Lief dagboek #76 – Hoe is het in Nijmegen?


Oeps, het is inmiddels al maandag geweest en er is geen ‘lief dagboek’ verhaal voorbij gekomen. Zelfs geen artikel, want het leven is leuk jongens. In dit artikel praat ik je bij over het afgelopen weekend en mijn eerste dagen in Nijmegen. Lees je mee?

Lief dagboek,

Valt het dan ooit eens tegen? Ik durf de vraag bijna niet te stellen. Het is weer raak, ik zit helemaal op mijn plek. Het lijkt ieder jaar beter dan ooit en ik ben hier nu pas twee dagen, moet je nagaan. Ik zal eventjes bij het begin beginnen.

Afgelopen zaterdag ben ik in de ochtend samen met een vriendin naar mijn kamer gereden om mijn fiets, matras en andere spullen te brengen. Deze pasten namelijk niet allemaal in onze auto. Superfijn dat zij tijd vrij wilde maken om samen met mij naar Nijmegen te rijden. Toen we eenmaal bij mijn kamer waren ging het als een trein! Het matras stond binnen no-time boven op mijn kamer (Girlpower!) en de rest van de spullen waren ook zo uitgeladen. Hierdoor had ik de hele middag nog over om met mam door het dorp te gaan en de laatste spulletjes te kopen. Op dit moment ontbreekt er alleen nog een wasmand in mijn kamer en dan is het volgens mij helemaal compleet.

Zondag verraste ik oma met een fotoboek van haar 80e verjaardag en een film. Dat ze maar bleef herhalen dat dit de allermooiste film was die ze ooit had gezien en dat het het allermooiste fotoalbum was, is natuurlijk datgene wat mij dan weer enorm gelukkig maakt. Andere mensen gelukkig maken, iets leukers is er niet.

In de middag vertrokken mijn moeder en zusje met mij naar Nijmegen. Deze keer met alleen wat kleren en accessoires voor op mijn kamer. We gaven alle spullen, die ik de afgelopen tijd had verzameld, een plekje en gingen ’s avonds gezellig uiteten in de stad. Dat we er te voet heen konden lopen is natuurlijk alleen al iets waar ik aan moet wennen. De stad gewoon op loopafstand, hoe geweldig is dat!? Daarna bleven mam en mijn zusje nog even thee drinken met een stukje bananenbrood die ik zaterdagavond had gebakken. Deze keer viel het afscheid me echt zoveel minder zwaar dan in Amsterdam. Toen voelde ik me helemaal alleen in de kamer, maar nu echt helemaal niet. Ik nodigde meteen een huisgenootje uit voor thee en bananenbrood en kroop daarna lekker in bed.

Maandag bleef ik lekker liggen, het voelde haast nog als vakantie. Daarna was het tijd om boodschappen te doen en om half 2 fietste ik samen met Elke naar school. Superleuk dat het meteen zo klikte tijdens de intro en we nu allebei in Nijmegen wonen. ’s Avonds keek ik samen met twee huisgenootjes en Elke naar Hollands Next Top Model en Johnny into the wild op mijn kamer. Zo gezellig vind ik dat altijd om samen tv te kijken. Ik was het bijna vergeten omdat ik dit al tijden niet meer echt gedaan heb in wat groter gezelschap.

Dinsdag hoefden we pas 15.45u te beginnen met onze eerste les en van te voren had ik alle tijd om rustig op te staan. Samen met Elke ging ik naar de action om spullen te kopen voor haar nieuwe plekje in Nijmegen. We besloten de spullen bij mij af te zetten om vervolgens nog wat boodschappen te kopen. Vervolgens pakte ik mijn schooltas en fietsten we met álle spullen richting Elke’s plekje. Zie je ons al fietsen over heuvels en door de stad met grote tassen én een pan in mijn hand? Lachwekkend was het zeker. Elke woont in het centrum op een geweldige locatie en heeft ook zo’n leuke kamer. Extra leuk om nu verschillende kamers te zien.

Nadat we de spullen hadden afgezet bij Elke gingen we samen naar Anouk die ook in Nijmegen woont. Zij woont echter in de buurt van de universiteit, zo’n 20 minuten vanuit Elke + heel veel heuvels. Ik dacht dat Nederland plat was, maar daar kom ik toch echt even van terug haha ;-) We aten onze lunch bij Anouk en speelden Mario Kart tot het tijd was om naar school te gaan. De allereerste les op de universiteit!

De eerste les was voor mij (gelukkig) herhaling van iets wat ik al op het HBO heb gehad. Daar ben ik wel blij mee want statistiek (lees SPSS) is totaaaal geen favoriet vak van mij. Gelukkig ging de les snel voorbij en was de docente heel fijn. Daarna heb ik eigenlijk niet veel meer gedaan toen ik thuis kwam. Ik heb net voor het eerst gebruik gemaakt van de douche (en hij was echt heel chill!) en ben daarna op de bank geploft met mijn laptop. Heerlijk nog al die rust ;-) Ik ben benieuwd tot wanneer dit leven zo doorgaat.

Morgen gaat de wekker in ieder geval weer vroeg (vandaag voor jullie dus), om half 9 heb ik mijn eerste les. Daar staat echter tegenover dat ik wel om 12.30u klaar ben. We hebben nu al met klasgenoten afgesproken om te gaan lunchen in de stad en de stad wat te verkennen dus ik heb er zin in!

Voor nu is het tijd om in bed te kruipen.

Liefs,

Sophie

Hoe is jullie week tot nu toe verlopen?

3 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge