zijn er natuurlijk ook sinds kort bloggers die mijn dag weer wat beter maken. De positieve artikelen van Dagmar, de fijne, leuke en verslavende schrijfstijl van Femke en Marloes en niet te vergeten onder andere de reacties van Guusje! Natuurlijk ook alle lezers die überhaupt mijn blog bezoeken. Jullie helpen mij iedere dag weer om de dag door te komen. Jullie zijn geweldig! Ik krijg een glimlach op mijn gezicht bij elke reactie en elke view. Het is allemaal zo onwerkelijk. Ik hoop dat ik nog nieuwe bezoekers en vele van jullie kan noemen bij de poweevrouwen van 2015!

Wie zijn jou powervrouwen van 2014?

Liefs, Sophie

10 comments

  1. Wat een mooi lijstje van sterke vrouwen in jouw leven! Jij bent voor hun vast en zeker ook op een aantal momenten de rots in de branding! En wat lief, ik lees je artikelen altijd met veel plezier! :)

  2. wat onwijs lief dat je je mamma op zo een mooie manier in het zonnetje zet…dat heeft deze powervrouw echt verdiend, en zelf ben je ook een powervrouw, want zien hoe goed ze het doet dat ben je ook echt een powervrouw!

    groetjes Petra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge