Lief dagboek #45 – Een weekend vol liefde

2016-06-05-09.16.16-1.jpg.jpeg
Het moeilijkste weekend van juni stond afgelopen vrijdag nog op het punt van beginnen en is nu alweer tot zijn eind. Geleefd hebben wij het weekend doorgebracht. Vandaag vertel ik je hoe het weekend voor mij is geweest, lees je mee?

Lief dagboek,

Dit weekend zou mijn papa 50 jaar worden. Een mijlpaal in het leven. Helaas heeft hij die leeftijd nooit mogen bereiken. Zoals ik al vertelde in het artikel van vorige week was deze dag dubbel zo moeilijk omdat mijn papa een tweeling is.

Anders dan verwacht zat dit weekend vol met liefde. We zijn overspoeld met bloemen en dat geeft echt een enorm rijk gevoel. De deurbel heeft verschillende keren geklonken en alle bezoekjes waren zo ontzettend fijn. ’s Ochtends hebben we samen met de buurman en mijn oom papa een plekje gegeven (waar ik je gauw meer over vertel). Daarna is er eigenlijk de hele morgen bezoek geweest en dat blijft bijzonder. De mooiste bloemstukken werden gebracht en na de lunch begon het zonnetje door te breken en werd het heerlijk warm. ’s Middags kwamen mijn oom en zijn gezin en mijn tante. De binnenkomst was even heftig omdat het ons allemaal toch onverwacht hoog zat. Een iemand die ’s avonds een feest geeft (o.a.) ter ere van zijn 50e verjaardag en iemand die er niet meer bij kan zijn en geen feest kan geven. De tranen en de knuffels waren ook op ieder zijn eigen manier fijn. We hebben de hele middag buiten in het zonnetje gezeten en moesten aan het einde van de middag vluchten naar de overkapping voor een stortbui. Dit alles namen we zoals het was en werd op de een of andere manier toch omringd met liefde.

’s Avonds was het feest van mijn (peet)oom. Afgelopen vrijdag vertelde ik jullie nog dat ik echt niet wist wat ik moest geven, gelukkig heb ik de eigenschap altijd het beste te presteren onder druk en zo had ik zaterdagavond toch nog een leuk cadeautje (al zeg ik het zelf haha). Ik schreef 50 dingen op die je kan doen zodra je 50 bent geworden. Van de grootste onzin tot serieuze dingen. Daarbij stelde ik een pakketje samen waarin voorwerpen zaten waarover ik had geschreven. Ik ben stiekem wel benieuwd wat hij er van vond. Het feest daarentegen was echt heel moeilijk voor mij, de confrontatie was overal en het was dubbel zo vermoeiend om te blijven lachen. Toch wel fijn dat er een paar mensen naar ons toe kwamen om te vragen hoe het ging.

Zondag was ook een hele fijne dag. Wat was het heerlijk weer zeg! De zondag begon met een pot hockey die gewonnen werd met 7-1! Top begin van de dag, helemaal omdat ik ook nog heb gescoord. Voor papa natuurlijk ;-) Daarna was het tijd voor nog meer verrassingen. Zaterdag verraste mijn zusje en ik mama al met een mooie pot waarin 50 fijne, mooie en leuke herinneringen aan papa zaten. Ik wilde namelijk toch iets geven aan mama op deze dag. Op zondag kwam er echter nog een grotere verassing. Zonder dat mam het wist had ik geregeld dat de hele buurt langs zou komen voor papa’s verjaardag. De buurt waarin we wonen is al jaren heel hecht en al die fijne mensen kunnen dan ook niet ontbreken in dit weekend. Mam wist van niks en ineens stond de hele buurt op de stoep. Zo fijn en lief dat bijna iedereen is gekomen. Mam heeft wel tien keer verteld hoe fijn ze het vond. Daar doe je het dan toch voor. Dat zelfs de buurt het fijn vond was natuurlijk dubbel zo fijn! Ik hoop dat je trots op me bent pap.

En zo stond het weekend spontaan in teken van heel veel liefde en zonneschijn. Lieve papa, hopelijk heb je gezien welke lieve mensen nog steeds vaak aan jou denken. Zo’n weekend als deze laat ons weer zien dat we niet de enige zijn die je missen, dat is een fijn gevoel <3

Liefs, Sophie

5 comments

  1. Fijn dat je toch op tijd een leuk cadeautje hebt gevonden voor je peetoom. Proficiat met het winnen van de hockey wedstrijd en je doelpunt! Wat heb je dat leuk geregeld voor je mama. Je papa zal zeker trots op je zijn.
    Kaylee Joosten schreef onlangs …Music is Life #14

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge