Jaaroverzicht | Mijn 2017


Op de valreep nog even een blogje online. Ik wilde hem al een hele tijd geleden maken en posten, maar het kwam er telkens niet van omdat ik me niet meer zo goed kon herinneren wat ik nu eigenlijk allemaal had gedaan in 2017. Toch is hij er nu, nét op tijd voor 20187! Mijn jaaroverzicht. Kijk je mee?

JANUARI – In januari was ik nog bijna de hele maand vrij. Aan het einde van de maand was het dan toch echt zover, mijn droom afstudeerstage ging starten. Het was heel raar om na die periode in IJsland weer eens naar school te gaan voor een voorlichting en de anderen weer te zien. Trots als een pauw kon ik vertellen waar ik ging afstuderen: op het hoofdkantoor van Jumbo Supermarkten. 30 januari begon het grote avontuur!

FEBRUARI – In februari werden de eerste stappen gezet tijdens het afstuderen. Ondertussen werkte ik ook mee op de afdeling en dat beviel me ontzettend. Met zulke leuke collega’s sprong ik iedere ochtend uit bed en stond ik iedere ochtend om kwart over 7 weer klaar. Ook was het in februari weer tijd voor carnaval. Voor het eerst sinds jaren heb ik er echt naar uitgekeken en gelukkig was het ook enorm gezellig geweest.

MAART – Maart staat eigenlijk altijd in het teken van papa. Zes maart viel deze keer doordeweeks en dus ging ik gewoon naar kantoor. Wel vertrok ik iets eerder omdat ik op tijd thuis wilde zijn. Dat vonden ze gelukkig helemaal niet erg. Het was onverwacht een enorm zware dag geworden die we helemaal verkeerd besteed hadden. Maar gelukkig hebben we ervan kunnen leren. Die dag werd ik wel verrast met prachtige bloemen van de vriendinnen <3
Ook in maart was ik alle dagen van de week op kantoor te vinden én begonnen de lentekriebels toch wel echt met de bloesem aan de bomen en het zonnetje dat steeds feller begon te schijnen.

APRIL – In april stond dan eindelijk papa’s perenboom ook heel mooi in bloei. Ook vond er een familiedag plaats op het hoofdkantoor van Jumbo én dus mocht ik mam, Fleur en Martijn laten zien bij wat voor geweldig bedrijf ik mocht afstuderen. Een superleuke dag! Verder was er in april ook nog een leuk feestje van de ouders bij een van mijn vriendinnen thuis. Zo’n hele avond dansen op oude en nieuwe muziek blijft gezellig!

MEI – Deze maand had zowel hoogtepunten als dieptepunten. Om maar met een van de hoogtepunten te beginnen, het vriendinnenweekend stond op de planning. Voor het eerst ging ik mee en dat was onwijs gezellig! We konden zelfs de eerste barbecue van het jaar houden en we hebben veel gelachen. Mijn scriptie liep echter TOTAAL niet lekker en de deadline bleef maar dichterbij komen. Tot overmaat van ramp is een andere leraar nog op bezoek moeten komen in haar vakantie om alles te redden…  Door het vertrouwen van mijn beoordelaar van school had ik de gehele periode nog geen enkele keer feedback gekregen. Het was een race tegen de klok om mijn scriptie nog op het rechte pad te kunnen krijgen. Die citytrip naar München kwam dus precies op tijd! Ik ging naar München voor een reünie met wat vrienden uit de periode in IJsland. Zo zag ik Tjark weer, die aan de rand van de stad woont, maar ook Elgin uit Singapore die op dat moment stage liep in Berlijn, Marion uit Duitsland en Martin uit Tsjechië. Onwijs leuk om samen weer tijd door te kunnen brengen én heel raar tegelijkertijd. Daarnaast stond er ook weer een 21 dinner op de agenda, zo gezellig en lekker! We hebben de hele avond buiten kunnen zitten omdat het toen zo’n fantastisch weer is geweest.

JUNI – In juni leverde ik mijn scriptie in en genoot ik van een dagje welness met mama. Dat kwam precies op het goede moment. Ik had dagen en avonden door gebikkeld, maar uiteindelijk was ie dan toch echt af! Als allereerste mocht ik mijn scriptie komen verdedigen op school (Hoera voor het hebben van een achternaam die begint met een letter voorin het alfabet). Zo kreeg ik ook als allereerste te horen dat ik was geslaagd en dat ik mijn hbo diploma in de pocket had. Ik weet nog goed dat ik het amper besefte. De vlag in de stok aan het huis was stiekem een emotioneel momentje, hier had pap bij moeten zijn. Toen ik even daarna alleen thuis was overviel me een enorm verdriet. Zo zonder papa is slagen toch een stuk minder ‘echt’. Gelukkig was mama daar met het leukste cadeautje wat ik me maar kon wensen ;-) Een cd van Ed Sheeran! De gehele stageperiode zei ik al, dat mensen op de radio soms beginnen over hun allereerste plaat. Toen zei ik; ik zou Ed Sheeran wel willen als allereerste echt eigen CD, en zo geschiedde ;-) Helaas kwam in de maand juni ook mijn stage bij Jumbo tot een einde. Wat een fantastische periode was dat geweest! Als ik er nu aan denk vergeet ik bijna hoe fijn ik het daar heb gehad en hoeveel ik daar wel niet heb mogen leren. Ik heb zoveel geluk gehad dat ik daar heb mogen afstuderen. Ik sloot mijn stage af door mee te helpen op Share A Perfect Day, een echte aanrader om eens heen te gaan!

JULI – In juli mocht ik mijn diploma dan eindelijk op komen halen en zag ik na lange tijd de twee leukste vriendinnetjes weer van mijn periode op het hbo. Zij zaten in de kerk tijdens de afscheidsdienst van papa en nu stonden we samen te proosten op onze diploma. Fijn om op zulke kanjers terug te kunnen vallen tijdens de jaren op het hbo! Verder ging ik in juli een paar dagen naar Nice op vakantie met Martijn. Wat een prachtige stad is dat! Zeker een aanrader voor een citytrip! Ook werd mijn oma 80 jaar en dat konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Tijd voor een groot feest!

AUGUSTUS – In augustus gingen we op vakantie naar Kos. Een week nadat daar een aardbeving had plaatsgevonden. Super spannend! Gelukkig was het in ons voordeel dat vele mensen hadden geannuleerd en dat het dus super rustig was in het hotel, luxe! Daar kwam tegen het einde van onze vakantie wel verandering in. Wat de vakantie nog extra speciaal maakte was dat Gitta toevallig in het hotel naast die van ons op vakantie was!? Zo bijzonder! Ik ken Gitta ook van IJsland en het was dan ook super toevallig dat we elkaar hier weer mochten ontmoeten op het strand in Griekenland. Dat is weer eens wat anders dan in IJsland. Ook werd ik in augustus 21 jaar en mocht ik eindelijk ook mijn 21 dinner houden. Met dank aan mam en mijn tante was het helemaal geslaagd. Dat ik de maandag na mijn verjaardag dit boeket bloemen mocht ontvangen was de kers op de taart. De bloemen kwamen van Marion, mijn beste vriendinnetje uit IJsland. ZO bijzonder dat vriendschappen zo speciaal kunnen blijven op afstand. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest met een bos bloemen denk ik zo ;-)

SEPTEMBER – In de zomer ben ik ook een aantal keer naar Nijmegen geweest om een kamer te bekijken en te hospiteren. Wat een ellende is dat! Gelukkig vond ik in augustus mijn kamer én kon in september het studeren in een nieuwe stad dan écht beginnen. In september startte ik de pre-master communicatiewetenschappen bij de Radboud universiteit. Tijd voor weer een nieuwe uitdaging in mijn leven!

OKTOBER – Alles was inmiddels op de rit in Nijmegen. Het was op 1 oktober zo zonnig dat ik besloot een rondje door de stad te fietsen met mijn vriend. Zo leuk om de stad te mogen ontdekken met enorm lekker weer! Wat een luxe nog zo laat in het jaar! Ook deze maand stond weer in het teken van lekkere gerechten bereiden. Met het nieuwe kookboek, wat ik als verlaat verjaardagscadeautje kreeg, is dat nog steeds een feestje! Ook was het in oktober eindelijk zo ver, mijn lieve mama werd 50 jaar! Tijd voor een groot feest! Het was een enorme fijne dag omdat ik zag dat mama het ook fijn vond <3

 

NOVEMBER – In november ging ik dan eindelijk met mama naar Celtic Woman, mijn cadeau voor haar 50e verjaardag. Het was zo enorm mooi! Voor het eerst had ik écht kippenvel tijdens het optreden en toen ze het liedje van papa zongen kon ik de tranen niet meer tegenhouden. Het was een fijne avond! Ook mocht ik in november nog steeds boeken ontvangen om te recenseren voor Adorable Books. Echt zo fantastisch dat ik dat nog steeds mag doen na al die jaren! Verder deed ik in november weer een hoop gezellige dingen met de meiden van de uni.

DECEMBER – In december ging ik naar een festival met vriendinnen en oh wat was het KOUD! Ik blijk toch wel meer een zomermens te zijn als het om zulk soort dingen gaat. Ook kon ik niet wachten om de kerstboom op te tuigen. Ik hou van lichtjes, kaarsjes en spullen die het gezellig maken. Kerst was ook onverwachts fijn, maar daar vertel ik jullie snel meer over in de ‘mijn week in foto’s’!

Dit was 2017, een jaar met dieptepunten maar ook zeker hoogtepunten. Ik hoop dat ik in 2018 weer mooie dingen mag ervaren en veel mag leren. We gaan het zien!

Liefs, Sophie

Wat waren jouw hoogtepunten van 2017?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge