Lief dagboek #3 – opruimen, er tussen uit en afscheid van zusje

1-20150705_193856 (2)

Een nieuwe naam voor deze rubriek! Ik vond ‘zomerfoto’s’ toch niet helemaal de juiste benaming voor het artikel op de zondag. Nadat ik alle pagina’s op mijn blog + mijn layout had bijgewerkt wist ik ineens hoe ik het wél wilde noemen. Een rubriek waarin ik zowel foto’s als tekst kwijt kan! Zo heb ik stiekem al bedacht dat ik deze rubriek na de zomervakantie naar de maandag ga verplaatsen als ‘extra artikel’. Zo kan ik altijd één keer per week mijn hart luchten of vertellen wat ik zoal heb gedaan met evt. foto’s! Zo is het niet helemaal de 4838102039ste diary op een blog :) Deze zomervakantie houd ik er nog even lekker veel foto’s in omdat ik het zelf altijd heerlijk vind om foto’s te kijken van anderen! (of ben ik de enige?) Kijk je mee naar mijn week?

image

Op zondag vroeg mijn tante ons mee om wat te gaan doen met opa en oma. Dit resulteerde in een middagje naar België voor een kopje koffie/thee en gebak! Op de terugweg reden we langs het dorp waar mijn opa vroeger gewoond heeft. Hij vertelde vol enthousiasme over de ‘plak’ en de ‘boomgaard’. Ik vind het altijd echt enorm leuk om mensen te zien die met passie vertellen, daar kan ik van genieten.

image

Mijn vriend was ook meegeweest en dus konden we ’s avonds eindelijk weer eens een wereldgerecht van Knorr eten! Die hoeveelheid is altijd zo groot en kunnen we nooit op met zijn drie. Dat is soms wel confronterend aangezien al die pakken in de kelder staan te wachten om ooit eens met vier personen te worden opgegeten. Voor nu moet mijn vriend maar extra vaak komen eten :)

image

Op maandag was ik er dan eindelijk klaar voor en heb ik de hele ochtend en middag gepuzzeld aan mijn blog! Dankzij Anne en Ines heb ik er echt helemaal kunnen maken wat ik in gedachten had! Zelf heb ik mijn header in elkaar geknutseld en met de echte technische dingen hebben zij mij de aanwijzingen gegeven waar ik moest zijn om dingen aan te passen. Er ging een wereld voor me open toen ik zag wat je eigenlijk allemaal wel niet kan aanpassen!

image

Dinsdag hielden mam en ik onze laatste opruimdag beneden. Inmiddels is onze keuken helemaal onder handen genomen en is al het onnodige uit de kastjes verdwenen. Ik vond deze toffe winx pleister. Hoe cool! Ik was vroeger echt fan van dit programma haha!

image

Afgelopen maandag voelde ik mezelf ineens zo slecht en treurig. Ik miste mijn papa ineens weer enorm. Toen er op dinsdagavond dus een bioscoopavondje gepland stond met twee vriendinnen vond ik dat niet eens zo erg! Ik was echt toe aan afleiding! We kletsten eerst over alle leuke dingen en daarna even over papa. Zo fijn dat dit allemaal aan bod kan komen en dat zij zoveel vragen. Dat voelt onwijs fijn.

image

Woensdag was mijn kamer aan de beurt. Het opruimen kwam ondertussen echt mijn neus uit maar ik moest en zou even doorzetten. Het was tijd om alle aantekeningen van de afgelopen twee jaar te ordenen in een map en weg te gooien wat weg mag. Toen ik echter nog een blaadje in de map moest stoppen klikte de map ineens los en lagen alle blaadjes op de grond. Ik zat er toen echt even helemaal doorheen. Het missen van pap vond ik vreselijk en dan ook nog is die rotmap die uit elkaar puilt van de blaadjes. Gelukkig wist mam me te kalmeren en hielp ze mee om alles weer netjes te ordenen in een grotere map. Thanks mam <3

image

Donderdag begon het zonnetje weer te schijnen en was ik na het wassen van de auto te vinden in de tuin met een nieuw boek!

image

Mijn vriend was bezig met mannenklusjes bij ons huis en toen hij ook klaar was genoten we van een ijsje! Soms zijn kleine ijsjes net zo lekker als het warm is!

image

Donderdag was het ook afscheidsavond van mijn zusje. Ze deden vele optredens en haalde herinneringen op met de klas. Leuk ook om alle leraren weer eens te spreken van de basisschool. Vele waren verbaasd dat ik alweer naar het derde ga van het HBO. Hihi, time flies!

image

Vrijdag was het alweer zo’n prachtig weer. Nadat mijn zusje was uitgezwaaid door de gehele school had ik een middagje vrij. Ik genoot van de zon met een nectarine. Mijn favoriete zomerfruit denk ik wel ná meloen. Ook keek ik de documentaire terug van de MH17. Vind het best interessant hoe verschillende nabestaande met het verlies omgaan. Het was net als de andere drie afleveringen erg mooi en verhelderend!

image

Mijn zusje is dus nu officieel basisschool af! Oh en zien jullie die drie lelijke blauw/paarsige vlekken!? Mijn telefoon vertoont deze ineens tijdens het maken van een foto. Heel vervelend en ik ga er na de vakantie meteen mee terug naar de winkel.

image

’s Avonds nodigde ik mijn oom, tante en nichtjes uit om samen te genieten van het heerlijke weer op vrijdag. Ze bleven een hele tijd zitten en hebben fijn gekletst. Ik houd van lange warme zomeravonden met een lekker drankje, wat te eten en kaarsjes!

Liefs, Sophie

Wat deed jij deze week? Wat is jou favoriete drankje op een zomerse avond? Wat vind je van mijn nieuwe lay-out? 

18 comments

 1. De openheid waarmee je je verdriet deelt vind ik zó bewonderenswaardig.. Heel logisch dat er slechte dagen tussen zitten. Verder heb je volgens mij een hele leuke week gehad. Fijn!

 2. Leuk geschreven en fijn dat je zulke vriendinnen hebt waar mee je over van alles kan spreken!! Die vlekjes in je telefoon zouden best van de zon kunnen komen. Een vriendin van mij had nog geen vijf minuten haar telefoon op een tafeltje gelegd, pakte het en toen zaten er ook van die vlekjes… Weet niet of je een iPhone hebt? Of

 3. Je lay out is zo leuk nu! Goed dat je alles ook gelijk hebt opgefrist. Ik vind dit een leuke naam voor je diary. Wat betreft het plaatsen ervan, probeer gewoon even uit wat en hoe jij fijn vindt en dan zie je vanzelf wat het beste werkt :)

 4. Fijne foto’s! Je layout is prachtig geworden! Niet elke dag kan een goede dag zijn. Ik snap heel goed dat je er af en toe helemaal doorheen kan zitten door het gemis.

 5. Spannend voor je zusje, na de zomer naar de middelbare. Wat stom van die paarse vlekken bij de camera van je telefoon. Geniet van je zondag! X

 6. Het boek Leef heb ik ook al een tijdje liggen. Ik ben echt heel slecht in het lezen van boeken, dus ik ben nog niet zo ver. Wel ben ik vastberaden om hem als ik op vakantie ben uit te lezen. Tot nu toe vind ik het een erg mooi boek :).

 7. Wat vervelend dat je je vader zo miste, ik wens je veel sterkte! En echt fijn dat je zulke lieve vriendinnen heb.
  Ik vind die tweede foto bij de boom echt mooi! Waar heb je dat shirtje gekocht?

 8. Wat is je lay-out en header mooi geworden! Het boek Leef heb ook een tijd terug gelezen, vond het erg mooi. Fijn dat je met je vriendinnen over je vader kan praten.

 9. Je layout is echt prachtig en je header past gewoon precies bij jou <3 Wat vervelend dat je een iets mindere week had, gelukkig hebben je naasten je wel ongelooflijk veel steun geboden: dat vind ik echt prachtig om te zien! Leuke nieuwe rubriek trouwens, is inderdaad weer eens wat anders hihi. Kijk nu al uit naar je mooie foto's en prachtige verhalen. X

 10. Ik vind het ook heerlijk om gewoon relaxed foto’s te kijken. Wat naar dat je er af en toe zo doorheen zit, maar zo te horen heb je gelukkig goede vriendinnen waarbij je terecht kan. Ik vind het sowieso heel knap van je dat je zo over je verdriet kan praten! Verder had je volgens mij wel een chille week. :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge