Kerstkriebels en een ideeënoverload?

IMG_5788

Ik wil even met jullie kletsen vandaag! Dus pak een kopje thee en een (of twee) koekje(s) en lees verder!

Kerstkriebels, ik denk dat iedereen wel weet waar ik het over heb. Je geniet van het optuigen van de kerstboom en het (nog) gezelliger maken van je eigen plekje. Daarbij kijk je al weken uit naar de gezelligheid op kerstavond, eerste en/of tweede kerstdag. Ik was ook echt zo iemand. Ik kon niet wachten tot de tijd zover was om samen met zijn vieren de kerstboom in elkaar te zetten. Dat was zo ongeveer een traditie geworden sinds we een kunstboom in huis hebben gehaald. Het was altijd weer fijn thuis komen als mam bezig was met het optuigen van de kerstboom en de kerstmuziek (die buiten op straat al te horen was) hard aanstond.

Helaas is het dit jaar anders. In ons huis is nog geen spoortje kerst bekennen, geen kerstboom, geen lichtjes, niks. Het kerstgevoel zit er dan ook echt niet in. Ik denk dat dit onze manier is van het doorkomen van deze maand. Doen alsof het een maand is als alle anderen. Of het werkt weet ik niet, want uiteindelijk wordt het toch een keer kerst. Of je nu wél of geen kerstkriebels hebt. En pap zal er echt niet bijzitten aan tafel als we met de hele familie het kerstdiner aan het nuttigen zijn. Dit blijven de moeilijkste momenten voor mij. Als je met de gehele familie bij elkaar bent en er niemand over papa spreekt en ik hem gewoon ontzettend mis. Hij hoorde erbij! Vooral als je dan op de terugweg bent naar huis voel ik me vaak ontzettend rot. Het leven gaat weer verder voor ons. We horen met zijn vieren terug naar huis te komen, niet met zijn drieën..

En natuurlijk kijk ik uit naar het heerlijke eten, om me eens een keer helemaal mooi op te maken, mijn haren te doen en me even mooi te voelen. En ohja niet te vergeten de kleding struggels. Wat moet ik aan!? Maar toch, het is en blijft lastig. December is van een fijne maand, naar een maand met verplichtingen gegaan. Ik baal nu trouwens ontzettend want ik ontdek net dat er een steentje uit de ring -die ik als laatste kadootje van papa kreeg- is gegaan. Nét voor kerst!?

Maarja, hopelijk kunnen we volgend jaar de kerstboom weer opzetten, hard meezingen met de ‘golden oldies’ en ons hele huis prachtig versieren. Stiekem kijk ik er wel een beetje naar uit om weer wat positiviteit te strooien in het leven. Wie weet volgend jaar!

Ik heb op dit moment echt een “ideeën-overload” waar ik jullie meer over ga informeren in het nieuwe jaar. Ik wil jullie nog zoveel vertellen, meenemen, helpen, etc. Wel vind ik het nog erg lastig om te kiezen tussen al die ideeën omdat ik geen rommel-blogje wil worden. Ik merk echt dat ik op het moment op het randje zit van: blijf ik in het verleden hangen, of neem ik het verleden mee onder mijn arm en ga ik met alles vol voor de toekomst. Ik hoop dat ik volgend jaar de kracht mag hebben om deze keuze te maken en om dit alles met jullie te kunnen delen op Demooistesteraandehemel!

Oke ik vlieg van de hak op de tak (as usual), maar vertel me wat jij vind van mijn “ideeën-overload”-struggle en wat jij gaat dragen met de kerst! Gaan jullie voor sjiek? de kersttrui of casual? Let me know! Ik ben heel benieuwd! 

Liefs, Sophie!

11 comments

  1. Heftig dat zo’n vrolijke maand tegelijkertijd zoveel emoties met zich mee moet brengen! Ik vind juist het leuke aan je blog dat je van gehak op de tak gaat, hihi, lekker een beetje van alles en nog wat, dus ben heel benieuwd wat er in 2015 op je blog gaat verschijnen! (: en ik heb ook nog kerstkleding problemen, waahh..

  2. Ik weet hoe het is om kerst te vieren zonder je vader :( ik herken mij heel erg in dit verhaal, maar met tijd heb je weer zin in al deze dingen! Veel sterkte xxxx

  3. Vind het echt vervelend voor je dat tijdens deze mooie tijd van het jaar je vader er niet meer is. Aan de andere kant is het wel een goed moment om samen met je andere geliefden te zijn. Hopelijk kan je er nog wat van maken en anders hopen we gewoon dat kerst snel weer over is <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge