Lief dagboek #7 – sleutels ophalen, IKEA en veel werken

wpid-2015-08-22-10.13.27-1.jpg.jpeg

Pfoe een drukke week is weer voorbij gevlogen. Nog maar een weekje vakantie staat er op de agenda, spannend! Stage komt steeeeeds dichterbij en ik vind het langzamerhand steeds spannender worden. Aangezien ik van te voren al wist dat dit een drukke week zou worden heb ik genoeg foto’s gemaakt om jullie mee te nemen naar mijn werk, het ophalen van de sleutel van mijn kamer en het afscheidsfeestje van een klasgenoot. Kijk je mee naar mijn dagboekverhaal van deze week?

wpid-img_20150816_144802.jpg

Zondag begon ik na een hardloopronde van 5km samen met mijn zusje (op skeelers) in het boek ‘Laat me jou zijn’ van Petra Kruijt. Het weer van die dag (regen, regen en nog eens regen) was precies goed om te lezen. Het is helaas alweer het laatste boek van de enorme stapel die ik had opgespaard het gehele jaar. Zo zonde als ineens alle verhalen op zijn!

wpid-2015-08-21-11.34.28-1.jpg.jpeg

Op zondag was het ook tijd om te barbecueën. Jup in de regen ja. Een vriendin van mama nodigden ons drieën samen met nog een gezin uit om te komen barbecueën. Het weer zat wat tegen maar de Hugo en het eten smaakten heel erg goed. Bovendien was het heel gezellig!

wpid-img_20150818_090323.jpg

Maandag ochtend was het weer eens tijd om uren te maken bij de AH. Daarna ging ik gelijk door naar een lief klasgenootje van het eerste leerjaar. Zij gaf een afscheidsfeestje omdat ze naar Nieuw Zeeland zou vertrekken voor stage. Samen met een ander klasgenootje uit het eerste leerjaar ging ik op bezoek en proostten we met een lekker wijntje op een goed verloop van de stages in zowel Nederland als aan de andere kant van de wereld. Op dit moment zit ze al aan de andere kant van de wereld en ik ben onwijs trots dat ze het gewoon maar even doet! Elke update en foto via snapchat maakt me reuze nieuwsgierig en ik ben heel benieuwd hoe het nu werkelijk is daar! Ik voelde me trouwens echt gelukkig toen ik op de terugweg was. Wat een eer om zo’n leuke meiden te hebben mogen leren kennen door mijn studie. Happy me!

wpid-2015-08-21-11.34.26-1.jpg.jpeg

Dinsdag was het tijd voor spelletjes met mijn zusje. We speelden mikado en vier op een rij voordat ik jawel, weer naar de AH vertrok.

wpid-2015-08-21-11.34.22-1.jpg.jpeg

Het is elke keer weer lastig om te kiezen wat ik ga eten bij de AH, de bami was nou niet echt ‘het je van het’ maar het fruit was daarentegen echt heerlijk! Werken van 12 tot sluit is trouwens niet echt mijn favoriete tijd, zo gaat echt heel je dag naar de knoppen.

wpid-2015-08-21-11.34.20-1.jpg.jpeg

Woensdagochtend ging ik weer een rondje hardlopen met mijn zusje. Ik liep de 5km hard en mijn zusje skeelerde langs me. Superknap dat ze gewoon zonder oefenen of trainen 5 km skeelert (én het was nog eens gezellig ook!)

wpid-2015-08-21-11.34.11-1.jpg.jpeg

Ondertussen werd er ook weer gewoon gewerkt die dag. In de kantine hebben we nu voortaan een moderne automaat staan waar ook chocomel uit komt. Mijn favoriet sinds twee weken! Oh en dat op mijn knokkel is een brandwond(je) wat ik dinsdag had opgelopen. Lang leven werken op de bakkerij…

wpid-2015-08-22-06.11.06-1.jpg.jpeg

Donderdag was deze week samen met vandaag de enige dag waarop geen uurtjes hoef te spenderen in de Albert Heijn. Tijd om de sleutel op te halen van mijn kamer in Amstelveen!

wpid-2015-08-21-11.34.18-1.jpg.jpeg

We hadden verwacht dat we er een keer met een poetsdoek overheen moesten doen en dan klaar waren om te shoppen en de kamer in te richten, nou niet dus. Het was zoals gezegd een échte studentenkamer en voor ons gevoel leek het alsof er in járen geen poetsdoek meer door heen was geweest, helaas ook geen swiffer of stofzuiger. Uiteindelijk hebben we er vier uur over gedaan om de kamer helemaal schoon te krijgen. Ook hebben we, toen we toch eenmaal bezig waren, een beetje van de kamer verbouwd, nu is het al bijna helemaal echt echt mijn kamer :D

wpid-img_20150821_121200.jpg

Om half 6 nog snel naar een aantal winkels om ten slotte kwart voor negen uitgeput de Ikea uit te lopen naar de auto. We snakten naar wat te eten aangezien we om 12 uur voor het laatst een boterhammetje hadden gegeten. We dumpten eenmaal terug op mijn kamer dan ook gauw de spullen en rolden het matras uit. Zo, op naar huis het was genoeg geweest voor vandaag!

wpid-2015-08-21-11.34.15-1.jpg.jpeg

Op de terugweg aten we nog gauw even bij de Mc. Mc Drive it iss! Oke, we hadden het liever niet gedaan maar er was niet veel anderen keus. Uiteindelijk waren we rond kwart voor 12 eindelijk thuis. Pfoe! Zware dag!

wpid-2015-08-21-11.34.13-1.jpg.jpeg

Op vrijdag was het echt stralend weer. Ik besloot even goed uit te slapen en genoot rond 11 uur van een heerlijk ontbijtje in de zon. Dat is voor mij echt het ultieme vakantie/zomergevoel!

wpid-2015-08-21-11.34.09-1.jpg.jpeg

Daarna was het weer tijd voor uren bij de AH, van 13u tot eind heb ik me weer vermaakt met vlees snijden en brood(jes) bakken. De pastasalade kip-bacon is trouwens echt lekker!

wpid-2015-08-22-09.43.06-1.jpg.jpeg

Op zaterdag was het weer tijd om te werken bij de AH, verrassend! Deze keer van 7 uur ’s ochtends tot 16 uur ’s middags. Tussen de middag hebben we altijd een uur pauze dus ik racete naar huis om daar nog heel even in de zon te zitten en te genieten van het heerlijke weer!

wpid-2015-08-22-08.07.01-2.jpg.jpeg

’s Avonds mocht ik genieten van heerlijk eten, drinken én was het nog steeds lekker weer. Perfect om het weekend in te luiden en te proosten op mijn aller laatste week voordat stage begint. Ik vind het gewoon nu al spannend!

Volgende week ziet er zo ongeveer hetzelfde uit, maandag en dinsdag werken, woensdag en donderdag gelukkig vrij om me voor te kunnen bereiden op mijn stage en nog even rust te nemen. Vrijdag en zaterdag weer werken en zondag de meeste spullen overhuizen naar mijn kamer in Amstelveen. Zoals je kunt lezen is dat nog steeds vrij druk. Hopelijk vind ik na volgende week zondag weer de tijd om al mijn artikels goed uit te werken. Ik zit vol van de ideeën maar zoals je kunt zien is het nu gewoon even té druk. Ik ben trouwens wel echt toe aan een vast ritme dus hopelijk kan ik jullie vanaf september weer verblijden met 4 artikels in de week! Maar goed, niet te hard van stapel lopen, we gaan het zien!

Liefs, Sophie

Wat deed jij afgelopen week? Is voor jou het ‘gewone’ leven weer begonnen?

14 comments

  1. Wat leuk dat je zusje en jij zo ver skeeleren samen! Je hebt nog een drukke week voor de boeg, hopelijk heb je genoeg tijd om ook nog even te genieten en te rusten voordat het schoolleven weer begint!

  2. Ah, ik werk ook op de bakkerij van de AH! Heel herkenbaar, die brandwondjes ;) Zo naar als je helemaal met je hand de oven in moet om de achterste bakplaat te pakken… Tof trouwens dat je zoveel gesport hebt, en inmiddels de 5 km loopt! Liefs!

  3. Wat een fijne week met veel mooie momenten! Je ziet er altijd stralend uit op je foto’s, hoe doe je dat toch haha! Het lijkt mij super leuk als je misschien een keer een artikel maakt met de boeken die je afgelopen tijd hebt gelezen. Hoeft geen uitgebreide review te zijn, maar gewoon wat jij wel of niet leuk vond aan het boek?! Zo kom ik (en vast ook anderen) ook weer aan nieuwe boeken die ik kan gaan lezen hihi :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge