Leven uit een koffer, hoe is dat?


Leven uit een koffer, of nou ja, misschien twee dan. Toen ik naar IJsland vertrok moest mijn hele ‘hebben en houden’ mee in twee koffers én een rugzak. Nou hoor ik je denken, dat moet toch wel lukken? Dat klopt, want de meeste hadden gewoon maar één koffer bij. Hoe ze het allemaal in die koffer hebben gekregen was mij een raadsel. Maar hoe is dat eigenlijk? Leven uit een koffer. Ik vertel je er vandaag over!

Ik heb het natuurlijk over mijn periode in IJsland. Vorig jaar ben ik 111 dagen lang in IJsland geweest (augustus t/m december). Na een snelle check tijdens het boeken van de vliegtickets zag ik dat het veel goedkoper was om twee koffers in te checken in plaats van een paar kilo overgewicht. De koffers mochten ieder 20 kilo wegen én dat was een hele uitdaging kan ik je vertellen. Naar IJsland vertrek je natuurlijk niet met een korte broek, slippertjes en een bikini. Die zaten ook wel in de koffer, maar daarbij moest er plaats zijn voor dikke truien, winterjas en stevige schoenen. Ook ging ik van zomer naar winter, wat er voor zorgt dat je in principe voor twee seizoenen kleding mee moet nemen. Nou is de zomer in IJsland (met temperaturen rond de 17 graden) te vergelijk met de nazomer/herfst hier in Nederland, dus was het uiteindelijk alleen het gewicht wat het lastig maakte. Zo’n skijas is namelijk veel zwaarder dan een zomerjasje ;-)

Daarbij wist ik dat ik in ’the middle of nowhere’ kwam te wonen en dus moesten ook dingen mee als een dekbedovertrek, handdoeken, shampoo. Je begrijpt dat er niet veel ruimte was en dat ik echt met open mond stond te kijken hoe de rest dit alles in één koffer van 20 kilo had gekregen. (Gelukkig waren er ook mensen met drie koffers, wat mij niet helemaal een heel slecht gevoel gaf haha ;-))

Ik moest er behoorlijk aan wennen dat dit geen vakantie was en dat ik niet alles netjes opgevouwen in mijn koffer kon laten zitten. Het is natuurlijk totaal onhandig om twee koffers op de vloer in je kamer neer te leggen voor drie maanden. Dat besef kwam bij mij ook nadat ik de eerste nacht mijn pyjama moest vinden in één van de twee koffers. Waar had ik die ook alweer gestopt? De volgende dag besloot ik dan ook maar om toch de kast te gebruiken in mijn kamer om alle kleding en andere spullen een plekje te geven.

Maar, hoe is dat nou, leven uit een koffer?

Een aantal dingen kwamen regelmatig naar voren, waardoor leven uit een koffer stiekem wel grappig was. Je maakt namelijk combinaties die je thuis nooit zou dragen en moet het doen met alles wat je hebt. Zo heb ik lang gesport in mijn pyjamabroek en matchten mijn schoenen niet áltijd met de kleur broek die ik aan had.


Groene schoenen, groene broek. Je moet wat als je maar een paar sneakers bij hebt. ;-)

Nou is dat nog wel te overzien en ontweek ik soms gewoon even die groene broek met groene schoenen combinatie. Toch wordt het wel heel lastig als je een feestje hebt en je eigenlijk maar twee nette dingen bij hebt. Dan valt de keuze al gauw op hetzelfde. Ik was daarom ook heel blij dat mijn vriend en mam en zusje kwamen zodat ik wat dingen af kon wisselen. Zo namen hun weer wat mee naar huis in ruil voor ‘nieuwe’ kleding in mijn kast. Ook kon ik toen éindelijk sporten met haksokken in plaats van opgerolde lange sokken (dat is echt geen gezicht).  Wees ook niet té enthousiast in sokken met een printje. Ik had één paar zwarte sokken bij omdat ik het leuk vind om sokken met een printje te dragen. Dat is alleen ZO niet handig als je snel even sneakers aan wil trekken (rood-wit gestreepte sokken bleken geen succes met deze groene sneakers) in de winter. Ook met sporten moest ik dus regelmatig met deze geprinte sokken én een korte broek verschijnen. Heel charmant zullen we maar zeggen.

Op trip was de keuze ook niet reuze, want alles wat ik meenam paste in één rugzak. Zo ging ik dus uit in Reykjavik op mijn sportschoenen (aangezien we een heel weekend in Reykjavik verbleven en veel zouden lopen elke dag) en een sweater. Heeeeel fashionable.

Maar goed, al die schaamte opzij is natuurlijk niet zo moeilijk want iedereen zit met hetzelfde ‘probleem’. Zo zaten we, áls we in een restaurant gingen eten, negen van de tien keer met onze wandelschoenen in het restaurant. Gelukkig is dat in IJsland allemaal geen probleem :)

Leven uit een koffer is dus vooral dragen wat je hebt, en niets geven om het feit dat je er wellicht wat raar bij loopt. Dat gaat over het algemeen iets makkelijker als iedereen in hetzelfde schuitje zit, want als ik hier uit zou gaan zoals in IJsland zouden ze toch een beetje opkijken van die reflecterende hardloopschoenen ;-)

Liefs,

Sophie

Heb jij ooit voor langere tijd moeten leven uit een koffer?

 

One comment

  1. Hahaha ik moet hier stiekem wel om lachen. Super herkenbaar! Vooral die eerste dagen dat je echt naar je spullen kijkt en denkt “damn.. ik heb echt ‘niks’ om aan te trekken” haha!
    Alhoewel ik maar één backpack à 15 kilo bij heb en een tas. Ja, heb van te voren alle mogelijke combinaties uitgedacht en zoveel mogelijk basics mee genomen, want die kunnen altijd. Heb me er wel bij neer gelegd dat ik sommige kledingstukken weg moet doen en dat ik wel weer ergens wat nieuws koop :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge