It’s my birthday!

1-P1160088

Vandaag, 11 augustus, is mijn verjaardag. Ik wordt alweer 19 jaar! Voor vele misschien nog maar jong maar ik vind dat de tijd maar snel gaat. Deze dag is de perfecte dag om terug te blikken op de 18-jarige ik. Lees je mee?

Mijn achttiende levensjaar,

Je was me er eentje. Zo wisselvallig als het weer, met een stralend zonnetje of niet meer dan stromende regen. Vriendinnen gingen weg, bij anderen werd de band alleen maar hechter. Ik heb gehuild tot er geen tranen meer waren, gelachen tot ik geen adem meer kon halen en genoten van alle geluksmomenten die ik heb mogen beleven. Een jaar van uiterste, overleven en doorgaan wanneer je het liefst op wilt geven. Jup, achttiende levensjaar, je was me er een.

In dit levensjaar ging ik voor het eerst alleen op reis, zocht ik een stage adres en door er ontzettend veel moeite in te steken is er een droom uitgekomen. Stage lopen bij een groot bedrijf en dan ook nog eens eentje met een opdracht over foto’s. Ik was een gelukkig mens, die gil toen ik het mailtje las, ik zou het nooit willen vergeten. Pure blijdschap.

Tijdens dit levensjaar ontdekte ik ook dat er een andere uitweg is dan afwachten wanneer het verdriet en het gemis toeslaat. Je moet wat van het leven maken leerde ik op de blog van Dagmar. Ik deed mijn best, er was weer een lichte vlek aan het einde van een donkere, donkere tunnel. Mijn gedachten veranderden maar dat het leven niet te plannen valt werd maar weer eens duidelijk. Wel ging ik weer werken en kon ik mijn energie kwijt op de leukste afdeling van de winkel. Mijn rijbewijs haalde ik in een keer en mam en ik maakte een vreugdedansje in de hal. Ik leerde nieuwe mensen kennen, mocht naar mijn eerste bloggersevent en won superleuke dingen tijdens winacties van andere bloggers. Ik begon mijn blog serieus te nemen tijdens dit levensjaar en ik krijg er nu nog steeds onwijs veel liefde voor terug en ken er nu zoveel leuke mensen meer door!

Ik ben veranderd als mens in mijn achttiende levensjaar. Ik ben veranderd, volwassener geworden maar bovenal ook bewuster gaan leven. Dit alles ging alleen niet zonder slag of stoot. Het was écht niet het geval dat ik na die verandering van mijn gedachten ineens een geweldig leven had. Nachten lang huilen en veel ziek zijn hoorden ook bij het klimmen uit het diepe dal. Nadat ik had besloten positiever te moeten zijn in het leven viel ik weer eens terug in een diep donker gat. Tijdens de tentamenweek in januari kon ik niets anders dan huilen en verdrietig zijn van het gemis. Ik kampte al vanaf het overlijden van papa met klachten en zat niet lekker in mijn vel, toch zette ik door.

Toen het zonnetje weer begon te schijnen in April klom ik langzaamaan weer uit het diepe donkere dal. Het was tijd om te springen in de strak blauwe lucht in plaats van maar in die diepe donkere put te blijven zitten. Ik besloot niet langer meer te wachten op dingen die ik graag zou willen doen en maakte in dit jaar mijn allereerste reis alleen, doneerde mijn haar en plande een vakantie met vriendinnen. Ik liep op mijn tenen, stortte me met al mijn energie op naar een betere zomer dan die van vorig jaar. De spreuk: Alles wat je aandacht geeft groeit, motiveerde mij om door te zetten. Het ging steeds beter met mij en met fantastische reisjes naar Zandvoort, Mallorca en Parijs heb ik mijn achttiende levensjaar met knallers afgesloten.

Achttiende levensjaar, je was me er eentje. Ik heb veel geleerd van je en heb de eerste stap(pen) van het rouwproces doorstaan. Nu op naar een nieuw levensjaar en ik ben er helemaal klaar voor. Een nieuwe uitdaging in Amsterdam ligt op me te wachten en vast nog veel meer andere prachtige dingen die ik samen met papa in mijn gedachten ga beleven.

I’m ready for yaa!

Liefs, Sophie

25 comments

  1. Gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een onvergetelijke dag van! Goed om te lezen dat je zo van instelling bent veranderd. Het leven is door een positieve kijker en met een glimlach prachtig en iedereen verdiend het om gelukkig te zijn. Ik wens je dit jaar veel geluk toe en dat je je dromen maar mag na jagen! Veel liefs!
    Desiree schreef onlangs …My life in pictures #4

  2. Wat prachtig mooi beschreven zeg… En gefeliciteerd natuurlijk!! Mooi ook om even terug te kijken naar mijn eigen 18e jaar, echt zo een cruciale tijd waar je zoveel leert en nieuwe dingen ontdekt. Of ben ik daar nog steeds mee bezig? ;)
    Sabine schreef onlangs …Let’s get active!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge