Lief dagboek #80 – Daar gaan we weer!


Ja hoor, daar gaan we weer! Het is zondagavond en ik ben weer in Nijmegen. Het voelt alweer als een hele tijd geleden én ik heb de helft van mijn spulletjes nog thuis liggen, die ik vorige week mee naar huis heb genomen. 

Ik voel me redelijk goed, best vrolijk zelfs. Vooral omdat ik de afgelopen week alle tijd had om weer eens lekker aan mijn blog te werken. Ik was even vergeten hoe fijn ik het ook alweer vind om op het toetsenbord te ratelen, foto’s te maken en te schrijven over van alles en nog wat. Het voelt amper aan als werken, hoewel het eigenlijk wel zo is. Nu staan er dus een hoop blogjes klaar voor jullie waar ik met liefde mee bezig ben geweest. Dat het dus weer eens een tijdje niet heel erg stil is op mijn blog, zorgt ervoor dat ik wel een beetje excited ben.

Iets minder ‘excited‘ ben ik over het volgende deel van het eerste semester. Dat staat morgen weer voor de deur. Aan de ene kant is het natuurlijk heel gezellig om de meiden weer te zien waar ik nu wel vaak mee op trek, aan de andere kant had ik wel echt even genoten van deze week vol ‘lang leven zonder verantwoordelijkheden’. Ik weet gewoon dat ik nu écht écht weer aan de bak moet en dat het me niet zomaar aan gaat komen waaien. Daarnaast vind ik de vakken die te maken hebben met onderzoek echt vre-se-lijk. Ik weet dat ik nu even door de zure appel door moet bijten tijdens de pre-master maar toch, de vakken blijven geen favoriet. Ik vind onderzoek doen gewoon écht niet leuk en ben veel meer iemand van de praktijk. Daar ben ik inmiddels wel achter gekomen. Maar ik zal nog genoeg onderzoeken moeten doen, dus we dealen er maar mee. Ik wil toch écht wel dat ‘papiertje’ halen ;-) Zoals ik al zei maken de leuke mensen om me heen veel goeds en dus vind ik het ook helemaal niet erg om weer in Nijmegen te zijn. Ik stap echt iedere zondag weer zonder moeite in de bus om weer terug te gaan naar Nijmegen. Dat is in de tijd dat ik nog in Amsterdam woonde, wel eens anders geweest. Misschien komt dat ook wel omdat deze kamer nu écht écht van mij is en ik mijn huisgenootjes gewoon heel leuk vind.

Ik ben benieuwd naar de vakken tijdens dit tweede deel van het eerste semester. De pre-master in Nijmegen duurt een jaar dus we hebben pas onze eerste échte tentamens in januari. Nog spannender dus! De tijden op de universiteit zijn wel echt iets waar ik aan moet wennen. Zo heb ik dit deel van het eerste semester op élke dinsdag tot 19.45u les. Zelfs op donderdag komt het om de week voor. Dat is wel even wennen. Op het HBO was het echt al heel laat als je tot 17:00u op school zat.

Maar goed, we gaan het zien wat deze periode gaat brengen! Daar gaan we weer!

Veel liefs,

Sophie

Heb jij nog leuke dingen gepland voor deze week?

2 comments

  1. Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn, zo veel blogposts klaar hebben staan. Vooruitwerken wil mij maar niet lukken. Ik zit negen op de tien de avond van tevoren nog te tokkelen, haha.
    Veel succes op school!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge