Lief dagboek #24 – Het leven valt niet te plannen

Processed with VSCO with a6 preset
Begin januari schreef ik een artikel over 2015. In dat artikel schreef ik over mijn verwachtingen van het jaar, mijn doelen en mijn wensen. Nou ik kan je alvast vertellen, het jaar is niet helemaal gelopen zoals ik had verwacht. Vandaag blik ik in mijn dagboek terug op 2015.

Lief dagboek,

Wat vliegt de tijd! (roep ik alweer). Kunnen jullie geloven dat we volgende week alweer aan het uitbuiken zijn van het uitgebreide kerstdiner? Oh én nog gekker, over twee weken zitten we alweer in het nieuwe jaar!? Maar goed, het naderen van het nieuwe jaar vraagt om een terugblik van het oude jaar.

Mijn eerste doel voor 2015 was al mijn tentamens halen. Dit is helaas niet in één keer gelukt. Het begin van het nieuwe jaar viel mij zo ontzettend zwaar, ik kon alleen maar aan papa denken en aan alles wat we hebben moeten doorstaan. Gelukkig heb ik zelf wel alles gehaald uiteindelijk op één opdracht na. Deze groepsopdracht heb ik inmiddels alweer opnieuw gemaakt samen met iemand van de groep. Hopelijk kan ik dan nu ook het tweede jaar afsluiten!

Naast het halen van mijn tentamens wilde ik gezonder gaan eten. Nou, ik weet niet waar ik was met mijn hoofd toen ik dit doel opschreef. Dit is dus echt niks voor mij en ik kan jullie vertellen, ik heb me er niet bewust aan gehouden. Ik ben aan het genieten van het leven en daar hoort voor mij ook eten bij (sorry not sorry).  Ook schreef ik op dat er vele leuke tv programma’s op tv kwamen en ik kan dan ook zeggen dat ik inderdaad vele uren voor de tv heb doorgebracht.

Ook schreef ik over Brighton, de studiereis van mijn opleiding. Het is uiteindelijk een zware reis geworden (emotioneel gezien), maar ik heb daar ook kunnen genieten gelukkig! De week na deze studiereis was het zover.  Papa’s sterfdag kwam voor de eerste keer op onze agenda. Het was heel fijn dat ik die dag vrij kon hebben van school en dat er veel bezoek kwam op deze dag. Ik heb dit jaar enorm veel stil gestaan bij papa en dat is iets wat niet snel weg zal gaan.

Ik wist wel al te vertellen dat ik maar een half jaar op het hockeyveld zou staan, daarnaast wilde ik reizen met mijn moeder en zusje en daarnaast ook met mijn vriend. De zomervakantie zat toch iets anders in elkaar met een weekendje weg naar Zandvoort met mijn vriend, naar Mallorca met mijn moeder en zusje en naar Parijs met twee schatten van meiden! Een reis meer dan verwacht dus zelfs!

Als ik nu de rest van mijn lijstje moet geloven zou ik nu in Engeland zitten. Dat is alleen niet helemaal uitgekomen. Zo gaf ik geen afscheidsfeest op mijn verjaardag en heb ik geen stage in het buitenland. Ik zag mezelf al elke dag bloggen/vloggen in het buitenland maar in plaats daarvan vermaak ik me nu prima in Amsterdam! Ook niet verkeerd!

Zoals je kan zien, het is niet helemaal geworden zoals ik had gedacht. Gelukkig niet erg want ik heb mijn weg gevonden.

Ik eindigde het artikel met: 2015 wordt het jaar waarin ik mezelf heel erg ga tegenkomen en de strijd aan moet gaan om met alles om te gaan. 2015 wordt mijn jaar, waarin ik me ga ontwikkelen en ga genieten van alles wat op mijn pad komt. Want pap, zoals jij altijd zei: “Nu kan het nog!”

En hierin had ik wel helemaal gelijk, 2015 was uiteindelijk na een heel moeilijk begin toch mijn jaar!

De les die ik hieruit heb geleerd, het leven valt niet te plannen en soms is dat helemaal niet erg! Carpe diem!

Liefs, Sophie

7 comments

  1. Ondanks dat je niet al je doelen hebt behaald ben je als mens wel weer gegroeid en sterker geworden. Op naar 2016 want zonder twijfel vast een mooi jaar voor je gaat worden! X

  2. Mooi geschreven Sophie. Het leven valt inderdaad niet altijd te plannen, maar ergens is dat ook wel het mooie eraan. Je gaat je weg en ziet waar je uitkomt. Ondanks dat niet alles volgens plan gelopen is, ben ik blij dat het toch een goed jaar voor jou geweest is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge