Lief dagboek #63 – Geen vakantie dit jaar?


Zondag, het zonnetje schijnt en ik kruip voor de zevende dag op rij weer achter de computer. Oeps. Ik had graag een dagje zonder gewild, maar ook wilde ik graag een blogje online op maandag. Dus was de keuze snel gemaakt. Tijd om jullie weer mee te nemen in mijn digitale dagboek. Lees je mee?

Lief dagboek,

Ik zit er al een tijdje aan te denken, hoe overweldigend 2016 voor mij is geweest. Ik ging van de ene bestemming naar de andere, en maakte de meest toffe dingen mee. Het is bijna absurd als ik er zo over na denk. De maand januari woonde ik nog in Amsterdam en toen begon ik de smaak van het vliegen te pakken te krijgen. Eerst naar Valencia, een paar weken later naar Sevilla. Weer een tijdje later naar Tenerife, toen naar in Ibiza én als klapper op de vuurpijl, vier maanden in IJsland. Ongelofelijk dus, maar waar. En wat heb ik genoten, tijdens alle reizen weer. Het maakt me ook zo gelukkig dat dit jaar eigenlijk gewoon niet meer te overtreffen valt.

Nu zie ik weer mensen vertrekken, citytrips maken, plannen maken voor de zomer, etc. Mijn agenda is echter nog helemaal leeg wat betreft vakanties. Al begint het wel zo erg te kriebelen om er weer op uit te gaan. Ik merk vooral dat ik echt toe ben aan de zon, nu ik eigenlijk al vanaf augustus in een dikke jas te vinden ben. Een kleurtje zou het ook niet verkeerd doen ;-)

Voor de zomer durf ik eigenlijk niks te plannen, puur omdat, wanneer ik mijn scriptie niet in één keer haal, ik dan de tijd heb om deze te herkansen. Nou heb ik in mijn schoolcarrière nog nooit iets belangrijks, niet gehaald. *klopt af* Maar goed, je weet het nooit. Ik vind het nu een beetje eng. Je hoort zoveel mensen die het niet in één keer halen. Je zou het maar moeten herkansen, om wat voor reden dan ook, en dan wel twee vakanties geboekt hebben. Dan is ontspannen natuurlijk ook niet echt van toepassing en dat zou zonde zijn! Want laten we eerlijk zijn, reizen kost redelijk wat geld.

Met mam en mijn zusje ga ik eigenlijk tot nu toe ook nog ieder jaar op vakantie en nu voel ik me een beetje vervelend, nu ik niet zo goed weet wat ik moet doen. Mam wil altijd graag zekerheid, en die kan ik nu niet garanderen. Ook is het voor mam heel raar om ineens dan samen met mijn zusje alleen te gaan, wat ik ook wel weer kan begrijpen. Ik vind het bovendien ook helemaal niet erg om mee te gaan, want ik ben gewoon een lief hebber van vakantie. Het maakt in prinicpe niet uit of je me nu een all inclusive hotel zet of in een tentje op de camping. Ik ga graag mee! Dus ja, stel dat ik toch binnenkort besluit om wel te boeken met mam en Fleur, dan wordt het waarschijnlijk een relax vakantie in Malta. Dat eiland hebben we nog niet gehad, maar wel al lange tijd op het oog. We boeken eigenlijk sinds lange tijd al een relaxvakantie in een hotel met wat dagen waarop we het gebied/land verkennen. Heeft iemand toevallig tips voor een vakantie op dit eiland? Hopelijk komen ze zelfs nog van pas :D!

Het liefste zou ik met Martijn ook nog een citytrip maken in de lente en een mooie reis in de zomer. Eindelijk eens Europa uit, ik ben er klaar voor. Drie weken of langer weg met Martijn, dat lijkt me echt geweldig! Vooral sinds hij een week in IJsland is geweest, weet ik gewoon dat we beide ook kunnen genieten van een reis in plaats van een relaxvakantie. Maar misschien moet ik toch nog even geduldig zijn en pas boeken wanneer ik de verlossende woorden heb gehoord: Je hebt het gehaald. Kortom: Ik weet het niet zo goed. Daarnaast heb ik enorm geluk  met zo’n flexibele vriend die ook overal wel voor in is. Dus gelukkig kan ik hier nog even over nadenken en vinden we vast een oplossing!

Het is ook zo gek, nu ik erover na denk. Februari is vaak de maand waarin ik mijn vakanties voor de zomer wel vast heb staan. Of in ieder geval, bijna. Nu staat er gewoon nog niks op de agenda al kan ik niet wachten om toch nog ergens heen te gaan. Dat wordt dus extra hard knallen voor mijn scriptie en afstudeerstage zodat ik hopelijk tóch een vakantie kan boeken in 2017.

Voor nu blijf ik dus nog vooral even dromen van een aantal mooie reizen en wie weet, boek ik er toch eentje. Gewoon omdat het me zo gelukkig maakt. We gaan het zien.

Liefs, Sophie

Heb jij al een vakantie geboekt voor dit jaar?

7 comments

  1. Ik snap je twijfels heel goed, ik zou lekker je scriptie schrijven, helemaal focussen en als je het zeker weet genieten van je welverdiende vakantie!💕

    X Nathalie

  2. Jaaaaaaaa je moet echt naar Malta gaan hoor! Ik heb wel wat aanrades: Sliema is erg leuk om door rond te lopen, Valetta wat minder. In Valetta vind je minder leuke winkels, is het uitzicht op de zee wat minder en heb je minder leuke lunch tentjes. En je moet ook naar de Blue Lagoon gaan en naar Gozo. Ben ik niet geweest, maar schijnt heel erg tof te zijn! Oh, en in Valetta zit wel één leuk ijstentje: Amorino. Jemig, die ijs die ze daar verkopen is ZO lekker. Komt nog een artikel over op mijn blog haha :)
    Maaike schreef onlangs …CITYTRIP MALTA #1 – Heerlijk ontbijt & shoppen in Valetta

  3. Lastige situatie. Ik snap dat je niet te veel risico wilt nemen. Wij hebben ook nog geen vakantie gepland. Begin maart verwachten wij ons eerste kindje en ik denk dat we eerst maar eens aan die hele nieuwe situatie moeten wennen. Best lastig hoor, want we hadden wel een heel mooi aanbod gehad voor een vakantie. Maar ik weet gewoon niet of ik dat zo “snel” al zie zitten. We wachten het af en desnoods maar opzoek naar een last minute.

  4. Oh ik heb net dezelfde twijfels nu… Malta staat ook zeker al op m’n lijstje, maar ergens buiten europa waar zon is spreekt me ook zoveel aan!! Ik ben momenteel al aan het sparen voor een weide met een paard.. Maar eigenlijk zit ik op kot, dus het gaat niet zo gemakkelijk gaan… Geld uitgeven aan een reis of niet? Twijfels!! 😲 Ik zou graag WWOOF doen 😃 maar ik zoek nog iemand die mee wil 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge