Een maand lang elke dag bloggen?

wpid-2015-09-16-05.21.42-1.jpg.jpeg
Elke dag bloggen een maand lang. Moniek inspireerde mij met haar blog om er over na te gaan denken. Zou ik dat willen? Zou ik dat kunnen? Zou het mij meer opleveren dan dat bloggen nu doet? Ik geef antwoord alle vragen in dit artikel, lees je mee?

Ik vind het een lastig dingetje, de blog frequentie. Op dit moment post ik op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Vier dagen in de week en ik ben super trots dat ik elke keer weer iets op “papier” kan zetten met kwaliteit (in mijn ogen dan ;-)).

Zou het mij meer opleveren dan dat het op dit moment doet?
Wanneer ik naar het cijfertjes aspect ga kijken dan weet ik zeker dat er meer bezoekers komen wanneer ik vaker ga schrijven. Persoonlijk vind ik het bloggen steeds lastiger worden. Er zijn zoveel blogs en er is al zoveel geschreven! Ik vind het moeilijk om uniek te blijven, met nieuwe dingen te komen waarover nog niets is geschreven. Of het persoonlijke contact met bloggers en lezers zal groeien durf ik niet te zeggen. Ik vind het in ieder geval wel superleuk wanneer er weer eens reactie is geplaatst, wanneer iemand reageert op een tweet of op een foto op instagram. Maar goed, ik durf niet te zeggen dat dit dan ook vaker voor gaat komen als ik elke dag zou bloggen.

Zou ik het kunnen?
Op dit moment loop ik 4 dagen in de week stage. Dat betekent voor mij dat ik van 8 uur ’s ochtends tot 18.30u ’s avonds weg ben. Dit is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Donderdag ben ik de gehele dag vrij van stage. Op zaterdag werk ik vaak van 12.00u tot sluitingstijd in de Albert Heijn en op zondag ga ik vaak nog even langs bij mijn opa en oma of oma. Het zou dus kunnen als ik wat efficiënter zou plannen en ik aan de lopende band blogjes kan schrijven op bijvoorbeeld donderdag. Of ik kan natuurlijk eerder mijn bed uit komen op zaterdag. Dit brengt mij echter tot het volgende punt.

Zou ik het willen?
Als ik puur naar de resultaten kijk, natuurlijk zou ik het willen! Ik ben iemand die heel resultaat gericht is en enorm kan genieten van groei. Zo vier ik elke keer weer stiekem een feestje wanneer mijn bloglovin volgers een 10tal zijn gepasseerd en wanneer mijn instagram account weer nieuwe volgers heeft. Maar wanneer ik gevoelsmatig ga kijken dan is er echt iets wat mij tegen houdt. Ik denk niet dat ik het op kan brengen om elke dag een blog online te krijgen. Het wordt op dat moment denk ik echt een moeten in plaats van een willen. Ik wil geen wekker hoeven te zetten om te schrijven als ik al een hele dag moet werken en ik wil ook geen leuk feestje afzeggen om een blog artikel online te krijgen.

Kortom, ik stel die maand lang bloggen nog maar even uit. Dat is nu op dit moment niet aan mij besteed.

Nu ben ik heel benieuwd, zou jij het kunnen én willen?

Liefs, Sophie

16 comments

 1. Kan me goed voorstellen dat je het nog even uitstelt. Ik heb er ooit eventjes over gedacht, maar het zou me op dit moment echt niet lukken in m’n eindexamenjaar. Denk eerlijk gezegd dat het dan ten koste zal gaan van bezoekers, omdat m’n content dan minder wordt.

  Of ik het ooit zou willen? Ja misschien wel, maar voor nu is dit prima. Zolang het maar gewoon leuk blijf vinden om te doen :-)

 2. Doen waar jij je goed bij voelt is in mijn optiek het belangrijkste aan het op je blog aankomt. Ik vind het dan ook heel goed dat je dit voor jezelf weet en hier achter staat. Ik weet dan ook zeker dat jij prachtige content blijft produceren en dat jij nog genoeg volgers erbij krijgt lieve dame <3

 3. Ik heb het een tijd gedaan, dagelijks bloggen. Het werkt erg goed voor je cijfertjes, maar op een gegeven moment komt er toch een punt dat bloggen er steeds vaker een dag bij in schiet óf dat andere dingen eronder gaan lijden, zoals je studie. Ik vind het het dus niet waard om weer over te gaan op dagelijks bloggen. Ik heb mijn blog vorige maand weer opgepakt (lag een tijdje stil door verschillende dingen) en nu probeer ik drie keer per week iets online te zetten. Dat is voor mij haalbaar én geeft voor mijn volgers genoeg leesvoer. Want let’s face it, er zijn zóveel blogs dat het je lezers toch niet lukt om alles bij te houden.
  Sylvia schreef onlangs …Ik zoek leuke nieuwe blogs en Instagram-accounts! :)

 4. Ik denk dat het met je stage nu inderdaad téveel is. Het is wel een uitdaging en als het te zwaar wordt, gaat de lol er snel af. Momenteel probeer ik vijf a zes keer per week te bloggen en dat vind ik al een hele (leuke!) klus! Wellicht kun je de uitdaging na je stage aangaan! (:

 5. Ik plaatste in het begin dagelijks een artikel, maar na drie maanden ging het mij echt opbreken. Vier artikelen per week vind ik ook prima en iedereen heeft genoeg te doen naast het bloggen. Als bloggen je werk is dan is het natuurlijk anders.

 6. Wat grappig, ik heb vorige maand elke dag een blog geplaatst. Het kost over het algemeen veel tijd, maar het was wel heel fijn en leuk om te doen. Misschien is het voor jou voor deze maand geen goed idee, maar als je wat meer tijd hebt kan ik het zeker aanraden :)
  Claire schreef onlangs …Blogging Stories Tag

 7. Interessant om over na te denken! Fijn dat je voor jezelf duidelijk hebt dat het momenteel niet gaat werken. Het is ook wel erg veel, naast 4 dagen stage lopen! Op sommige dagen voel je dan denk ik de druk, en dat is niet fijn! Ik zou het ook niet kunnen naast mijn stage, maar willen wel!

 8. Het kan zeker enorm leuk zijn, maar ook veel druk geven en als je nog andere dingen erbij hebt is dat niet optimaal. Ik ben van elke dag naar vijf keer per week gegaan en dat bevalt veel beter dan elke dag: ik heb adempauzes en veel meer structuur nu!

 9. Grappig hier komt een post over online eerst blogde ik altijd elke dag nu doe ik het een tijdje rustiger aan maar in het nieuwe jaar wil ik wel weer elke dag gaan bloggen! Voor zover mijn werk het toelaat

 10. Wat leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven. Ik blog tegenwoordig fulltime en heb dus elke dag wel een artikel ook online staan. Alleen heel af en toe een dag niet, omdat ik aan het verhuizen ben en het soms dan niet lukt..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge