Lief dagboek #57 – Een dipje?

wp-1482164743263.jpeg
Hallo hallo, ik weet het. Het artikel van vandaag is een dag ’te laat’. Maar opzich maakt dat niet zoveel uit want nu komt het gewoon op dinsdag online. Lees je weer mee in mijn online dagboek?

Deze week was alweer mijn tweede week in Nederland. Wat vliegt de tijd. Ik ben nog steeds niet helemaal gewend hier thuis en langzaamaan voel ik eigenlijk een beetje dat ik van dat hoogste puntje op de berg aan het lopen ben. Het gevoel van oneindig geluk lijkt wel een beetje voorbij te zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me niet meer helemaal geweldig voel. Ten eerste mis ik IJsland natuurlijk énorm. Ik had daar zoveel sociaal contact op een dag. Elke dag was het huis gevuld met mensen of ging ik wel bij iemand chillen met een kopje thee. Nu zit ik hier thuis en is iedereen maar aan het werk of op school. Daarnaast heb ik mijn baan opgezegd om naar IJsland te gaan en dus heb ik niet echt iets nuttigs te doen op een dag.

Nu heb ik natuurlijk wel genoeg karweitjes te doen, ligt er nog een berg aan IJsland materiaal te wachten tot er iets mee gedaan wordt (lees: ontelbaar veel video’s en foto’s) en heb ik nog een portfolio te maken van twintig kantjes vol onzinnigheid. Maar toch, alles van dit is op de computer en ik vind het helemaal niet leuk om de hele dag achter de computer te zitten. Vooral niet nu ik in IJsland bijna geen computer, tv of telefoon heb gezien.

Gelukkig is een vriendinnetje gisteren thuis gekomen van Schotland en heeft zij nu dus ook vrij als ze niet hoeft te werken. Het welkom was trouwens wel echt heel tof gisteren! Haar familie was naar Amsterdam gegaan om haar op te halen en daarna kwam er nog meer familie thuis om haar te verrassen. Er werden heerlijke Nederlandse dingen geserveerd en stiekem was ik ook gewoon super blij voor Veerle dat ze zo’n welkom mocht krijgen! :) Dat is toch gewoon enorm fijn thuiskomen.

Ook kerst staat weer voor de deur en hierdoor heb ik afgelopen week dus mezelf ook kunnen vermaken door ons huis kerst-ready te maken en de kerstboom op te zetten en op te tuigen bij mijn oma. Deze week heb ik voor het eerst weer wat nuttige dingen op de planning staan. Of in ieder geval, buiten de deur! De kerstvakantie betekent ook dat ik weer meer mensen ga zien en dat ik me dus hopelijk niet zo hoef te vervelen. Er is genoeg te doen maar ik merk toch wel dat ik IJsland zo erg mis door de contacten.  Afgelopen weekend heb ik nog geskyped met mijn huisgenootjes en daardoor mis ik ze nu eigenlijk nog meer! Maar goed, alles gaat door, en ik ook! Vandaag ga ik mijn toekomstige stage bedrijf bezoeken en daar heb ik onwijs veel zin in. Ik ben er klaar voor om weer nuttige dingen te doen :D

Liefs, Sophie

Hoe is het met jou?

6 comments

  1. Ik kan me heel goed voorstellen dat je een dipje hebt! Ik herken dat ook van toen ik net terug kwam uit Istanbul: de eerste week was geweldig en ik was heel blij om weer thuis te zijn. Maar langzaamaan begon ik Istanbul zo te missen. Ik woonde daar met 12 mensen samen en was nooit alleen… Tja, dan is echt wel even lastig om ineens alleen thuis te zijn. Ik moet zeggen dat ik nog elke dag aan Istanbul denk en de geweldige tijd daar (terwijl het al bijna 2 jaar geleden is dat ik ging!) Maar het blijft wel een hele mooie herinnering die je kunt koesteren. Veel succes bij je stagebedrijf vandaag! Liefs, Nicole

  2. Ik heb hetzelfde voor.. Niet helemaal.. Want ik moet nog wachten om op uitwisseling te gaan. Ik zit in m’n eerste jaar. Maar tijdens de examens is het enkel op de pc zitten en m’n ogen worden er zo moe van! Bovendien slaap ik zeer slecht.. Maar ik probeer me toch te concentreren! En honger dat ik heb! Ik ga zo verdikt zijn 😩 maar succes nog met de examens!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge