Mijn week in foto’s | Zes dagen kerst!


Yay, eindelijk weer eens een mijn week in foto’s! Ik neem jullie mee naar de hele week van kerst tot oud op nieuw. Er stond veeeel lekkers op tafel en ik kreeg ontzettend veel cadeautjes. Benieuwd hoe mijn week was? Ik laat het je zien in dit artikel!

Zondag 24 december – Zondag stond in het teken van voorbereidingen treffen voor kerst. Met de familie verdelen we de taken en dit jaar waren wij verantwoordelijk voor de toetjes. De hele dag stonden mam óf ik in de keuken. Op zondag maakte ik slagroemsoezen gevuld met banketbakkersroom, slagroom en abrikoos. Mam stond daarbij ook nog in de keuken voor hemelse modder en aardbeien bavarois. Daarna maakten we ook nog samen tiramisu! Jummie! Helemaal klaar voor kerst.

Normaal gesproken gaan we op kerstavond altijd eerst even naar de kerk. Dit jaar was de kerkmis alleen zo vroeg (al om 17 uur!) en aangezien we toen nog in de keuken stonden besloten we om niet te gaan. Toch begint kerst bij mij pas met een kaarsje voor papa. Fleur en ik besloten om half 8 even naar de kerk te fietsen, maar deze bleek dicht te zijn!? We fietsten nog even door naar het kerkhof om even naar opa te gaan, toen we daarna weer terug kwamen bij de kerk was deze nog steeds dicht. Per toeval kwam daar de koster aan die ons vertelde dat de kerstmis pas om 9 uur begon. Toen we vertelden dat we alleen een kaarsje aan wilden steken zei hij dat we even moesten wachten. Hij maakten de kerk voor ons open en toen konden we in het donker een lichtje aansteken voor papa. FIJN! Kerst is begonnen! Toen we thuis kwamen was het dan eindelijk zo ver, tijd voor álllllllle cadeautjes die ons al weken aan lopen te staren haha!

Een jaar in de kast gelegen, maar eindelijk was het dan het juiste moment van het laatste zakje ‘Christmas tea’ uit IJsland. Het was zo’n gezellige avond, we hebben enorm veel gelachen. Ik denk dat dit wel in de boeken kan als gezelligste kerstavond ooit! Daarnaast ben ik ook enorm verwend met cadeautjes die ik jullie snel laat zien in een apart artikel!

Maandag 25 december – Al vroeg zaten we in de kerk, oma opgehaald en toen we daarna thuiskwamen genoten we nog even van de zelfgemaakte soezen. Daarnaast zat er ook een cadeautje in de brievenbus, een cd van John Mayer. Wat een verassing! Zo leuk! Daarna maakten we ons helemaal klaar voor het kerstdiner met familie. Ready to go!

Dinsdag 26 december – Op tweede kerstdag op naar de vader van Martijn waar we het spelletje speelden waar ik al zo onwijs lang over sprak. Echt even jeugdsentiment! Oh én nog leuker nieuws, IK won (dat kan in de krant). Martijn had zelf krentenbollen gemaakt en die kreeg ik mee naar huis, heel lekker!

Daarna weer klaarmaken om naar de andere familie te gaan. Daar was het ook nog gezelliger geworden dan ik had durven dromen. Kerst is altijd toch wel een dingetje, en het gemis van papa maakt het niet altijd makkelijk. Toch was het echt heel gezellig en hebben we veel kunnen lachen met 30 seconds. Ook fijn dat jong én oud mee kan doen en betrokken wordt. Dat maakt mij dan toch altijd wel een klein beetje meer gelukkig als ik zie dat iedereen betrokken wordt. Weer had ik het geluk aan mijn zijde én mijn tante verraste ons toen met een lief cadeautje. Ontzettend lief dat ze nog even aanhaalt dat het voor papa was. Fijn als dat in ieder geval gewoon uitgesproken mag worden <3

Woensdag 27 december – Woensdag, meteen even een nieuw cadeautje gebruiken. Onder andere deze nagellak kreeg ik van mijn zusje. Sinds kort ben ik helemaal verliefd op de ‘berry’ kleur. Daarnaast probeer ik nog wat aan school te doen. ’s Avonds kijken we darten. Zodra Nederlanders aan de beurt zijn dan zitten we voor de tv.

Donderdag 28 december – Donderdag ging ik op zoek naar cadeautjes voor mijn surprise. Ik vond deze stolp bij de Blokker voor maar drie euro! Echt enorm leuk! Ik wist alleen niet zo goed of ze al een stolp had en dus ging ik voor een boek. Dat is altijd goed :) Daarnaast kwam er ook een kaartje binnen uit Oostenrijk! Zo leuk, een lieve kaart van Flo! Daarnaast bracht ik ook een bezoekje aan oma met mijn nichtje en Fleur.

’s Avonds hadden we een soort van ‘sinterkerst’ surprise bij de moeder van Martijn. Ze had weer een heerlijk diner voorbereid en ik ben weer flink verwend met cadeautjes! Daarnaast spelen we weer een spelletje waar ik vervolgens weer vrolijk dik verlies. Vierde kerstdag zit er op ;-)

Vrijdag ben ik helemaal vergeten foto’s te maken. De avond met vriendinnen was weer fijn én ik heb hele leuke cadeautjes gekregen.

Zaterdag 30 december – Op zaterdag kreeg ik nog een kerstkaart mét lekkers! Superleuk, wat kan je toch blij worden van zulke post! Post uit Duitsland van Marion met lekkere theetjes en chocolade. Zo grappig want ik heb haar precies hetzelfde gestuurd haha! Tony Chocolonely met Pickwick thee ;-) Zaterdag probeer ik wat aan school te doen maar daarna valt spontaan het idee om even te skypen met wat vrienden van IJsland. Gezellig! Nadat we weer bij gekletst zijn is het tijd om me klaar te maken voor 6e kerstdag.

Er staat een avondje gourmetten op de agenda met de familie van Martijn. Dit is wel echt heel lang geleden dat ik met een pannetje heb gegourmet maar het is (nog steeds) lekker. Zelfs na vijf dagen veel eten voor kerst. Gelukkig is het na deze zesde kerstdag wel even klaar. Maaaaar oud op nieuw staat natuurlijk ook voor de deur.

Zondag 31 december – ’s Ochtends ben ik productief bezig én belt een vriendin op met het beste nieuws van het jaar en misschien ook wel van 2018. We gaan vliegtickets boeken naar IJsland. OH MIJN GOD. Ik besef het nog niet helemaal als we de vliegtickets boeken, maar zodra ik heb opgehangen MOET ik meteen mama bellen. Blijdschap alom, ik kan er nu nog steeds bijna niet van slapen, zo blij en zo enthousiast. ’s Middags eten we een lekkere oliebol en een vriendin komt nog even langs om de fiets te brengen.

Een vriendin bleef eten en samen spelen we wat spelletjes en kijken we wat tv. Om 11 uur vertrekken we ongeveer naar het feestje waar ik ongeveer half vier van thuis kom. Mijn hemel wat een storm! Hebben meer mensen hier last van gehad, we kwamen echt helemaal doorweekt thuis.

1 januari – Ik had bewust even gekozen om niet zoveel te drinken en dus voelde ik me eigenlijk wel heel erg goed. Zo goed zelfs dat ik met mam blogfoto’s maakte (ja, echt waar) in de ochtend. Superfijn dat mam dat wilde doen! Daarna gingen we naar oma, wandelden we eventjes en speelden we Rummikub. Sommige dingen veranderen nooit ;-) Bij de andere opa en oma werd ik echter wel overvallen door de vermoeidheid en ik was blij toen ik weer thuis op de bank kon zitten.

En toen was het tijd om weer een week bij te komen van een week lang veel en ongezond eten. Oh én om wat aan school te doen, én mij blog. Want ik vind het echt leuk dat ik nu weer soms even tijd heb om artikels te tikken.

Liefs, Sophie

Hoe was jullie kerst?

3 comments

  1. Wat een mooie verhalen! Vind het zo spijtig voor je dat je je vader mist in dit verhaal. Een kaarsje branden is een mooie gewoonte denk ik. Als protestant ben ik dat niet gewend maar vind het een mooi gebaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge