Mag ik alsjeblieft weer even?


Mag ik alsjeblieft weer even!? Heel even weer terug, terug naar al die mooie momenten, die gouden zonnestralen en die prachtige omgeving? Vol gezelligheid en leuke mensen. Geen dag zonder avontuur!

Ik had het zo niet verwacht, dat het zo’n overweldigend iets zou zijn dat verlangen. Maar misschien moet ik er toch maar aan geloven dat dit echt (misschien wel) de meest bijzondere tijd van mijn leven is geweest! IJsland, ooit begonnen als een grapje, uitgegroeid tot meer dan ik ooit kon verwachten. Ik bedoel, wat kon dat nu worden, wonen in ’the middle of nowhere’ in een land waar eigenlijk niemand heen gaat om te studeren?

Ik kon me totaal geen voorstelling maken van IJsland. Gek eigenlijk, want nu ken ik het gehele land en heb ik nog ontelbaar veel dingen die ik graag wil bekijken. In dit artikel vertel ik je dolgraag wat ik nog eens zou willen meemaken!

Mag ik nog eens: Een gouden zonsondergang bekijken ♥ Klimmen op gevaarlijke rotsen ♥ Bijna van een vulkaan afwaaien ♥ Kaartspelletjes spelen in onze keuken ♥ Boodschappen doen bij Bonus én Netto ♥ Het noorderlicht bekijken ♥ Veel te dure drank kopen ♥ HUH roepen met alle IJslanders ♥ Ég er komin heim horen ♥ Ramkapot thuiskomen van crossfit ♥ Nieuwe gerechten proberen ♥ Walvissen zien in de oceaan ♥ Liften ♥ Op stap in Reykjavik ♥ Regenbogen en watervallen zien ♥ Alleen op de weg rijden ♥ Bergen beklimmen ♥ Grotten in ♥ Vulkanen op wandelen ♥ De sleutel van je overnachtingsplek op de deur vinden ♥ De sterrenhemel bekijken ♥ Gelukkig worden van kaaschips ♥ Altijd mensen om je heen hebben ♥ Eten met heel veel mensen ♥ Veel te weten komen over anderen culturen ♥ Tranen met tuiten lachen ♥ Met te veel mensen in een veel te kleine auto ♥ Mijn jas ophangen in een openbare garderobe ♥ Naar een IJslands concert ♥ Genieten van ontelbaar veel prachtige uitzichten ♥ Ingevroren zitten tijdens een sneeuwstorm ♥ Wakker worden en niet naar buiten kunnen kijken omdat je ramen besneeuwd zijn ♥ Sneeuwpoppen maken midden in de nacht ♥ Kerstdiner organiseren in November ♥ Ontelbaar veel foto’s maken ♥ De muren in de kamer vol foto’s hangen ♥ Sneeuwballengevecht houden ♥ Kopjes thee halen thuis tijdens de les ♥ Frozen kijken met de leukste mensen ♥ Dansen in Kiki’s bar ♥ Nieuwe mensen ontmoeten ♥ Karo’s pizza’s eten ♥ Mensen verrassen met (voor mij) bekende gerechten ♥ Kletsen aan de keukentafel ♥ Beverbende spelen in IJsland ♥ Extra genieten van je wijn omdat het zo duur is ♥ Snakken naar uit eten gaan ♥ Met één rugzak vijf dagen op trip gaan ♥ In een hotpot zitten ♥ Een vulkaan in de achtertuin hebben ♥ Halloween vieren ♥ Mensen laten zien hoe prachtig IJsland is ♥ Golven van enkele meters bekijken ♥ Uren lang hiken in de bergen ♥ Leven met enorm weinig kleding ♥ Maar twee paar schoenen hebben om te dragen ♥ Feesten op sokken ♥ Midden in de nacht op IJslandse feestjes belanden ♥ Zoveel overweldigend lieve brieven ontvangen ♥ Zitten bij een waterval ♥ Genieten op een bankje ♥ Naar buiten rennen op sokken voor het noorderlicht ♥ Met Vivi dansen ♥ Thee drinken met Marion ♥ Een cultuurshock meemaken met Stefan ♥ Tequila drinken met onbekende mensen in een hostel ♥ Harpa bekijken ♥ Het oosten ontdekken ♥ Een hele middag bezig zijn met de was doen ♥ Op trip gaan in het weekend ♥ Toeristen met fashionable kleding raar aankijken ♥ Uiteten met je wandelschoenen nog aan ♥ Boodschappen doen voor drie weken ♥ Uitleggen hoe een stofzuiger werkt ♥ Kaartjes ontvangen van het thuisfront ♥ Meteen in slaap vallen zodra je op bed ligt ♥ Meemaken dat het pas na 11 uur ’s ochtends ligt begint te worden ♥ Geen internet hebben ♥ Geen beeld hebben op de televisie ♥ Kerstmuziek luisteren ♥ Elke dag een nieuw avontuur meemaken ♥ en nog oneindig veel dingen meer!

Ik weet niet hoe het komt, maar het verlangen naar deze tijd is op dit moment zo sterk. Wanneer ik kan, ga ik terug. Terug naar het land dat mijn hart heeft gestolen. Terug naar de mensen die ik heb mogen ontmoeten in deze periode.

Liefs, Sophie

3 comments

  1. Aahh Soof, ik weet zo zo zo goed hoe je je voelt. Ik had exact hetzelfde toen ik weg ging uit Zweden voor het eerst. Sinds die tijd ben ik al tientallen keren terug geweest en echt: ooit ga ik definitief terug..
    Alleen: veel van die momenten krijg je natuurlijk niet terug, dat zijn dierbare herinneringen geworden. Dus ieder bezoek gaat weer anders zijn.. maar ik snap je gevoel wel enorm dus als je terug wilt moet je dat zéker doen!

  2. Heerlijk om te lezen. Ik begrijp best dat dat prachtige land je hart gestolen heeft. Ik ben er nog nooit geweest, maar het staat vrijwel bovenaan op m’n lijstje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge