Lief dagboek #28 Instagram dipje

demooistesteraandehemel
En toen was het stil en bleef het stil. Een hele week lang. Een dipje, ik wist gewoon even niet meer wat ik moest delen. Wat is nu goed en wat is nu fout? Instagram, een geweldig iets als je het mij vraagt. Mits je niet een black-out krijgt, zoals ik.

Lief dagboek,

Vandaag een hele gekke totaal onzinnige post. Ik kan er niets aan doen, maar soms moet je gewoon van zulk soort dingen kwijt.

Toen iedereen dolgelukkig zijn of haar top 9 instagram foto’s deelden met behulp van een site was ook mijn nieuwsgierigheid gewekt. Vol enthousiasme dacht ik ook eventjes mijn best nine te laten zien aan de rest van de wereld. Hoe leuk dat zo’n site voor je bekijkt welke foto’s het nu eigenlijk het beste hebben ‘gedaan’ bij je volgers. Mijn enthousiasme had jammer genoeg gauw plaats gemaakt voor onzekerheid toen ik zag dat mijn best nine wel heeeel erg veel selfies bevat. Oeps! (mijn zusje vond het trouwens wél leuk dat ze zo ‘populair’ is op instagram haha!)

Deze onzekerheid uitte zich doordat ik mezelf verbannen had om nog langer selfies te plaatsen. Dit resulteerde in een totale blackout. Wat moet ik dán delen!? #hopelozesituatie

Het feit dat ik in het donker mijn kamer verlaat en in het donker mijn kamer weer binnen kom helpt hier natuurlijk niet echt aan mee. Daarbij doe ik in het weekend nou ik niet zoveel onwijs spannende dingen en heb ik een mega fotogeniek huis met van die geweldig gedecoreerde hoekjes zoals je wel vaker ziet.

Had ik eerst ideeën in overload en moest ik foto’s  bewaren om op een later moment te delen, zit ik nu ineens in een dip en lijken al mijn foto’s niet geschikt. Ik heb geen strakke witte instagramfeed, maar probeer het vaak wel in een soort sfeertje te houden. Bont, gezellig, kleurrijk en met een tintje van het seizoen. Zo zag je in de zomer heel veel blauw voorbij komen en kleurde in de herfst mijn feed lichtelijk goud/geel. Nu ben ik echter het spoor bijster en heb ik geen flauw idee met welke kleuren ik werk en vind ik het maar een rommeltje. Niet leuk :(

Misschien komt het dipje ook wel door snapchat, foto’s van snapchat hoeven niet scherp, leuk en fantastisch te zijn. Stom, wazig en verkeerde belichting zijn daarbij helemaal niet erg. Ik moet trouwens zeggen dat ik snapchat stiekem ook wel heel leuk vind, maar ik durf nog niet echt filmpjes te maken aangezien mijn omgeving me dan denk ik een beetje gek gaat vinden.

Oh en eigenlijk ook wat gênant, dat ik me hiermee bezig houd. Want eigenlijk gaat het er vooral om dat je post waar je zelf achter staat. Het is meer de sociale druk dat mensen verwachten dat je toch wel een aantal/ één keer per week iets deelt. (Zou ik ook verwachten van al die andere die ik volg namelijk ;-)).

Maar goed, tevens een verklaring voor mijn tijdelijke stilte op instagram. Ik kom er vast wel overheen ;-)  Tot die tijd vind je met name op snapchat: sophie-1108 (zie ik je daar!?)

Liefs, Sophie

Mocht je me ondanks mijn tijdelijke afwezigheid toch graag volgen op instagram, dan kan dat hier :)

 

8 comments

  1. Bij mijn best nine stonden ook verdacht veel foto’s van mezelf, hoewel ik toch juist best wel veel foto’s plaats met een ander soort foto. Je komt vanzelf wel weer over je dipje heen, je hoeft ook niet continu iets te plaatsen. :)

  2. Herken het helemaal meis, de afgelopen weken had ik ook even een dipje. Maar je hoeft natuurlijk niets te plaatsen als het even niet lukt. Het komt vanzelf weer terug :) Enne.. Snapchat maakt het inderdaad wel lastiger omdat het zo laagdrempelig is :)

  3. Dipjes happen! no worries, komt vast wel weer goed ;) Grappig dat je zusje het wel leuk vond hihi. Mooie nieuwe header trouwens hierboven, leuke/mooie verbetering!

  4. Heel normaal dat je er onzeker van wordt, ik vind Instagram sowieso een gevaarlijke social media (ookal ben ik er gek op!). Alles moet op de een of andere manier perfect zijn terwijl je op Snap gewoon jezelf kan zijn naar andere.. Je nine best van 2015 zijn acht prachtige selfie’s, misschien helpt het je niks maar ik vind het hele mooie/leuke foto’s waar je absoluut niet onzeker over hoeft te zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge