Lief dagboek #18 – Update: mijn gezondheid

wpid-2015-11-08-10.39.20-1.jpg.jpeg
Het is alweer zondag en dus tijd voor mijn rubriek ‘lief dagboek’. Deze keer heb ik jullie heel wat uit te leggen over hoe het nu met mij gaat en heb ik natuurlijk weer een liedje van deze week. Lees je mee?

Lief dagboek,

Oeps, gisteren kwam er een artikel online en dat heeft een reden. Sinds een maand heb ik last van ontstoken ogen. Het is begonnen op de dag van het NSMBL festival en sindsdien heb ik er last van. Aangezien ik nu van maandag tot vrijdag in Amsterdam zit heb ik niet de mogelijkheid om naar de dokter te gaan door de week. Hierdoor ben ik op goed geluk veel te vroeg weer lenzen gaan dragen (bleek achteraf). Toen ik voor de eerste keer weer maandlenzen ging dragen voelde ik mijn ogen weer opnieuw pijn doen. Toen ik de dag na mama’s verjaardag nog even in mijn dorp was besloot ik dan ook naar de dokter te gaan. Daar werd mij verteld dat het een allergische reactie zou zijn van een bepaalde lucht, op mijn stage of in mijn kamer in Amstelveen. Deze diagnose was behoorlijk slikken aangezien ik op deze plekken nog tot februari te vinden ben. Na gebruik van de voorgeschreven medicijnen werden de klachten alleen maar erger. Ik belde de dokter en kreeg een ander middeltje wat ik op kon halen in een apotheek in Amstelveen. Toen ook dit middel de klachten alleen maar erger maakte besloot ik afgelopen zaterdag naar de huisartsenpost te gaan. Hier hebben ze gekeken of er geen beschadigingen zaten op mijn oog zelf. Gelukkig was dit niet het geval! Wel was het nog steeds ontstoken en ben ik met antibiotica en het advies om zo min mogelijk met beeldschermen bezig te zijn weer naar huis gegaan.

Zo min mogelijk computer, tv en telefoon is nog een lastige als je dagelijks van 9 tot 5 achter een computer te vinden bent en een blog bijhoudt. Maar dit is dus de reden dat er gisteren even geen artikel online kwam. Even mijn ogen rust geven. Gelukkig zijn de vooruitzichten positief en ga ik aan het einde van de week opnieuw naar de dokter om te kijken of de antibiotica heeft geholpen. Ik kan dus nu ook niet beloven dat er woensdag en vrijdag een artikel online komt. Ik wil namelijk heeeel graag dat het gaat herstellen. Ik heb het nu wel weer gehad om make-up loos en met een bril rond te lopen. Het was nu niet echt de bedoeling om mezelf op deze manier te vertonen op stage. Ik denk dat dat ook een van de redenen was dat ik vorige week even alles kwijt moest over mijn onzekerheid.

Nu ga ik gauw mijn laptop afsluiten en slapen. Dat zal ook zeker meehelpen met het herstel!

Liefs, Sophie

Ik kwam in mijn discover weekly lijst op spotify ineens weer een nummer tegen wat ik eerst heel vaak luisterde, namelijk: ‘Bonfire heart – James Blunt’. Ik kan weer helemaal genieten van het nummer op dit moment. Ik krijg hiervan dus echt zin om bij een vuurtje te zitten met marshmallows, lekker eten en gezellige lieve mensen om me heen. Kom je ook?

15 comments

  1. Wat ontzettend vervelend! Ik weet wel een beetje hoe je je voelt, want ik had eerst ook heel vaak oogontstekingen. Ik heb toen andere lenzen + vloeistof gekregen, want ik bleek daar niet goed op te reageren. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt en de ontsteking weggaat. Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge