Mijn 2016!

Processed with VSCO with hb2 preset

Vertel ik jullie pas nog dat het leven echt niet te plannen valt, ga ik het nu hebben over mijn 2016. Gewoon omdat ik het leuk vind om te bedenken hoe ik op dit moment dit jaar in ga vullen. Vorig jaar schreef ik ook een artikel over mijn 2015 en hier bleek achteraf niet heel veel van te kloppen. Ik ben benieuwd hoe het dit jaar gaat lopen!

Vrienden van Amstel Live
Aaaah excited! Met kerst heb ik mam twee kaartjes cadeau gedaan voor de Vrienden van Amstel Live. Je kunt natuurlijk al raden dat ik die nummer twee ben en dat wij eind januari onze stembanden mogen opwarmen voor deze avond. Het lijkt me echt onwijs leuk omdat ik stiekem ook een enorme fan ben van ‘in Nederland geproduceerde’ muziek. Vooral Guus Meeuwis, Racoon, Blof, Miss Montreal, Marco Borsato en Nick en Simon zijn favoriet. De artiesten zijn nog niet bekend en ik ben dan ook super benieuwd wie er komt!

Stage afronden
Iets wat misschien nog wel spannender is is het feit dat mijn stage dan toch echt tot zijn einde komt in Januari. Na vijf te gekke maanden komt er een eind aan mijn periode in Amsterdam. Ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd hoe mijn onderzoek en mijn werkhouding beoordeeld gaat worden maar boven dit alles kan ik zeggen dat deze stage voor mij persoonlijk nu al geslaagd is! Jeetje, wat heb ik daar een geweldige periode mogen ervaren!

Carnavalsvakantie
De carnavalsvakantie is de eerste vakantie voor mij sinds de zomervakantie. Eerst dus even flink feesten en daarna hopelijk een paar dagen weg met mijn moeder en zusje. Ook mijn vriend is trouwens jarig en ik kijk er nu al naar uit om hem te verrassen met leuke cadeautjes! Pssst, Martijn als je dit leest, ik ben al goed op weg ;-) Ik houd van mensen nieuwsgierig maken, sorry not sorry haha!

School
Het laatste half jaar op school gaat ook in vanaf Februari. Zo gek dat ik misschien nooit meer in de schoolbanken zit zodra de zomervakantie van start is gegaan! Ik zou het wel fijn vinden als ik deze keer mijn tentamens in één keer kan halen, dus daar ga ik weer voor!

Papa
Dit jaar wordt ook tegelijkertijd een heel confronterend jaar. Papa zou namelijk dit jaar zijn 50e verjaardag vieren op 4 juni. Het zou misschien hetzelfde zijn als alle andere verjaardagen maar helaas is dat het niet door het feit dat papa één van een tweeling is. Dit betekent dat de tweelingbroer van papa wel deze prachtige mijlpaal mag bereiken en dit natuurlijk groots gaat vieren. Zoiets moet je natuurlijk ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op zulke momenten voel je alleen gewoon nog net even wat extra pijn dan normaal. Toch gaan mam, ik en mijn zusje de uitdaging aan om toch naar het feest van papa’s tweelingbroer te gaan. We can do it!

Vakantie
Ik droom nu al weg wanneer ik denk aan heerlijk weer, ijsjes, strand, mooie stadjes en buitenlandse sferen. Ja hoor, ik waan me al bijna op een geweldige locatie. Het begint nu toch wel eens tijd te worden om te kijken naar mogelijke vakanties in de zomer. Met mijn vriend zit ik te denken aan Kroatië, iemand advies hiervoor? Met mijn moeder en zusje ga ik ook nog graag mee en ik verwacht dat we weer een eiland gaan bezoeken. Welke dat gaat zijn is nog een verrassing, binnenkort maar is gauw de reisfolders doorkijken!

Jarig
Mijn hemel, dit jaar wordt ik alweer twintig jaar. Ik ben niet van plan om het uitgebreid te vieren maar het is toch maar weer een mooie leeftijd die ik mag bereiken.

Trouwdag
Helaas is er dit jaar nog iets naast het feit dat papa dit jaar geen 50e verjaardag meer kan vieren. Ook zijn papa en mama dit jaar 25 jaar getrouwd. Nog een geweldige mijlpaal waarvan ik 10000000% zeker weet dat ze die zouden hebben gevierd. Dit jaar is er niks te vieren en is er niks meer dan een harde confrontatie dat deze mijlpalen nooit meer gevierd kunnen worden.

Stiekeme droom
Ook nu heb ik nog steeds de stille droom om er een half jaar op uit te trekken naar het buitenland. Hoe tof als ik dat ook nog eens zou kunnen combineren met school! Ik hoop enorm dat ik een minor in het buitenland kan gaan doen. Fingers crossed!

En dit is, tot nu toe, mijn 2016!

Liefs, Sophie

Hoe gaat jouw 2016 eruit zien?

22 comments

 1. Wat een mooie vooruitzichten voor 2016, maar ook een aantal erg confronterend. Ik vind het zó goed dat je er zo open over schrijft en dat jullie er toch nog het beste van proberen te maken, ondanks het mij soms zo zwaar lijkt wat jij hebt meegemaakt. Ik hoop voor jou dat je stiekeme droom uit komt en dat je dit jaar naar een mooi land op vakantie mag gaan, ik duim met je mee!

 2. Wat een boel hoogtepunten heb je al zo voor 2016 staan, echt heel bijzonder om te zien. Helaas zou het leven het leven niet zijn als er ook dieptepunten komen. Toch vind ik het echt heel mooi hoe jij hier mee om gaat en hoe je toch je beste beentje voort blijft zetten en je jouw positieve uitstraling meeneemt. Ik wens je dan ook al het moois voor 2016 <3

 3. Mooie vooruitzichten. Helaas ook wat vervelende punten maar ik weet zeker dat jullie dat samen wel aankunnen. Mooi hoe jullie er toch het beste van proberen te blijven maken. Ik zou je echt echt echt aanraden om een minor in het buitenland te zoeken! Echt een levenservaring.

 4. Hee Soof! Toen ik las over vakantie en dat je naar Kroatië wilt gaan, besloot ik om meteen een reactie te typen voordat ik verder zou lezen. Ik ben afgelopen zomer naar Kroatië gegaan, naar Rovinj, aan het strand. Rovinj is echt een dikke vette aanrader! De omgeving is zo prachtig, de zee met rotsen is ontzettend helder en het water is heerlijk verfrissend (wel waterschoentjes aan in het water! :) ). Mijn hotel had uitzicht op het stadje en het was maar 10 minuten lopen daar naartoe, met op de weg daarheen al allemaal kleine winkeltjes en terrasjes. In Rovinj zelf zijn wel duizend winkeltjes en lekker eet-tentjes, en als je de weg naar boven volgt kom je uit bij een oud klooster, dat ’s avonds is verlicht en kun je uitkijken over de zee. Het was mijn eerste keer Kroatië, maar zoals je wel kunt lezen ben ik zo enthousiast erover, ik wil echt graag nog een keer terug! :)

  Als je nog vragen hebt, dan weet je me wel te vinden! Ik hoop je over een maandje weer tegen te komen op school! :)

  Heel veel liefs, en succes de komende weken. Ik weet dat je het kunt, topper!

 5. Aaaah leuk, Vrienden van Amstel Live! Daar wil ik ook echt nog eens heen :-) Helaas zitten er ook mindere dingen in natuurlijk, maar probeer vooral te genieten van de leuke dingen!

 6. Wat een prachtige vooruitzichten, hoewel er ook veel confrontaties bij zitten. Dat moet ontzettend moeilijk zijn, maar ik vind het zo knap hoe jij jezelf positief houdt en kijkt naar ook al die prachtige dingen die komen gaan! <3

 7. Ooh veel mooie vooruitzichten dit jaar! Jammer dat er ook een zware confrontatie tussen zit maar samen kunnen jullie dat vast wel aan.
  Ik ben twee jaar geleden in Kroatië geweest, op een camping in het stadje Vsrar. Het gebied daar heet Istrië en het was echt prachtig. Een soort van allerlei middellandse zeelanden gecombineerd. Ik zou daar zeker naar kijken!

 8. Wat heb je mooie plannen en vooruitzichten voor komend jaar. Helaas zitten er ook moeilijke momenten bij, dus neem ook vooral je tijd om daarbij stil te staan. Je bent zo sterk, je komt daar vast sterker uit! Veel succes met je stage deadline, you can do it girl!

 9. Wat een boel leuke dingen staan er op de planning! Er zitten ook minder leuke dingen tussen, maar bedenk maar zo dat je er alleen maar sterker van wordt. Je mag er best even bij stilstaan. Ik hoop dat 2016 een prachtig jaar voor je mag worden!
  Inge schreef onlangs …Het jaar 2015 in vogelvlucht

 10. Mooie blog. Ik heb mijn vader ook verloren aan die k-ziekte, ik was 17. Inmiddels, bijna 13 jaar later kan ik helaas zeggen dat het niet minder pijn doet om erbij stil te zijn, maar je leert het wel meer en meer een plekje te geven… Heel veel succes in 2016!

 11. Oeeh ik kan je alvast verklappen dat VVAL super is! Ik ben er vorig jaar geweest en ondanks dat er toen niet de artiesten kwamen waarvan ik het had gehoopt heb ik echt een geweldige avond gehad. Die sfeer, geweldig! Heel veel plezier! Ik lees dat het een jaar met mooie momenten gaan worden, maar ook met heftige dagen en perioden. Super lastig meis. Ik zal aan je denken! <3
  Denise schreef onlangs …Essie Bell-Bottom Blues

 12. Ahhh, wat een (voornamelijk leuke) dingen ga je tegemoet. Ik ben benieuwd wat je allemaal gaat uitspoken in het laatste deel van je studie, ik hoop dat je droom uitkomt! :)

 13. De VVAL is volgensmij echt een te gek evenement! Ik zou er ook wel eens een keer naartoe willen, maar helaas had ik dit jaar geen kaartjes! Ik hoop dat je de moeilijke dagen samen met familie door kunt komen en dat je toch een beetje kunt genieten van het leven :-)

  Liefs.

 14. Jouw 2016 klinkt als een jaar vol met hoogtepunten, maar ook met confrontaties. Het lijkt me ontzettend moeilijk om hiermee om te gaan, maar ik vind het mooi om te lezen hoe jij en je moeder en je zusje hier mee omgaan. Ik vind het ontzettend knap dat jullie naar de verjaardag van de tweelingbroer van je vader gaan. Echt, ontzettend veel respect voor!

  Maak er een knallend jaar van meis.

  Liefs,
  X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge