Lief dagboek #61 – Bijna tijd voor een nieuw begin!


Nog maar één weekje en dan is het zover! Mijn leven gaat weer volledig op zijn kop en deze periode van mijn leven kan weer afgesloten worden. Wat kan ik me nog goed herinneren dat dit alles nog een ver-van-mijn-bed-show leek! Tijd om weer eventjes mijn gedachten de vrije loop te laten over dit artikel.

Lief dagboek,

Jeetje, de computer heb ik nog nooit met zoveel ergernis aan moeten zetten. Ik moet zeggen dat bloggen in 2017 mij echt anders is bevallen. Dit komt mede doordat vele taakjes die ik af wilde ronden deze periode allemaal op de computer waren. Ik ben hierdoor een soort afkeer blijven ontwikkelen van de computer. Een dagje zonder computer was dus ook écht heerlijk! Nu is dat ook bijna gelukt, maar goed. Morgen moet er natuurlijk wel een blogpost online dus daar gaan we dan ook gewoon voor.

Ik kan me nog zo goed herinneren toen die mail binnenkwam met daarin een bijlage waarop de landen verdeeld stonden onder de aangemelde studenten voor een minor in het buitenland. Ik was niet ingedeeld en dat vond ik echt heel erg! Ik had namelijk drie plaatsen opgegeven, 1. Madrid 2. Huelva 3. IJsland en niemand anders zat in Huelva en IJsland. Ik was dus nogal verontwaardigd en teleurgesteld dat ik niet ingedeeld was. Gelukkig kwam na één week(!) het verlossende mailtje. Ik was toch ingedeeld, bij IJsland! Jeetje, toen werd het ineens allemaal echt en vond ik het toch wel spannend worden. Het werd helemaal écht, toen ik aan het einde van de zomer mijn ontslag moest indienen bij de Albert Heijn. Daar heb ik toch echt met onwijs veel plezier gewerkt al die tijd en toen wist ik dat ik écht mijn leven op zijn kop ging zetten voor deze droom. De droom om voor langere tijd naar het buitenland te gaan werd werkelijkheid en was stiekem zo veel meer dan ik ooit had kunnen bedenken!

Dat ik gisteren met negen mensen over de hele wereld in een google hangout gesprek zat zegt genoeg. De band die we daar hebben opgebouwd is echt onbeschrijfelijk en zo tof! Ik heb nu gewoon vrienden wonen over de hele wereld! Het idee, dat ik iemand ken in Praag, Krakau, Salzburg, München, Finland en Singapore is echt heel apart! Natuurlijk heb ik er veel meer leren kennen maar met deze 10 heb ik toch wel echt nog veel contact. Bijna elke dag is onze groepsapp nog vol verhalen en ik hoop oprecht dat dit zo door kan blijven gaan. Naast goede vrienden, heb ik ook zoveel andere dingen overgehouden aan deze ervaring. Ik heb zoveel geleerd over de wereld, IJsland en genoten van de prachtige natuur. Ook heb ik nu nog eens trekjes uit IJsland. Zo zeg ik schijnbaar nog steeds heel vaak: ‘oh really!’ of ‘ oh my god’ met een Engels accentje, oeps!

Maar ja, aan alles komt een eind. De tijd is voorbijgevlogen in IJsland, maar eigenlijk ook thuis. Mijn vrije tijd zit er bijna op, want ik volgende week maandag ga ik beginnen met afstuderen! Dan worden het dagenlang achter een bureautje, máár wel met een goed doel. Zoveel mogelijk leren, sociale contacten op doen én uiteindelijk die diploma binnenslepen. Daar gaat het dan toch eigenlijk om.

Dus, nu is er nog één weekje over om te ratelen op dit toetsenbord en dan eindelijk na al dat gezeur (sorry), mijn verslag in te leveren over IJsland. Daarnaast hoop ik mijn fotoboek redelijk af te mogen ronden en de laatste IJsland filmpjes af te maken! Dan ben ik er helemaal klaar voor om volgende week maandag met een schone lei te beginnen!

Hopelijk krijg ik de laatste week dan ook de gewenste energie om dit allemaal waar te maken. Daarnaast moet ik ook écht mijn fotocamera weer onder het stof vandaan halen, want die heb ik al lang niet meer gebruikt voor mijn gevoel.

Liefs, Sophie

Vind jij het ook altijd fijn om met een schone lei te beginnen?

9 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge