Lief dagboek #86 – De laatste loodjes?


Goedemorgen! Inmiddels is het alweer negen uur wanneer ik dit typ. Ik had allang bezig kunnen zijn met het tentamen van morgen, maar stiekem zit ik nog aan mijn ontbijt. Tijd om nog even snel een blogje te typen voordat ik weer verder ga, want dit zijn de laatste loodjes! (als het goed is!)

Lief dagboek,

Althans, ik hoop dat het de laatste loodjes zijn! Morgenvroeg heb ik mijn laatste tentamen van de pre-master. Ik kan het bijna niet geloven, het jaar is zo ontzettend snel voorbij gegaan. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik vorig jaar augustus onderweg was naar Nijmegen voor de introdagen… En dan te bedenken dat ik er nu zoveel vriendinnen bij heb hier! Het is een goede beslissing geweest om wederom mijn koffers te pakken en ergens anders te gaan wonen. Van Amsterdam naar IJsland en nu alweer een jaar in Nijmegen. Ik voel me zo ontzettend thuis in deze stad, maar tegelijkertijd geniet ik ook nog steeds van de omgeving thuis thuis. Het zijn eigenlijk bijna twee verschillende werelden waarin ik me bevindt en die afwisseling is helemaal prima.

Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik ben blij dat het zonnetje nog even niet is gaan schijnen vandaag. Die voorspelde 28 graden komen me zo niet goed uit ;-) Ik laat me nogal graag afleiden door een stel zonnestralen en morgen is dus het allerlaatste tentamen (mits ik alles haal). Dit tentamen gaat over communicatie en cultuur en is echt heel breed. Hoewel ik een tijdje geleden nog schreef dat de vakken die ik hier volg, niet helemaal bij me passen, vind ik de stof van het tentamen van morgen nog best interessant. Het is echt een eye-opener hoe het hier in de wereld zit met culturen en de manier waarop media bijdragen om deze in stand te houden. Het is zelfs zo interessant dat ik me naast het leren ook vermaak met het kijken van TED-talks over onderwerpen van dit vak, om zo het leren nog een beetje leuk te maken. Het scheelt ook enorm dat ik in IJsland natuurlijk een aantal maanden samen heb gewoond/geleefd met vele verschillende culturen. Dat maakt het vak ook een stuk interessanter ;-)

Stiekem zit mijn hoofd ook al bij alles wat na de tentamens gaat komen, er staan echt ZO veel leuke dingen in de agenda, ik kan echt niet wachten! Als ik íets meer tijd heb, volgt er snel een nieuwe update!

(Oh én hebben jullie dat weersvooruitzicht gezien voor volgende week! Dat is pas vakantie! )

Liefs, Sophie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge