Leuke reisjes enzo

P1130765-001

Het is alweer februari en ik had vandaag gewoon even zin om van alles te typen wat me op dit moment bezig houdt. Heerlijk vind ik dat om gewoon te typen wat er in me op komt. Vandaag zorgt met name de komende carnavalsvakantie voor veel leuks van mini-reisjes tot grote-reisjes! Wat een leuk vooruitzicht! Lees je mee?

Carnaval staat volgend weekend alweer voor de deur. Het zuidelijke feestfestijn waar (bijna) geen Noorderling wat van snapt. Heerlijk vind ik het om me klaar te maken voor een dag lang stappen. Niks is ‘too much’ en je kan bijna niets fout doen, want echt waar, alles mag. Hoe creatiever, hoe leuker. De tijd dat je je kan uitleven met make-up, van alles kan proberen met je haar en je jezelf in de gekste combinaties mag hijsen. Toch is carnaval voor mij dit jaar niet hetzelfde als alle jaren voorheen. Ik vind het lastig om mee te doen met het feestgedruis. Vorig jaar heb ik maar één avond carnaval ‘gevierd’. Op deze dag was mijn vriendin jarig en vond ik het wel zo aardig om met haar mee te gaan. Daar ben je middels vriendinnen voor toch? Pap lag op dat moment al erg slecht en ik was die avond dan ook erg bang dat pap zijn laatste adem uit zou blazen. Ik liet de vele biertjes aan me voorbij gaan en nipte wat aan mijn glas. Nee, ik kon me niet laten gaan. De gedachte dat ik binnenkort mijn papa zou verliezen hield me tegen.

Nu, een jaar later, vind ik het weer lastig, gewoon omdat deze carnaval me doet denken aan de carnaval van vorig jaar. Ik ben bang dat ik het niet los kan laten en dat ik helemaal niet mee kan doen met iedereen. Ben ik er wel klaar voor om weer helemaal gek te doen en kei hard mee te zingen met de o zo leuke maar foute Nederlandstalige muziek? Ik wacht het nog allemaal even af.

Gelukkig heb ik wel al plannen voor de carnavalsvakantie. Met het gezin ga ik in de carnavalsvakantie een paar dagen er tussen uit. Even weg van alles en lekker genieten van elkaar en de omgeving. Ik hoop dat het ons goed gaat doen voor de moeilijke dagen die komen gaan. We hebben wat geboekt in ‘Bergen’ een plaatsje in Nederland aan zee. Ik heb er onwijs veel zin in, ik houd er ontzettend van om nieuwe plekken te ontdekken. Op dit moment vriezen mijn oren er al af als ik een kwartier moet wachten op de trein. Dus hoop ik dat het zonnetje daar wel gaat schijnen haha! Heb je nog een aanrader om iets te gaan doen in die omgeving, laat het me dan zeker even weten!

Zodra ik terugkom van deze paar dagen aan zee mag ik al meteen weer mijn koffer inpakken. Ik ga de maandag na de carnavalsvakantie namelijk op studiereis naar Brighton! Ik heb er geweldig veel zin in om 5 dagen lang naar Engeland te gaan. De voorpret is bij mij en mijn kamergenootje dan ook al bijna 3 maanden lang aanwezig. Op het programma staan tot nu toe echt leuke dingen en ik kijk er onwijs naar uit om Brighton te ontdekken. Daarbij mogen we ook nog een dag naar Londen toe! Yes! Ik geloof dat de ‘Things that made me happy in… Februari’ heeeeel lang gaat worden. Als je nog leuke dingen weet die ik echt moet doen/zien in Londen of Brighton, houd je dan vooral niet in haha!

Wat een geluk heb ik, dat ik in zo’n korte maand als februari maar liefst twee keer op vakantie mag!

Liefs, Sophie

Heb jij nog leuke plannen voor Februari? Ben je ooit in Brighton geweest? Ga jij vaak naar de zee?

14 comments

 1. Ik ga ook carnaval vieren. Maar liefs 6 dagen. :p Jammer dat je er niet kan van genieten dit jaar maar ik snap je wel hoor. Ik hoop dat je toch een beetje een leuke carnaval hebt en natuurlijk heeel veel plezier met je reisjes!

 2. Heel begrijpelijk dat je bang bent dat je je met carnaval niet helemaal kunt laten gaan! Ik hoop dat je er van zal genieten!

 3. Heel begrijpelijk dat je bang bent dat je je niet helemaal kunt laten gaan met carnaval! Ik hoop dat je er toch van zult genieten!

 4. Heerlijke vooruitzichten Sophie. Ik snap dat het moeilijk is om te gaan feesten met zulke herinneringen, maar met een paar goede vriendinnen kan het vast ook heel erg fijn en ontspannen zijn.
  Afgelopen herfst zijn mijn man en ik naar Londen en Brighton geweest. (Je kan er een stukje over lezen op mijn blog: http://vandaagboek.blogspot.nl/2014/10/engeland_31.html )
  Jammer dat de penny arcade dicht is in de winter, want dat is een aanrader in Brighton. Je kunt er in ieder geval heerlijk eten en lekker op kroegentocht door de leukste kleine pubs.
  Veel plezier.

 5. Leuke vooruitzichten! Al kan ik me voorstellen dat zo’n gezellige plannen niet hetzelfde zijn zonder je vader… Probeer er toch het beste van te maken! Ik ben helemaal geen carnaval-fan, nooit geweest… Maar mijn vriend wel, die gaat het lekker vieren ;)

 6. Ik kan begrijpen dat het heel lastig voor je is om feest te vieren. Weet nog dat ik het heel moeilijk vond om te feesten toen een vriendin net was overleden ( al is dat natuurlijk niet hetzelfde als je vader!). Ik hoop dat je er toch nog wat biertjes in weet te krijgen en een beetje kan genieten! Net als van je leuke reisjes. Londen is zoooo mooi! Je bent een topper!

 7. Ik woon dus in het noorden en heb niks met carnaval. Het wordt hier op vrij kleine schaal wel gevierd maar niet waar ik woon… behalve mijn verjaardag staat er deze maand niks op de planning…

 8. Oooh soof, de voorpret is zeker heel groot, en wordt met de dag groter! Het wordt tijd dat ik eens een lijstje ga maken met teveel dingen die ik in mijn koffer ga proppen hihi! Niet teveel meenemen, moet ook nog shopspul mee terug nemen! :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge