Lief dagboek #71 – Een weekendje weg!


Druk, drukker, drukst. Zo kun je mijn hoofd wel omschrijven op dit moment. De tijd voor mijn scriptie begint te dringen én er staan zooooveel dingen op de agenda. Toch neem ik even de tijd om een artikel voor jullie te typen. Tijd om op zondagavond een artikel te tikken over dit toffe weekend, ik ging er namelijk tussen uit!

Op vrijdag hoefde ik maar een halve dag te werken aan mijn scriptie. Ik merk nu pas dat de tijd écht begint te dringen. Nu mei is aangebroken komt juni ook ineens akelig dichtbij en er staat stiekem nog zoveel op de to-do list dat ik maandag het nodige moet inventariseren. Maar eerst vertel ik jullie graag over het weekend!

Lief dagboek,

Dit weekend was het dan eindelijk zo ver. Vriendinnenweekend 3.0 stond in de agenda en toen ik in IJsland van deze plannen horen was ik enorm enthousiast. Voor de eerste keer ging ik mee én dus had ik er extra veel zin in. Het voelde vooraf totaal niet als een weekendje weg, de bestemming was onbekend en mijn zaterdagen bestaan over het algemeen uit werken aan mijn scriptie, blog en sporten. Toch kon het weekend op geen beter moment komen dan nu, schijnbaar had ik dat echt even nodig, die ontspanning.

Vrijdag verzamelden we bij één van de organisatoren van het weekend. De eindbestemming was nog steeds onbekend en dus was het extra spannend waar we naar toe zouden rijden. Uiteindelijk bleken we het weekend door te brengen in een dorpje bij Valkenburg in het zuiden van Nederland.

Het verblijf was heel mooi en het weer zat mee, een goed begin van het weekend. We liepen wat door Valkenburg en aten daarna echt enorm lekker in een van de restaurantjes daar. Na het eten gingen we bowlen en ’s avonds speelden we 30 seconds. Zaterdag begon de dag met een stralend zonnetje, we wandelden wat door de prachtige omgeving en genoten daarna van een uitgebreid ontbijt. Het weer was heerlijk en we besloten al voor de activiteit van vanmiddag terug naar Valkenburg te gaan. We gingen met een kabelbaan omhoog bij de Cauberg en genoten van het weer. Om twee uur was het tijd voor de activiteit, een klautertocht door de grotten. Aangezien de bestemming van te voren onbekend was, was ik daar dus totaaal niet op gekleed. Witte sneakers, een lange tussenjas en goede kleren. Al met al is het me gelukt om deze tocht zonder ‘kleerscheuren’ door te komen ;-) We kunnen dus wel stellen dat het echt een soort survivallen was. Ik weet in ieder geval dat mijn kleren van kantoor ook geschikt zijn voor klimmen in een grot en abseilen haha. Het was overigens wel gewoon heel erg leuk om te doen! Na de activiteit gingen we weer terug naar ons verblijf om een barbecue voor te bereiden. De eerste van het jaar! Het was heerlijk weer en we hadden heel veel lekkers. Na de barbecue maakten we ons klaar om te stappen in Maastricht. Op zondag sliepen we uit en maakten we van het ontbijt een brunch. We sloten het weekend af met vlaai op het terras.

Kortom, het was meer dan geslaagd! Dit weekend kwam echt precies gelegen, want door de drukte van de scriptie had ik (en mijn lichaam) het echt even nodig om te ontspannen. Dat heb ik dit weekend in ieder geval wel gemerkt. Nu kunnen we vanaf morgen (vandaag dus eigenlijk), weer met frisse moed aan de slag om van mijn scriptie toch een succes te maken.

Let’s do this!

Liefs, Sophie

Hoe was jouw weekend?

One comment

  1. Tof, zo’n vriendinnenweekend! Lijkt me erg tof om te doen, die tocht door de grotten! Gelukkig hebben je kleren het overleefd, haha.
    Mijn weekendje was relatief rustig, ik volgde een tweedaagse basiscursus visagie. :-) Heel erg leuk, maar wel jammer dat ik die mooie zaterdag gemist heb!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge