Mijn blogjaar in statistieken

Processed with VSCO with a5 preset

Happy New Year! En toen was het ineens alweer 2016! Ik heb al heel veel zin in de dingen die komen gaan in dit nieuwe jaar maar eerst wil ik nog even terugblikken op mijn blogstatistieken van 2015. In maart 2015 begon ik op demooistesteraandehemel.nl. Wat mij betreft de beste beslissing van 2015! Kijk je mee naar de statistieken?

Best gelezen artikelen
1. De dag waarop jij de mooiste ster aan de hemel werd
Op nummer een het artikel dat ik schreef voor 6 maart, de overlijdens dag van papa. Op die dag maakte ik ook op Facebook bekend dat ik een blog had. Vele bekenden namen dan ook een kijkje op mijn blog die dag en troffen deze post aan. Heb jij hem al gelezen?

2. Ik doneerde mijn haar
Zo hé! Mijn blog trok heel veel bekijks toen ik een artikel schreef over het feit dat ik mijn haren had gedoneerd. Schijnbaar waren er heel veel nieuwsgierig hoe mijn nieuwe kapsel eruit zag! Ik moet zeggen dat ik op de dag van vandaag nog blij ben met deze beslissing.

3. Een nieuw levensmotto
2015 stond voor mij gelijk aan een nieuw begin. Tijd om wat positiever in het leven te staan en het leven anders te bekijken. Daarbij vertelde ik ook over mijn nieuwe motto. Waarvoor het eerst ‘Smile and pretend everything is fine’ was, is deze een stuk beter! Deze wordt nog steeds regelmatig bekeken doordat zoekmachines hem goed hebben opgepakt! Heb jij ook een motto?

4. Geen twee jaar vol geluk
Toen mijn vriend en ik afgelopen jaar twee jaar samen waren schreef ik over onze relatie van twee jaar. In deze twee jaar verloor ik mijn vader en was er ontzettend veel gebeurt waardoor wij geen twee geweldige jaren achter de rug hadden. Ook dit artikel werd vooral interessant gevonden door de mensen die dit artikel op facebook zagen. Stiekem zijn jullie allemaal nieuwsgierige aagjes haha!

5. Een drukke dag
Dit was het eerste artikel van de 10 daagse reeks aan artikelen over het overlijden van mijn vader. Op 5 maart schreef ik over de dag waarop we voorgoed afscheid namen van mijn vader. Als ik er op terug kijk nog steeds een van de heftigste dagen van mijn leven.

Cijfers
Ik begon in 2015 met ongeveer 30 volgers op bloglovin, inmiddels zijn het er meer dan 280! Vanaf mijn overstap naar een eigen domein groeide die 30 volgers onwijs snel naar meer dan honderd! Op dit moment komen er bijna 2000 unieke bezoekers per maand op mijn blog.  Daarvan komt een ruime meerderheid uit Brabant. De meeste komen via een ‘referral’ op mijn blog terecht (39,5%), daarop volgt het directe verkeer (25,9%) en het social media (23,9%). Via zoekmachines komt de overige 10,8% op mijn blog.

Zoekwoorden
Nu we het toch over zoekmachines hebben ;-) De zoekwoorden vind ik nog steeds een van de leukste dingen van de statistieken. Ik vind het dan ook leuk om te zien hoe mensen op mijn blog terecht komen! Soms tref je echt de meest gekke dingen aan maar over het algemeen vind ik dat de top 5 helemaal aansluit op de reden waarom ik deze blog ben begonnen, herkenning!

Top 5 zoekwoorden
1. Levensmotto
2. De mooiste ster aan de hemel
3. Rust zacht papa
4. Demooistesteraandehemel
5. Rust zacht lieve papa

De 5 leukste zoekwoorden
1. Ik vind je lief
2. Wat zijn oreotaarten
3. Als je de felste ster aan de hemel ziet dan schijn jij nog harder
4. ik vind dat autorijden echt verschrikkelijk
5. pasfotos id lelijk

Traffic
Vanuit deze blogs kwamen de meeste bezoekers
1. Kellycaresse.nl
2. Lisanneleeft.nl
3. Ikvrouwvanjou.nl

Vanuit demooistesteraandehemel.nl gingen de meeste naar
1. Visionairylife.nl
2. Lifeoflonneke.nl
3. Montevie.nl

Deze bezoekers lieten de meeste reacties achter
1. Renske
2. Manon
3. Deisy
4. Miriam
5. Eilish

Dankzij jullie mag ik spreken van fantastische statistieken, heb ik mooie samenwerkingen mogen doen, veel leuke dingen meegemaakt, medebloggers ontmoet en nog veel meer! Op naar 2016!

Liefs, Sophie

Wat vind jij het leukste aan statistieken?

17 comments

 1. Dat is toch nog een hele mooie afsluiter van het jaar! Ik lees je blogs regelmatig, maar ben meer een stille lezer. Je artikel zijn mooi en fijn om te lezen en het is je ook gegund. Op een prachtig 2016!

 2. Wow wat ben jij gegroeid! Ik volgde je geloof ik al met die 30 volgers dus dan is het extra leuk om te zien hoe veel mensen er bij zijn gekomen. Ontzettend knap van je!

 3. Haha de zoekwoorden vind ik ook altijd geweldig om te bekijken. Soms kunnen er zo’n vreemde dingen tussen zitten! :’) Wat fijn dat je volgers aantal zo gegroeid is; heb je helemaal verdiend hoor! Je blogs zijn ook altijd heel mooi om te lezen :) liefs!
  Hanne schreef onlangs …Wishlist 2016 | Andere

 4. Zoektermen haha, die zijn vaak heel grappig =D En hé, ik sta op nr 4! leuk =p Heb je trouwens nog tips voor een eigen .nl-tje? Ik wil het ook heel graag, weet alleen niet zo goed hoe te beginnen.
  Miriam schreef onlangs …Ons huis #2

 5. Leuk altijd hè om terug te zien dat mensen de tijd nemen om je blog te bezoeken! :) Je bent flink gegroeid met bloglovin volgers, leuk!

  (Btw de communtluv werkt bij mij nooit op jouw blog. Bij andere blogs wel.)

 6. Ik kom je nog even de beste wensen brengen. Ik kom voor het eerst op deze blog en was meteen onder de indruk van je domeinnaam . Prachtig! En hoe mooi als die volgers op Bloglovin. En wat een mooie groei heb je gemaakt het afgelopen jaar ! Ik ga je zeker volgen. Liefs Diana

  communtluv werkt inderdaad niet net wat Hanneke zegt.

 7. Wat een mooie statistieken Sophie! En al die volgers en view, daar mag je zeker trots op zijn. Bijzonder hé? Als mensen jouw verhalen lezen en reacties achterlaten. Op naar nog meer blogjes! En die ga ik zeker lezen. :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge