Lief dagboek #43 – Een bijzonder cadeau!

2016-05-22-11.02.11-1.jpg.jpeg

Maandag, tijd voor een ‘lief dagboek’ verhaal. Vorige week had ik er helaas geen tijd voor om iets te schrijven maar hopelijk hebben jullie wel genoten van mijn Valencia vlogs :) Voor nu weer gewoon de vaste rubriek!
Lief dagboek,

Vandaag, nu ik dit typ, is het zondag. Oma viert vandaag samen met de familie haar 75ste verjaardag. Na maanden bezig zijn met haar cadeau hoop ik écht oprecht dat ze het heel mooi gaat vinden. Ik ben namelijk al die tijd al bezig geweest met een fotoboek van mijn oma’s leven. Heel erg bijzonder dus! Ik heb enorm veel foto’s verzameld van de gehele familie en heb deze allemaal gebundeld in een album. Zo heb ik zelfs foto’s van vroeger kunnen toevoegen en heeft oma vanaf vandaag een boek over haar leven. 118 pagina’s vol met mooie herinneringen zoals de geboorte van alle kleinkinderen, de sinterklaasavonden, dagjes weg, etc. Ook zitten er een aantal minder mooie herinneringen tussen zoals het overlijden van opa en papa. Dingen die zeker niet mogen worden vergeten in het leven van oma en waar ik toch geprobeerd heb er een positieve draai aan te geven. We mogen namelijk dankbaar zijn dat we al deze mooie herinneringen hebben mogen maken met deze personen. Stiekem ben ik namelijk ook hartstikke trots dat ze nog zo door het leven gaat ondanks het verlies van twee personen die heel dicht bij haar staan. Zoveel bewondering voor haar! Met dit fotoboek hoop ik dan ook dat ze ook zelf in ziet hoe trots wij op haar zijn. Fingers crossed dus voor als ik het straks ga geven! Ik heb er in ieder geval heeeeeel veel liefde en tijd in gestoken.

Daarnaast is deze dag natuurlijk ook weer extra moeilijk. Papa had er bij moeten zijn. Papa hoorde er bij. Het deed dan ook extra pijn om op de kaart te schrijven dat we er vandaag een leuke avond van gaan maken met z’n allen. We zijn niet met z’n allen… Vooral omdat deze oma de mama van papa is doet het extra pijn. Ook tijdens het maken van het fotoboek heb ik echt even tranen met tuiten gehuild toen ik de pagina aan het maken was van papa’s overlijden. Het kwam er gewoon weer even allemaal uit na lange tijd.

Maar goed, het leven gaat door en wij ook. Ik maak me nog snel even klaar en ga dan naar oma. Papa zal er vast ook bij zijn. In ieder geval in mijn hoofd, net als die in van mijn mama en zusje en vast ook in die van oma. Alvast gefeliciteerd oma.

Stiekem had ik toch nog wat tijd toen ik thuis kwam van het uiteten en ik kan jullie vertellen dat oma er heel erg blij mee is! Het mooiste cadeau wat ze ooit kon krijgen heeft ze verschillende keren gezegd! Je snapt dat ik helemaal gelukkig ben. Daarbij heb ik ook nog van twee tantes wat leuks en lekkers gekregen voor alle uren werk, echt onwijs lief want dat had natuurlijk helemaal niet gehoeven! Ik ga moe maar voldaan slapen :)

Liefs, Sophie
Wat is het meest bijzondere cadeau dat jij ooit hebt gegeven of gekregen?

9 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge