Kopzorgen voor een gouden randje


Gisteren was het 28 oktober, de dag waarop mama 50 jaar mocht worden. Nu jullie dit lezen zit deze bijzondere dag er alweer op en kunnen wij hopelijk bijkomen van een mooi feestje. Maar mooie feestjes moet je vaak wel maken én laat dat nu net wat kopzorgen brengen.

Vastbesloten was mama, toen ze er een groot feest van wilden maken. Zoiets is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Want, naast een zaal, muziek en uitnodigingen moet er natuurlijk veel meer geregeld worden. Daarbij zijn we op hetzelfde moment de tuin aan het verbouwen. Kortom: druk, druk, druk! Voor mama is het druk omdat er verschillende (belangrijke) beslissingen gemaakt moeten worden op hetzelfde moment en je natuurlijk aan alles evenveel aandacht wil besteden. Voor mij, omdat ook mama verrast moet worden op zo’n bijzondere dag.

Cadeau’s bedenken vind ik normaal gesproken enorm leuk. Ik bedenk het liefst een cadeau met een verhaal én iets wat ik bij die persoon vind passen. Nu is het altijd maar de vraag of dat ook zo is, toch is de druk nu extra hoog. Vorig jaar heeft mam haar 49e verjaardag in IJsland gevierd en hebben we een IJslands concert bezocht, super tof! Dit keer vraagt het toch wat meer voorbereiding. Al jaren ben ik aan het denken voor een cadeau. Niet intensief, maar ik ben er wel vaak mee bezig geweest. Het moet deze keer wel een écht bijzonder cadeau worden.

Foto’s zijn mijn hobby, passie en ontspanning in één. Lang had ik dan ook het idee om foto’s te maken met Fleur die ze op haar slaapkamer zou kunnen hangen. Iets met frisse tinten én in de natuur, ik zag het helemaal voor me. Totdat ik ineens iets anders bedacht. Zouden we niet naar Celtic Woman kunnen? Ik checkte de tourdata maar kon geen datum zien waarop ze in Engeland, Ierland of Schotland zouden optreden. Ik zag het al voor me om een weekendje weg cadeau te doen en haar tijdens dat weekendje te verrassen met een concert van Celtic Woman. Toen ik echter in augustus weer keek voor de tourdata zag ik ineens Amsterdam daarbij staan, twee weken na haar verjaardag. Een beter moment zou er niet zijn en dus besloot ik meteen de kaartjes te kopen.

Ik begrijp goed dat je je afvraagt, wie of wat zijn Celtic Woman? Tijdens de afscheidsdienst van papa hebben we een liedje van Celtic Woman gekozen die we zowel in de kerk als bij de crematie hebben afgespeeld: You raise me up.

Nu vindt mama een soort van opera sowieso heel mooi dus dacht ik dat dit dan wel het perfecte cadeau zou zijn. Of in ieder geval, bijzonder. Ik heb zo vaak in de auto langs mama gezeten waarbij ik me in moest houden om het niet te vertellen. Toen ik laatst IJslandse muziek aan het luisteren was (meerstemming) begon ze er weer over, ja zo mooi die muziek, net als die Ierse muziek (Celtic Woman dus)! Diep van binnen kon mijn geluk natuurlijk niet op.

Mijn zusje is niet zo te porren voor deze muziek en vindt dit meer onder de noemer ‘saai’ vallen. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want dit zou dan een cadeau worden van mij aan mama. Mijn zusje kwam toen even later op het idee om samen met mama naar de Lion King te gaan. Een top idee natuurlijk, want zo hebben we allebei iets waar we trots op zijn.

Maar, ik ben ik niet als ik niet ga denken over een creatieve manier om het cadeau te geven. Zo heb ik voor papa’s 50e verjaardag een potje gemaakt met 50 herinneringen aan papa. Voor mama kwam ook dit idee naar voren, maar dan in video-vorm. Het kostte de nodige moeite, maar uiteindelijk ben ik enorm tevreden met het resultaat! Fleur en ik vertellen om de beurt herinneringen aan mama en hebben hierbij 49 en 50 weggelaten. Dat zijn namelijk de uitjes naar Celtic Woman en de Lion King.

Nu ik dit typ kan ik niet wachten om de reactie van mam te zien! (EXCITED). Ook heb ik geregeld dat we overdag gaan lunchen en dat van te voren opa en oma, samen met mijn tante nog even langskomen als verrassing.

Dus ondanks dat dit gouden randje de nodige kopzorgen heeft gekost, ben ik nog steeds enthousiast. Hopelijk mama ook!

Het is nog steeds ooit lastig om niet terug te kunnen vallen op de andere rots in de branding, papa. Het feest zou toch wel helemaal compleet zijn als hij erbij kon zijn. Het is stiekem ook een beetje gek, dat de meeste mensen die nu komen, elkaar ook allemaal hebben gezien op de crematie van papa. Ik hoop zo dat we dat een beetje los kunnen laten, zodat we ook kunnen genieten op de verjaardag. Het is tenslotte de verjaardag van mama en ik ben dolblij dat we die wél kunnen vieren.

Liefs, Sophie

Over welk verjaardagscadeautje, wat je hebt gegeven, ben jij het meest trots?

5 comments

 1. Lieve Spohie,

  Het was een heel bijzonder mooi feest gisteravond.
  Mama heeft ons stralende verteld wat ze overdag al allemaal had meegemaakt en en gekregen.
  Ze vond het helemaal geweldig wat jij en Fleur hadden geregeld.
  Haar 50ste verjaardag kon toen al niet meer stuk.
  En daar kwam nog het gezellige feest achteraan.
  Papa heeft van bovenaf meegekeken en is zeker weten super trots op jullie alle drie.
  Chapeau voor jullie !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge