Mijn onvoorwaardelijke liefde voor een ander land


Als je even weg bent, dan weet je weer hoe goed je het hebt als je terug bent. Dat zijn normaal gesproken mijn gedachten als ik terug kom van vakantie. Nooit had ik gedacht, zo gehecht te kunnen raken aan een land. Maar toch gebeurde het! Elke keer wanneer ik iets hoor over dat ene land, verschijnt er weer een grote lach op mijn gezicht.

Al zolang als ik het mij kan herinneren gaan we elke zomer naar een nieuwe plek. Een nieuwe plek waar genoeg te ontdekken valt. In ieder geval voor zolang de vakantie duurt. Naast uitrusten en relaxen aan het zwembad of op het strand, bezoeken wij ook graag de bezienswaardigheden in de buurt. Met een leuk stadje of mooie natuur zit je bij mij eigenlijk altijd wel goed. In principe bekijken we op een vakantie alles in de omgeving wat ons interessant lijkt zodat we met een voldaan gevoel weer terug naar huis gaan. Alles gezien wat we wilden zien en heerlijk uitgerust, de ideale vakantie. Terugkomen is dus eigenlijk niet echt nodig voor ons gevoel.

Elk jaar bladeren we dan ook weer flink door de reisgidsen want, na 20 jaar kan ik zeggen dat ik al veel van Europa heb mogen zien. Het wordt dan ook steeds moeilijker om nog iets te vinden waar we nog niet zijn geweest. Een enorm luxe probleem natuurlijk! Toch was daar IJsland. Het land waar ik spontaan naar toe besloot te gaan.

Je hoort het tegenwoordig zo vaak dat IJsland op iedereen z’n ‘lijstje’ staat om eens te bezoeken. Dat was een aantal jaar geleden helemaal anders, iedereen vond het dan ook heel raar en apart dat ik naar IJsland ging. Dingen als “Wat is daar nou weer te doen? Daar wonen toch bijna geen mensen?”, heb ik vaak genoeg gehoord. Ik had ook geen flauw idee wat ik er ging doen, ik wilde gewoon iets anders dan andere. Het grote onbekende, dat was IJsland voor mij.

En dat grote onbekende, overtrof ál mijn verwachtingen. Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik zou zelfs zo weer terug willen naar het land waar ik vier maanden mocht wonen. Het land is gewoon adembenemend mooi en bij alle weersomstandigheden veranderde het hele landschap. Er zijn daarnaast ook nog zoveel plaatsen die ik nog (eens) zou willen bezoeken! Laatst ging er voor het eerst iemand die ik ken op vakantie naar IJsland. Een collega op mijn afstudeerstage, én wat was ik enthousiast. Toen bedacht ik me ineens, dat het zo bijzonder was dat mijn liefde voor dat land zo groot is. Nooit verwacht dat ik me zo verbonden zou voelen met een land. Nooit gedacht dat ik me zo thuis zou kunnen voelen in een land. Ik zou er zo weer terug gaan, meteen. Zodra ik alleen al IJsland hoor, ben ik een en al oor en vol enthousiasme.

Hoewel ik eerst altijd dacht zon nodig te hebben op vakantie, heeft IJsland mij daar volledig vanaf weten te zetten. Een temperatuur van boven de 30 graden is helemaal niet nodig om de tijd van je leven te hebben in een ander land. Ik wil jullie er eigenlijk gauw meer over vertellen, want IJsland daar moet je zijn geweest!

Liefs, Sophie

Wat wil zou jij willen weten over IJsland?

7 comments

  1. IJsland staat al zo lang op mijn lijstje! Wat een adembenemend land! ♥♥ Om nog maar te zwijgen over de prachtige muziek die die mensen maken. Een aantal van mijn favoriete artiesten zijn IJslanders. :-)

  2. Ohhh dit gevoel, dat herken ik zo bij Zweden! Als je eenmaal in een land gewoond hebt waar je een mooie band mee hebt opgebouwd, dan gaat het nooit meer uit je hart. IJsland is mede door jou hoog op mijn lijstje gekomen!

  3. ah dat gevoel herken ik bij Italië, ik ben nog nooit in Zweden geweest maar ik vind Italië zo’n mooi land.. prachtige natuur, onbekende bergstromen, heerlijk eten en vooral de pizza’s, prachtige winkelcentra’s en oude straatjes..

  4. Jep… dat gevoel herken ik ook. Ik zit bij alles wat maar met Griekenland te maken heeft al rechtop in mijn stoel. Op dit moment luister ik toevallig zelfs Griekse muziek. Ik zou nergens anders willen wonen dan in Nederland maar ik heb toch een stukje van mijn hart verloren in het land waar ik op uitwisseling ben geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge